hirdetés
hirdetés

A Wizz Air felvásárolta volna az Easyjetet

A brit fapados visszautasított egy felvásárlási ajánlatot, és bár hivatalosan nem erősítették meg, piaci források szerint a magyar hátterű diszkont cég lett volna a vevő, de túl keveset kínált - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Reuters az Easyjet közlésére hivatkozva számolt be arról, hogy a brit diszkont légitársaság által meg nem nevezett befektető a cég összes részvényét felvásárolta volna, de túl alacsonynak ítélték az ajánlatot, ezért azt visszautasították. Ehelyett a légitársaság 1,7 milliárd USA-dollár értékű tőkebevonást hajt végre a befektetők és tulajdonosok segítségével, emellett 400 millió eurós hitelkeretről állapodott meg a pénzintézetekkel.

Johan Lundgren vezérigazgató szerint a felvásárlási szándék nagyon bizonytalan volt, ugyanakkor a tőkeemelést rendkívüli, megismételhetetlen lehetőségnek nevezte. Az Easyjet ugyan nem nevezte meg az ajánlatot tevő céget, de több hírügynökség forrásai is azt mondták, a Wizz Air próbálkozott a felvásárlással. A magyar hátterű fapados nem reagált az ezt firtató kérdésekre.

A várakozások szerint a július-szeptemberi időszakban az Easyjet a járvány előtti kapacitás 57 százalékát biztosíthatja, amely jelentősen elmarad a két fő versenytárs, a Ryanair és a Wizz Air mögött. Előbbi 75, utóbbi 85 százalékon tartotta a kapacitásait augusztusban a 2019-es szinthez képest. A Eurocontrol friss adatai szerint múlt héten a Ryanair és a Wizz Air járatainak száma alig 5 százalékkal maradt el a járvány előttihez viszonyítva, de az Easyjet 32 százalékkal kevesebbet üzemeltetett.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!