Berlinnel és a Thomas Cook-kal kooperál a Lufthansa

A berlini ITB-n rendezett sajtótájékoztatón mutatta be nyári menetrendje újdonságait, online fejlesztéseit, valamint új business class-ülését a Lufthsansa.

Amint az Jens Bischof, a Lufthansa igazgatótanácsának tagja elmondta, 61 új úti cél került be a légitársaság nyári menetrendjébe, a Berlinből kínált desztinációk száma négyszeresére bővült.  Az interkontinentális járatok közé két új kínai úti cél került be.

A nyári menetrendi időszakban, amely március 25-én indul, és október 27-éig tart, 83 ország 211 desztinációjába repül a légitársaság.

A nyári szezon jelentős újdonsága lesz

az új berlini repülőtér, Berlin Brandenburg (BER) megnyitása június 3-án. Amint a tájékoztatón kiemelték, ezzel új fejezet kezdődik a Lufthansa életében. Ekkortól a szállító a mostani 11 helyett már 39 útvonalat kínál a városból. A járatok többsége európai úti célokba közlekedik, kettő pedig a Közel-Keletre. Számos európai városba a járatgyakoriságot is növelik, reggeli oda-, esti visszautazást kínálva az ügyfeleknek. Az új úti célok mellé új árazási rendszert is bevezet a légitársaság a berlini piac számára: a jegyárak mindenhová 49 eurótól indulnak, egy útra, illetékkel együtt.

Berlinben fognak állomásozni a flotta legfiatalabb és leginkább környezetkímélő gépei, 15 Airbus. Május 22-én Berlin nevére fogják keresztelni egyik új Airbus A380-asukat. Együttműködést kezdtek a város turisztikai szolgáltatóival, ennek keretében azok a turisták, akik bemutatják beszállókártyájukat bizonyos berlini éttermekben, turisztikai létesítményekben, kedvezményre lesznek jogosultak.

Tavasztól tehát bekerül a Lufthansa menetrendjébe két új kínai nagyváros: Shenyang és Qingdao. Shenyangba pár éves kihagyás után indulnak újra a járatok, a németek által alapított, kiváló söréről híres tengerparti Qingdaó azonban most kerül be először a menetrendbe. Ugyanaz a járat érinti mindkét várost.

A Lufthansa jelentősen növeli a klasszikus üdülőhelyekre közlekedő járatai számát is. Négy új úti cél is szerepel ezek között: Knock (Írország), Montpellier, Ogyessza és Pula.

Az utóbbi hónapokban ugyanakkor – gazdasági okok miatt – a légitársaság bezárta guangzhoui, kolkatai, hyderabadi, klagenfurti, Calgary-i és bursai járatát. Jens Bischof megerősítette, hogy a jövőben is ezt fogják tenni minden olyan útvonalon, amely nem bizonyul életképesnek.

Maximális kiszolgálás üzleti utazóknak

A berlini sajtótájékoztató másik központi témája a Lufthansa új business class-ülésének bemutatása volt. Az érdeklődők a helyszínen ki is próbálhatták az ággyá alakítva 1,98 méter hosszú ülést, amelyet egy hárommilliárd eurós fejlesztési program keretében telepítenek a repülőgépekre. Az új business class-kabin néhány hét múlva debütál, amikor a Lufthansa által megrendelt Jumbók, azaz Boeing 747-8-asok megérkeznek a flottába. Az ülés nem csak kényelmet, hanem extra tárolórekeszeket és továbbfejlesztett szórakoztató eszközöket is kínál.

Az új ülés kialakításával kapcsolatos fejlesztések már 2007-ben elindultak, majd 2010-ben egy, a New York-Frankfurt útvonalon tartott, több hetes tesztelési periódus után véglegesedett a most bemutatott változat. Az új ülések elrendezése is különleges: V-alakot zárnak be kettesével, vagyis minden utas a menetirány szerint ülhet vagy alhat, ráadásul az utasok válla is távolabb került egymástól, ezzel a privát szférájuk kevésbé sérül utazás közben. A Lufthansa hárommilliárd eurós fejlesztési programjával célja az üzleti utasok maximális kiszolgálása, ennek keretében külön check-in pultokat, poggyásszsúly-kedvezményt, gyorsabb beszállítást és különleges fedélzeti menüt kínálnak a business class-utasoknak. A légitársaság összes interkontinentális repülőgépének (több mint 100 jármű) átalakítása várhatóan négy évet vesz igénybe.

Szorosabban az utazási irodákkal

A Lufthansa szorosabban együtt kíván működni az utazási irodákkal is – emelte ki Bischof. Ennek jegyében a légitársaság által kínált csomagok bekerülnek a globális disztribúciós rendszerek mellett az olyan B2B foglalási platformokba, mint a TOMA, a Bistro és a Traveltainment, így elérhetővé válnak a non-IATA-irodák számára is. Ezen túl az ITB-n debütált a Lufthansa új, személyre szabott csomagtúrákat kínáló foglalási oldala, a lufthansaholidays.com. Több mint 1000 üdülőhely több mint 8000 szállodája került be a kínálatba a Thomas Cook Deutschlanddal való együttműködés eredményeként.

A fejlesztésekkel a cég célja, hogy 2015-re az online értékesítés volumenét 40%-kal növelje, a turisztikai csatornákon keresztül történő értékesítést pedig 50%-kal bővítse – fejtette ki Bischof.  


Hamarosan indul Közép-Európa legnagyobb motoros túrája

Hamarosan indul Közép-Európa legnagyobb motoros túrája 

A résztvevő több száz motoros összesen 831 km tesz meg idén, hogy ezúttal Békés megye kulturális és turisztikai értékeit felfedezze.
Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala

Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala 

Magyarország keleti részébe vezet az idei év kedvenc kerékpáros útvonala.
Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között

Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között 

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?