A levegőben lóg a SAS-nál a sztrájk, miközben komoly pénzügyi gondjaik is vannak

A levegőben lóg a SAS-nál a sztrájk, miközben komoly pénzügyi gondjaik is vannak 

A SAS skandináv légitársaság folyamatosan tárgyal hitelezőivel, mivel a koronavírus-járvány okozta fennakadásból való kilábalásuk a vártnál jóval lassabban halad. Ráadásul most még dolgozói is sztrájkkal fenyegetőznek.
Négyezer járatát törli a SAS nyár végéig

Négyezer járatát törli a SAS nyár végéig 

A Scandinavian Airlines (SAS) a május, június, július és augusztus hónapokra tervezett 75 000 járatának több mint 5 százalékát kénytelen törölni, elsősorban személyzethiány miatt - írja az AIRportal.hu.
Egy ritka rétisas gyűrűje

Egy ritka rétisas gyűrűje 

A Pilisi Parkerdőben folyó természetvédelmi munka eredménye, hogy idén ismét két ritka, fokozottan védett rétisas fióka látott napvilágot a Pilismaróti Erdészet területén lévő fészekben. A fészkelés nyugalmát az erdőgazdaság szakemberei védőzónával biztosították, a fiókákat pedig a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek vezetésével a közelmúltban meggyűrűzték.

A sasokat védték, díjat nyertek vele 

Az Európai Unió Natura 2000 díjának idei hat nyertese közül a természetvédelem kategóriában a parlagi sasokat sújtó mérgezések megszüntetését célzó magyarországi partnerséget díjazták.
Már a  Scandinavian Airlines is használja az Amadeus Fare Families-t

Már a Scandinavian Airlines is használja az Amadeus Fare Families-t 

A Scandinavian Airlines (SAS) régiója vezető légitársasága - Dánia, Norvégia és Svédország nemzeti fuvarozója - és az Amadeus között létrejött szerződésnek köszönhetően a jövőben az Amadeus felhasználói jobban testreszabott ajánlatot tudnak készíteni az SAS járatokra.

Heti két stockholmi járattal tér vissza a SAS 

Február 19-én indul, lesz benne két hónapos nyári szünet, és október végéig közlekedik.

Mentő vitte el a repülőgép kapitányát 

A SAS, skandináv légitársáság A321-ese fedélzetéről.

Indul a heti négy Budapest-Stockholm járat 

Újra lesz légi összeköttetés Budapest és Stockholm között, a skandináv SAS légitársaság heti négy járatot üzemeltet a két város között március végétől.

Újraindítja Budapest-Stockholm járatát a SAS 

A skandináv légitársaság a 2015. március 29-én kezdődő nyári menetrendben, hetente 4 alkalommal üzemelteti közvetlen járatát a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a stockholmi Arlanda repülőtér között.
Ferihegy: ne csak a fapadosokat dicsérjük!

Ferihegy: ne csak a fapadosokat dicsérjük! 

Többnyire a Ferihegy forgalmi előterét kettészelő bódévárost emeltető fapadosokról szól a dicshimnusz, ha a ferhihegyi repülőtér forgalmi adatait vizsgáljuk. Annál kevésbé a Malév kényszerű pusztulását kihasználó hálózati légitársaságkról. (Az Utazó cikkéből szemezgettünk, és hozzátettünk még ezt-azt). 

Nem repül többé Pestről Oslóba a SAS 

December elsejével megszünteti Budapest-Oslo járatát a SAS skandináv légitársaság, míg a koppenhágait télire felfüggeszti - erősítette meg a Turizmus Online értesüléseit a légitársaság hazai értékesítését ellátó Tensi Aviation.

Megújítja hosszú távú flottáját a SAS 

Megállpodást írt alá az SAS légitársaság és az Airbus nyolc új A350-900 XWB és négy A330-300 Enhanced repülőgép megrendeléséről. 

Már a vikingek is szerettek utazni 

Húsvét vasárnap, négy év szünetet követően szállt le a SAS Budapesten, de az időpontot a sajtó és a prominens személyek összetrombitálására nem ítélte megfelelőnek a légitársaság. Így a Star Alliance alapító SAS oslói és koppenhágai járatát április 4-én köszönthette a Budapest Airport a három skandináv ország nagyköveteivel karöltve. 

Észak felé első lesz a SAS! 

- ígérte meg a SAS, skandináv légitársaság régiónkért felelős értékesítési igazgatója, Stefan Eiche a légitársaság visszatérése apropóján tartott, a hazai általános értékesítési ügynöke, a Tensi Aviation által szervezett vacsorán.

A Tensi Aviation nyerte el az SAS képviseletét 

Scandinavian Airlines magyarországi GSA-jének a Tensi Aviationt nevezte ki. A légitársaság folytatja hálózatának bővítését, Budapestről heti kilenc új járatot indít Skandináviába 2013. március 31-től. Ebből heti hat Koppenhágába, három pedig Oslóba szállítja az utasokat. 

A SAS újra felszáll Budapest fele 

Sok év szünetet követően 2013 márciusától ismét repül Budapeste a nemrég még kishíján csődbe ment SAS Budapestre. A járatok a norvég illetve a dán fővárosból repülnek majd Budapestre - közölte honlapján a SAS.

Marad a piacon a skandináv légitársaság 

Megegyezett a svéd SAS légitársaság a pilóták és a légiutaskisérők érdekképviseleteivel - jelentette be a SAS vezetése hétfőn, ezzel a skandináv légi társaság fontos lépést tett súlyos pénzügyi helyzetének rendezése, a piacon maradás érdekében.

A skandináv légitársaság sorsáról folytatódnak a tárgyalások 

A pilóták és a kabinszemélyzet érdekképviseletei közel jutottak a megegyezéshez a SAS vezetésével a korábban bejelentett válságkezelő csomag egyik legfontosabb pontjáról, a kollektív szerződés módosításáról. A csődhelyzetben lévő skandináv légitársaság nagyarányú bércsökkentésekkel, jelentős elbocsájtásokkal és a nyugdíjfeltételek újratárgyalásával kívánja csökkenteni a költségeit.

Költségcsökkentésről tárgyal a SAS a szakszervezetekkel 

Tárgyalások folynak a SAS skandináv légitársaság és az Union szakszervezet illetékes tagszakszervezetei között. A hétvégi tárgyalások eredménye döntheti el, hogy a válságban lévő SAS megmentését célzó, több megszorító intézkedést tartalmazó üzleti tervhez megvannak-e a feltételek - jelentette a svéd közszolgálati rádió vasárnap.

Csőd szélén a skandináv légitársaság: a SAS elszáll? 

A skandináv légitársaság (SAS) a csőd szélén áll - jelentette vasárnap a svéd közrádió, sajtóhíresztelésekre hivatkozva.

Az SAS lett az amerikai melegek kedvence 

Az amerikai LGBT médiabirodalom, az Edge Media minden évben több kategóriában (például utazás, életstílus, szórakoztatás) is megversenyezteti a szolgáltatókat.

A nyáron újraindítja budapesti járatát a Blue1 

A SAS légitársasági csoporthoz tartozó, finnországi Blue1 fapados légitársaság a nyártól újra jár Budapest és Helsinki között.

Privatizáció előtt a SAS légitársaság 

A norvég kormány engedélyt kért a törvényhozástól, hogy eladhassa 14,29 százalékos részesedését a SAS légitársaságban.

Kizárta a másodpilótát a stockholmi járat szunyókáló kapitánya 

Elszunyókált a SAS egyik járatának kapitánya, a vécére ment másodpilóta nem tudott bejutni a pilótafülkébe.

Európa legpontosabb légitársaságai 

A KLM, SAS, TAROM, Austrian és az Aeroflot lettek 2010-ben Európa legpontosabb légitársaságai.

Amerikában folytatják a SAS kiszolgált MD-90-esei 

Kivonja összes MD-90-esét a Scandinavian Airlines System (SAS) a forgalomból.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!