Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
14 ország 32 művésze alakította ki a Jéghotel új belső tereit

14 ország 32 művésze alakította ki a Jéghotel új belső tereit 

Az Icehotel az idei szezonban ünnepli fennállásának 34. évfordulóját.
Airbnb a sarkkörön és azon is túl?

Airbnb a sarkkörön és azon is túl? 

Az amerikai Forbes összegyűjtötte az Airbnb-ről azt a hét szállást, ami a gyönyörű kilátást kedvelő turisták kedvence ebben a szezonban.
Advent skandináv módra – így készül a svéd sáfrányos bukta

Advent skandináv módra – így készül a svéd sáfrányos bukta 

A téli időszámítás beköszönte, a korai sötétedés igazából egyetlen nagy előnnyel jár: itt a karácsonyimádók ideje, végre legálisan lehet készülődni az év legszebb ünnepére. Természetesen a karácsonyt megelőzi még egy igazán szép időszak, az advent, amikor is valóban meg lehet és meg is kell találni a pillanatokat egy kis lelassulásra.
Svédország vízi kapuja

Svédország vízi kapuja 

Bájos kávézók, kikötő, kilátó, kézműves butikok, múzeumok – és persze a fő jelszó, a lagom. Ami annyit tesz: éppen elég, nem kell több a boldogsághoz.
Földcsuszamlás miatt beszakadt egy svéd autópálya

Földcsuszamlás miatt beszakadt egy svéd autópálya 

Több autó és teherautó a gödrökbe zuhant. 
Milyen az igazi Szent Iván éjszakai svédasztal?

Milyen az igazi Szent Iván éjszakai svédasztal? 

Skandináviában a nyári napforduló, valójában nemcsak a nyár közepét jelenti, hanem az egész évét is, bár nem mindig ugyanazokra a napokra esik. A midsommar, vagy ahogyan nálunk nevezik, a Szent Iván éjszaka a karácsony után a svédek második legnagyobb ünnepe, és mindig három napos - péntek, szombat, vasárnap - mulatozást jelent.
Új fogalom: streaming turizmus

Új fogalom: streaming turizmus 

Vilmosnak hívják, herceg, de nem angol, hanem 16 éves és svéd. Szerelmi története Svédország határain túl is nézők millióit vonzza. A Young Royals (magyar fordításban: Szerelem vagy kötelesség) a tavaly júliusi premier után gyorsan felkerült a Netflix legnézettebb filmjeinek listájára, és hasonlóan sikeres a néhány napja bemutatott új széria is. 
Zöld lesz Svédország egyik országútja

Zöld lesz Svédország egyik országútja 

Ez a Mittstråket, szó szerinti fordításban a középső út, Svédország egyik legfontosabb főútja. Amelyik keletről nyugatra szeli át az országot, Norvégia felé.
Svédország viccesen bújik elő az IKEA árnyékából

Svédország viccesen bújik elő az IKEA árnyékából 

Azt szeretnék a svéd turizmusban dolgozók, ha természeti értékeikről nem a WC-kefe jutna az emberek eszébe. - írja testvérlapunk a Kreatív.

Avicii múzeum nyílik Stockholmban 

A világ egyik leghíresebb DJ-nek tragikusan rövid életét és zenéjét bemutató múzeum nyílik 2021-ben, a svéd fővárosban.

Megnyitotta kapuit a luxus úszó hotel 

Dübörög a turizmus, az utazók egyre exkluzívabb és nagyobb élményeket nyújtó nyaralásokat igényelnek, ami nemcsak azt jelenti, hogy a lakóhelyüktől egyre távolabb utaznak, de azt is, hogy különlegesebb helyeket fedeznek fel, különlegesebb programokban vesznek részt és az utazás alatt mindenképpen keresik az egyediséget. Ebbe az élményvadászatba tökéletesen beleillik az a svéd luxusszálloda, amely pár hete nyitotta meg a kapuit, az egyediségét pedig az adja, hogy a szobái a vízen lebegnek - írja a CNN Travel.

A vonat az új repülő 

A svéd kormány vizsgálja az ország és Európa nagyvárosai közötti napi rendszerességgel közlekedő éjszakai vonatok lehetőségét, írja az International Railway Journal nyomán a G7.

Újrahasznosítási forradalom Svédországban 

Svédországban ma már a hulladék 99%-át valamilyen módon újrahasznosítják, és mindössze 1%-a végzi a szeméttelepeken. 

Bécs a legtisztább városok között 

Nem csak a levegő tisztasága és a jó életminőség mérhető számokban Bécsben. Az elmúlt tíz évben az osztrák főváros köztisztasága a szigorú ellenőrzéseknek és a tavaly érvénybe lépett bécsi köztisztasági törvénynek köszönhetően igazi példává vált. Akár a magyar városok is követhetnék.

Új svéd turisztikai kampány az Airbnb-vel közösen 

A svédek az Airbnb-vel kötött megállapodás keretében, az egész országot "feltették" a keresőoldalra.

Trumpon élcelődő imázsfilmet készített Svédország 

Donald Trump amerikai elnök az európai menekülthelyzetről beszélt múlt hét végén, amikor is sokak meglepetésére - valótlanul - úgy nyilatkozott, hogy Svédország terrortámadások célpontja volt az azt megelőző éjszaka. A skandináv ország azonnal meglovagolta ezt a hullámot.

Egykor daru állt itt, ma a város szimbóluma magasodik 

Amikor a turistacsoportunk Koppenhágából a svédországi Malmöbe indult, sokáig lenyűgözve csodáltuk az Oresund hidat, amelyet a XXI. század egyik technikai csodájaként emlegetnek.  A pazar létesítmény a dán fővárost a tenger felett köti össze Malmövel, sőt Skandináviát Közép- és Nyugat Európával.

Megnyílt az első önkiszolgáló, eladó nélküli bolt 

Természetesen hol máshol, mint a hagyományosan becsületes Skandináviában, azon belül is a svédországi Vikenben.

Stockholmot ajánlja a Budapest Airport megújult blogja 

A budapesti repülőtér megújult blogja novemberben Stockholm városát ajánlja, mint kiemelt desztinációt a "Rázzuk fel a telet!" kampány első lépéseként.

Együtt sztrájkolhat Svédország és Dánia a Ryanair ellen 

A dán szakszervezetek sztrájkot hirdettek a Ryanair ellen egy régóta húzódó vita miatt. A légitársaság ezután bejelentette, hogy a Koppenhágában állomásozó egyetlen repülőgépét kiviszi az országból. Svédország támogatja skandináv szomszédját.

Középmezőnyben a magyar útlevél a világ úti okmányainak listáján 

Lista készült arról, hogy melyek azok az útlevelek, amelyekkel a világ legtöbb országába el lehet jutni vízum igénylése nélkül – Svédország végzett az élen, Magyarország a 26. az 51-es listán.

Már Svédország sem a régi? 

Több ember meghalt egy göteborgi étteremben szerdán történ lövöldözés során - közölte a Reuters.

Haladnak a korral a svéd múzeumok 

Svéd múzeumok digitális eszközök segítségével szeretnék elérhetőbbé tenni az ország kulturális örökségét mind a regionális, mind az országos, mind a globális közönség számára - írja a brit Telegraph internetes kiadása.

Mobilszálloda nyílt az IKEA szülőföldjén 

Egy kreatív svéd cég létrehozta azt a szállodát, ami az igényeknek megfelelően ott és akkor nyit ki, ahogyan a vendég akarja.

Svédes idegenvezetők figyelem! 

Hivatalosan is a svéd nyelv részévé válik a sokat vitatott semleges személyes névmás, a svéd hímnemű "han" és a nőnemű "hon" kifejezésből megszületett "hen" szó.

IKEA múzeum nyílik jövőre 

A svéd lakberendezési vállalat bejelentette tervét, miszerint legelső üzletüket múzeummá alakítja.

Álom a korrupciómentes Európa 

Évente mintegy 120 milliárd eurónyi (37 200 milliárd forint) gazdasági kárt okoz Európának - derül ki az Európai Bizottság friss korrupcióellenes jelentéséből.

Svéd búvárok megtalálták Atlantiszt 

Skåne tartomány partjai mellett. De azért óvatosan az elnevezéssel!

Folytatódik a közlekedési dolgozók sztrájkja Svédországban 

Svédországban a múlt hét szerda óta tartó sztrájk miatt már több helyen megbénult a tömegközlekedés, Stockholmban és a tőle északra fekvő Ume városán kívül hétfőtől az ország további hét városában léptek sztrájkba a busz- és egyes helyeken a villamosvezetők, már több mint 2000-en.

Kaotikus a közlekedés Svédországban 

Sztrájk miatt Svédországban több helyen megbénult a tömegközlekedés, Stockholmban és az ország északi térségében fekvő Ume városban kedd éjfél óta több útvonalon leálltak a buszjáratok.

Ennyibe kerül nálunk egy napsütéses óra 

A svéd FOREX Bank – amelynek fő profilja a turisták számára nyújtott pénzváltás – új adatsort publikált. Az eddigi desztinációs árindex mellett, megjelentette új statisztikáját a közelgő nyári üdülési időszak előtt, amelyben 36 úti cél esetében hasonlította össze az átlagos turistákra jellemző fogyasztói csomag árát, összevetve a nyári hónapokra várható napos órák számával. Így megkapta "egy napos óra árát", közölte a Magyar Turizmus Zrt. 

A svédek is lóhúst kaptak, a franciák perre mennek 

(MTI) - Nagy-Britannia és Franciaország után Svédországot is elérte a lóhúsbotrány: a fagyasztott hústermékeket előállító nagykereskedelmi Findus pénteken a skandináv országban is visszavonta a megrendelői raktárakból azokat a marhahúsosként megjelölt készítményeit, amelyek lóhúst tartalmaznak.

Nem vicc: büntetőadó a húsevőknek 

Húsadó bevezetését javasolja a Svéd Mezőgazdasági Hivatal, hogy így csökkenjen a természetet közvetve fokozottan megterhelő húsfogyasztás - jelentette a Kossuth Rádió stockholmi tudósítója.

ABBA Múzeum nyílik Stockholmban 

Állandó ABBA Múzeum nyílik jövőre Stockholmban - jelentette be Mattias Hansson, az ABBA The Museum elnevezésű projekt vezetője szerdán a svéd fővárosban.

A norvégok nem ismerik a körforgalmat; meg ilyesmi 

A svédeknek kezd elegük lenni a norvégok viselkedéséből Svédországban: 59 százalékuk szerint szomszédaik állandóan tolakodnak, képtelenek sorba állni.

Nemzetközi óriáskerék-rekord 

Nemzetközi óriáskerék-rekord dőlt meg Svédországban: 72 nemzet szülötte ült egyszerre egyazon keréken.

Malmö visszahívta a szörföst 

Egy svéd utazási iroda ingyen utat kínál annak a 19 éves szörfös fiúnak, akit a múlt héten a Ryanair nem arra a gépre szállított be, mint ami a jegyén szerepelt.

A Balaton régiónak is kijár a "Mesterek mestere" cím 

Rekord nézettség mellett, június 2-án és 3-án került adásba a "Mesterek mestere" televíziós vetélkedősorozat utolsó epizódja Svédországban.

Magyar hónap a „RESIA” svéd utazási iroda honlapján 

A svéd RESIA utazási iroda hálózat központi honlapján és az azon olvasható naponta frissülő blogon, szeptemberben "a hónap úti célja: Budapest". Ennek keretében a magyar fővárost egész hónapban új blogbejegyzések és a honlapon friss ajánlatok népszerűsítik.

Svéd ökojátszi a Margitszigeten 

A Budapesti Svéd Nagykövetség a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint hét svéd vállalat által támogatott Green Sweden 2011 program keretén belül megkezdődött az első magyarországi öko-játszótér építése a Margitszigeten - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség.

Norvégiai terror: érintheti-e hazánk turizmusát? 

Mivel a tettes egyik kedvenc városa Budapest, és állítólag még a Szigetre is jött volna, joggal merül fel a kérdés: befolyásolja-e a norvégok érdeklődését irántunk, hogy Budapest a haramia révén ilyen negatív kontextusba került. Munkatársunktól

Egyre több svéd városlátogató 

A legnagyobb svéd "citybreak", azaz városlátogatásokat szervező utazásszervező, az AIRTOURS június 30-i közleménye szerint a városlátogatások száma 16%-kal növekedett az idei év első öt hónapjában, a múlt év azonos időszakához képest.

Leszbikus utazókat vár Stockholm 

Stockholm turisztikai hivatala a leszbikus turistákat célozza melegszervezetekkel közös kampányban - írja a Travel Weekly internetes szakportál.

A svéd sem megy Egyiptomba 

Hoszni Mubarak pénteki lemondása ellenére is életben van a svéd külügyminisztérium figyelmeztetése, mely az utazásra nem javasolt országok közt tarta számon Egyiptomot.

Járatot sűrít az airBaltic 

Nyári menetrendjében növeli Riga-Lappeenranta, Riga-Vaasa és Vaasa-Umea között közlekedő járatainak számát az airBaltic.

Háromezer magyar figyelte a hétvégén a madarakat 

A hagyományosan minden év október első hét végéjén megrendezésre kerülő Európai Madármegfigyelő Napok 110 magyarországi helyszínén a közel 3 ezer résztvevő több mint 215 ezer madarat figyelt meg az elmúlt szombaton és vasárnapon.

Mobiltelefonnal nyíló szállodaajtók 

Kulcs helyett egy speciális mobiltelefonnal nyithatnak ajtót egy svéd hotel vendégei.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!