hirdetés
hirdetés

A Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága

Mint minden évben, idén is kiosztották a világ legjobb légitársaságainak járó díjakat, a lista a Skytrax ügyfél-elégedettség felmérése alapján készült el.

hirdetés

A szavazáson több mint 112 nemzet 18,9 millió légiutasa vett részt, akik számos jellemző alapján értékelhették a légitársaságokat.

Bár a TOP 10-es listát már nyilvánosságra hozták, valamint azt, hogy a világ legjobb légitársasága idén a Qatar Airways lett, a lista sorrendjét még nem tudni. ABC-sorrendben felsorolva azonban ezek a légitársaságok biztosan a legjobb tíz között szerepelnek: ANA, Cathay Pacific, Emirates, Etihad, EVA, Garuda Indonesia, Qantas, Qatar Airways, Singapore Airlines és Turkish Airlines.

A Qatar Airways korábban kétszer is elnyerte ezt a díjat – 2011-ben és 2012-ben –, tavaly pedig a Cathay Pacific Airways lett az első. A katari légitársaság ezen kívül a Közel-Kelet legjobb légitársasága is lett, valamint a business osztályú üléseiért is besöpörte az első helyért járó díjat.

A Turkish Airlines három kategóriában is viszi a pálmát idén: az egymás utáni ötödik évben lett Európa legjobb légitársasága, valamint a világ legjobb business osztályú lounge várójával rendelkezik, és az ezekben a várókban való étkezés is megnyerte a versenyt, immár a második egymást követő évben.

A világ legjobb diszkont légitársasága – a tavaly decemberi légikatasztrófa ellenére – az AirAsia lett, most már a hetedik egymást követő évben.

Cikkünket frissítjük, amint hivatalos listát tesz közzé a Skytrax az eredményről.

(forrás: CNN, Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai