hirdetés

MSZÉSZ: Régióülés Harkányban

Magas részvételi aránnyal, pozitív hangvételű beszámolókkal végződött a Dél-dunántúli régióülés október 7-én, Harkányban.

hirdetés

14 szálloda és 1 étterem részvételével zajlott le az őszi tisztújító ülés a Thermal Hotel Harkányban.

A tagság elmondása alapján a márciusi zárást követően a szállodákban kisebb-nagyobb felújítások történtek, az újranyitást megerősödve, megszépülve várták a szállodák, éttermek.

A humán erőforrást igyekeztek mindenhol megtartani a pandémia időszakában, a személyzet hol a szőlőmunkában, hol a felújításban vállalt aktív szerepet, Budapest „nyitása” után viszont mindenhol visszatértek az eredeti munkakörökbe.

A nyár sok helyen erős vendégforgalmat hozott, de sajnos a régiós átlag elmaradt a tavalyi évtől. Az ősz várhatóan az országos átlagon felüli foglaltsági mutatókkal kecsegtet a régióban, amely a magas arányú fővárosi törzsvendégrétegnek is köszönhető.

A tartalmas program Dr. Mikulás Brigitta főosztályvezető asszony PAKS II. turisztikai lehetőségeinek bemutatásával indult, majd Dr. Salamon András turisztikai szakjogász a COVID 19 kapcsán felmerült jogi kérdésekben igyekezett útmutatást adni a hallgatósának. A régióülés keretén belül Kincses Márk, Pécs Megye Jogú Város Turizmusfejlesztési Osztályának vezetője mutatta be a „#PécsNyitva” kampány elemeit és hatásait, majd Flesch Tamás, az MSZÉSZ elnöke elemezte a régió 2020-as statisztikai adatait.

balról jobbra: Csillag Sándor, Schmidt Ferenc, Dr. Kovács Tibor
balról jobbra: Csillag Sándor, Schmidt Ferenc, Dr. Kovács Tibor

A régióülés végén a tagság megválasztotta a tisztségviselőket: a régióvezető Schmidt Ferenc, a villányi Crocus Gere Bor Hotel igazgatója maradt, helyettesei Dr. Kovács Tibor Thermal Hotel Harkány) és Csillag Sándor (Horog Étterem Szálka) lettek.

 

 

(forrás: MSZÉSZ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai