hirdetés

Lebontanak egy szerkezetkész Sheratont

Le kell bontani a Sheraton-lánc egy szállodáját Cuzco városában, mert építésekor ötszáz éves inka falakat romboltak le - döntött egy perui bíróság.

hirdetés

A határozattal lezárult a pereskedés, amely a perui hatóságok és az építtető közti vita miatt indult – írták a helyi lapok vasárnap. Az épület „megzavarja Cuzco történelmi városközpontjának harmóniáját, elüt a jellemző építkezési stílustól” – idézte a bírói ítéletet az El Comercio című napilap. Arról is döntöttek, hogy a lerombolt inka falakat újra kell építeni. Carlos Somocursio, a regionális tanács egy tagja a TV Perú adásában elmondta, hogy szerinte „a károk helyrehozhatatlanok”.

A hétemeletes szállodát olyan városrészben, Cuzco történelmi belvárosában emelték, ahol az épületek magasságát két emeletben korlátozzák. A kulturális minisztérium korábban az építtetőt 2,2 millió dollárra (664 millió forint) büntette. A hatóságok 2016-ban állították le az építkezést, amikor már majdnem készen állt a szálloda. Cuzco történelmi városközpontja 1983-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. A perui hatóságok szerint az inka falakat 2012 és 2014 között engedély nélkül rombolta le a munkákat irányító építési vállalkozó. Cuzco Peru egyik legfőbb turistacélpontja, innen indulnak a túrák a híres Machu Picchu inka romvárosba is.

(forrás: hirado.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai