hirdetés

Gyerekek a pályán

A Danubius Hotels 2019-ben elnyerte „Az év munkaadója” díjat, ennek kapcsán a szállodalánc a munkatársak családjainak szervezte meg a „Gyermek a pályán!” napot, ahol az új generációnak mutatta be a szállodai munka varázsát.

hirdetés

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége az elmúlt év teljesítménye alapján 2019 februárjában a Danubiusnak ítélte „Az év munkaadója” díjat. A szakmai zsűri figyelembe vette mind a Danubius szállodáiban 2018-ban lezajlott jelentős beruházásokat és fejlesztéseket, mind a vállalat eredményes HR tevékenységét és innovatív, nemzetközi színvonalú HR megoldásait.

A Danubius Hotels büszke a díjra és munkatársaira, és ezúttal a kollégák családjának szerette volna megmutatni szállodai világát; így született meg a „Gyermek a pályán!” elnevezésű program. A hagyományteremtő rendezvényen a munkatársak gyermekei bepillanthattak szüleik munkájába, kipróbálhatták egy szálloda napi működésének számos feladatát, megismerhették a Danubius életét. A program célja volt többek között, hogy közelebb kerüljön a szállodaipari szakma, a Danubius közössége a családokhoz.

A rendezvényen 12 szálloda, közel 150 gyermek és szülő, valamint közel 100 közreműködő Danubiusos munkatárs vett részt. A nap kakaó partival indult, majd a gyerekek különleges VIP munkatársakként ismerték meg a szálloda egyes részlegeit és mentek végig a különböző munkaterületeken: recepció, lobbi, szobák, mosoda, konyha, étterem, irodák és konferenciaterek. „Titkos”, elzárt területeket is meglátogattak, ahová egy hétköznapi vendég nem jut el, és játékos feladatokkal tehették próbára magukat az egyes munkakörökben a Danubius hotelek megismerése közben.

Többek között megtapasztalhatták, milyen a csomaghordás, az ágyneműcsere, bepillantottak a mosodába. Az egyes szállodák önmagukra szabták a programot és változatos feladatokat találtak ki az „új munkatársaknak”. Volt, ahol a cukrászatban közös kókuszgolyó gyúrás és csokis mini desszert készítés foglalta le a gyerekeket, míg a konyhán a zöldségek felismerése után együttes rántottasütésen tehettek tanúbizonyságot főzési képességeikről. Az asztalok megterítése után egy ebéddel, kvízzel és rengeteg ajándékkal zárult az esemény.

A sikeres „Gyermek a pályán!” napot hagyományteremtőnek tekinti a Danubius, emellett további, szélesebb szakmai közönségnek szánt programokkal is szeretné megmutatni, miért különleges, mint munkáltató. A kreatív ötlet és annak kidolgozása kapcsán a Danubius partnere a Lemon&Lime ügynökség volt.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai