hirdetés

Az Art Hotel Szeged a Zöld Szállodák élén

Az Art Hotel Szeged érdemelte ki az első helyezést a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által meghirdetett „Zöld Szálloda” pályázaton.

hirdetés

Több mint 20 éve kezdeményezte a Magyar Szállodaszövetség, hogy a hotelek tervszerűen és tudatosan foglalkozzanak a környezetvédelemmel annak elősegítésére, hogy a mindennapjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bíró környezettudatos gondolkodás teret nyerjen. A szállodák környezetvédelmi tevékenységének ösztönzésére a szövetség kétévente pályázatot is hirdet. A sikeres pályázók elnyerik a „Zöld Szálloda” embléma viselésének jogát, a legjobbakat pedig minden alkalommal külön is díjazzák. A pályázatokat 3 tagú zsűri bírálja el, szigorú szempontok alapján pontozza, és hirdeti ki a dobogós helyezetteket.

A 38 idei induló közül az első helyezett az Art Hotel Szeged lett. A szálloda 2016. december 31-ig jogosult a “Zöld Szálloda 2015-2016″ cím viselésére.

Az Art Hotel Szeged környezetvédelmi tevékenységei, melyek többek között hozzájárultak az első hely elnyeréséhez:

• A szálloda vezetése a környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás szellemében a CERTOP ISO 9014 szabványnak megfelelően üzemelteti a szállodát.

• Az Art Hotel Szeged tervezésekor illetve később, a megvalósítása során is az egyik legfőbb elvárásként fogalmazódott meg, hogy az épület összhangban és harmóniában álljon korunk mind ökológiai, mind épített környezetével.

• Beépítésre került 17 db napkollektor egység, mely a napenergia összegyűjtésével állítja elő az épület üzemeltetéséhez szükséges meleg víz jelentős részét.

• A szálloda környezetterhelését tovább csökkentve, szintén megújuló energiaforrást alkalmazva 2014. október 15-től termálvíz fűti a teljes épületet és a kapcsolódó kereskedelmi és vendéglátó ipari egységeket, mivel a hotel csatlakozott a „Szeged belvárosi geotermikus kaszkádrendszer kialakítása” projekthez.

• A fenntartható fejlődéshez kiemelt fontosságú az energiatakarékos felhasználás, melynek jó példái a víztakarékos szerelvények, zuhany rózsák, csaptelepek, energiatakarékos fényforrások, mozgásérzékelők alkalmazása.

• A hulladékgyűjtés szelektív módon történik, a szennyes törülközők, ágy- és asztalneműk az épületben kialakított mosodában kerülnek tisztításra, megtakarítva ezzel a szállítási költségeket és azzal járó káros kibocsátásokat is.

A szálloda új üzemeltetője az Accent Hotel Management is kiemelt figyelmet fordít a jövőben arra, hogy a környezettudatos gondolkodás továbbra is a működés meghatározó részét képezze.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

A csillagos eget verdesik a Balatonnál a vendéglátásban dolgozók bérei, mégsem jelentkeznek elegen a meghirdetett állásokra. Ön mit tapasztal e téren?

Partnerünk