hirdetés
hirdetés

Négyezer járatát törli a SAS nyár végéig

A Scandinavian Airlines (SAS) a május, június, július és augusztus hónapokra tervezett 75 000 járatának több mint 5 százalékát kénytelen törölni, elsősorban személyzethiány miatt - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az érintett utasok többségét a következő, lehetőleg ugyanazon a napon közlekedő más gépeire foglalja át a légitársaság. A döntés hátterében leginkább az Európa-szerte tapasztalt személyzethiány áll, de kisebb részben a repülőgép-átadások csúszása is okolható.

A világjárvány alatt leépített, de az utazási korlátozások feloldását követően hirtelen megugró kereslet miatt most sebtében visszavett pilóták többségének ugyanis biztonsági és szimulátoros frissítő képzéseken kell részt venniük, mielőtt újra dolgozhatnak. Ez pedig hosszabb időt vesz igénybe, mert az egész iparágban korlátozott a megfelelő jogosítással rendelkező oktatók és a repülőgép-szimulátorok kapacitása is.Az utasok Európa-szerte komoly késésekkel és járattörlésekkel szembesülhetnek a nyári időszakban a repülőtéri, a földi kiszolgáló és a légi személyzet hiánya miatt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk