Nagyot ment az Accor egyik tagja

Csodálkozni azért nem kell: 2018 kimagaslóan jó év volt mindenütt a világ szállodaipari ágazatában.

 „A 2015-ös átalakítás óta a Csoport csaknem megduplázta a szállodáinak és vendégeinek a számát, illetve a bevételét” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis elnök-vezérigazgatója.

A 2018-as év újabb rekordév volt a cég összes stratégiai célkitűzéseiben: pénzügyi teljesítmény, portfolió-fejlesztés és tehetség-gondozás terén. 2018 végére az Accor megerősítette a pozícióját az Orbis tulajdonosi szerkezetében 85.8 százalékos részesedéssel.

A tavaly elért eredmények a portfolió-fejlesztésben erősebbé és diverzifikáltabbá tették a vállalatot. 2018-ban az Orbis sikeresen megnyitott három saját-tulajdonú szállodát: ibis Vilnius Center (161 szoba), ibis Styles Warsaw Center (179 szoba) és felújítás utáni ibis Poznan Centrum (190 szoba). Emellett további 9 szállodát nyitottak, több mint 1000 szobával franchise együttműködés keretében, illetve a vállalat további 20 új megállapodást írt alá (ez több, mint 2700 szobát jelent) a kelet-európai régióban. Így a brand  átfogó, 133 szállodából (21600 szoba) álló portfoliót fejlesztett és 47 újonnan nyíló szállodával (csaknem 6400 szoba) biztos piaci szereplőnek számít.

A Csoport sikerének egyik magyarázata, hogy csaknem a szállodák fele franchise megállapodás keretében működik.  „Meggyőződésem, hogy az Orbis Group erős és felkészült mind a kompetitív kihívásokra, mind a strukturális változásokra, és ez az Accor jelenlétét is erősíti. Prioritásunk továbbra is az, hogy vendégeink otthon érezzék magukat és a munkatársainkat is kellően megbecsüljük” – foglalta össze sikerük titkát Gilles Clavie. 

Forrás: AccorHotels / Orbis PR


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.