hirdetés

Ilyen az élet az amszterdami Omikron hotelben

Négy igazolt és több tucat potenciális fertőzöttet egy Amszterdam melletti hotelben szállásoltak el. Ők a Dél-Afrikából  érkezett Omikron-pozitív fertőzettek, akikről azonnal beszámolt a világsajtó.

hirdetés

Az ott maradásra azonban elméletileg nem kötelezi a törvény a karanténban lévőket. Ketten meg is szöktek az épületből, egy Spanyolországba tartó repülőjáratról kellett leszedni őket, közvetlenül a felszállás előtt, adja hírül az euronews.com portál.

Az is kiderült, hogy a Dél-Afrikából érkezett utasokat pénteken a járványügyi óvintézkedésekre fittyet hányva várakoztatták az amszterdami repülőtéren, Hollandiában pedig már több mint tíz napja jelen van az omikron variáns.

Forrás: facebook.com
Forrás: facebook.com
 

A Ramada Európa egyik legfontosabb repülőtere, az amszterdami Schipol közvetlen közelében van, még éppen a nagyvároson kívül, közigazgatásilag a mindössze 12 ezres lakosságú Badhoevedorpban. Eddig nem sok embert érdekelt a szürke épület, azokon kívül, akiknek itt kellett éjszakázniuk, mert késett a járatuk, vagy éppen egy konferenciára érkeztek a hotelbe.

Az utóbbi napokban azonban a Ramada az omikron elnevezésű koronavírus-variáns talán legnagyobb ismert gócpontja lett a világon. A holland hatóságok ugyanis ide szállították azon emberek nagy részét, akik aznap érkeztek meg Dél-Afrikából, és a repülőtéren pozitív koronavírus-tesztet produkáltak. Nincsenek kevesen - a két KLM-gép 624 utasa közül 61 szolgáltatott pozitív mintát.

Közülük nagyjából 50-en vannak a hotelben, a többieket hazaengedték, hogy otthon tölthessék a karantént.

A Ramadában lévő 14 emberről derült azóta ki, hogy az omikron variáns fertőzte meg őket, de ez a szám minden valószínűség szerint még növekedni fog, ahogy egyre több mintát értékelnek ki az egészségügyi szakemberek. Kicsekkolni a karanténhotelből

A szálloda épülete körül nincsenek rendőrök, csak két biztonsági őrt látni az AFP beszámolója szerint. Az ő legfőbb munkájuk az, hogy udvariasan kérleljék a környéken nyüzsgő újságírókat, hogy ne fotózzanak és videózzanak.

A laza őrizetnek a hétvégén következményei is lettek - vasárnap a határőrök letartóztattak egy 30 éves spanyol férfit és egy 28 éves portugál nőt, akiknek sikerült elszökniük a szállodából (a tesztje csak egyiküknek lett pozitív, de a másikuk úgy döntött még pénteken, hogy vele marad a karanténban). Egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt, de az biztos, hogy a pár észrevétlenül elhagyta az épületet, elment a repülőtérre, és felszállt egy Spanyolországba tartó repülőjáratra. A határőrök közvetlenül a gép indulása előtt kapták el őket, a fedélzeten. Jelenleg egy kórházban vannak, teljes izolációban.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT

(forrás: AFP / Euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Kiadónk társoldalai