hirdetés
hirdetés

A vonat az új repülő

A svéd kormány vizsgálja az ország és Európa nagyvárosai közötti napi rendszerességgel közlekedő éjszakai vonatok lehetőségét, írja az International Railway Journal nyomán a G7.

hirdetés

A svédi állami közlekedési hatóságnak, a Trafikverketnek 2020. január 15-ig kell jelentést készítenie, amelyben új útvonalakat kell javasolniuk, új járatok üzleti tervét elkészíteniük. A Trafikverket azt vizsgálja, hogy a megoldás költséghatékony-e, azonban a tervezet célja a kormány részéről elsősorban az utazással járó környezetterhelés csökkentése. Svédországnak jelenleg egy éjszakai vonatjárata van a kontinensre, hetente háromszor járnak a nyári szezonban vonatok Malmö és Berling között.

Egyébként a klímamozgalom egyik prominens alakja, a 16 éves svéd Greta Thunberg mindenhova vonattal utazik így hívva fel a figyelmet a repülők okozta környezetszennyezésre. Azonban nem egyértelmű, hogy az éjjeli vonatok valódi alternatívát nyújthatnak-e a repülőkkel szemben, hiszen valószínűtlen, hogy üzleti utak esetén valaki inkább a hosszú vonatutat választaná. Valamint az is valószínű, hogy az éjjeli járatok csak jelentős állami ráfizetéssel lehetnének csak fenntarthatóak.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai