Nehéz volt a Lufthansa első negyedéve

Nehéz volt a Lufthansa első negyedéve 

Jelentősen romlott a Lufthansa-csoport első negyedéves pénzügyi helyzete, miután a túlkapacitás miatt jelentős költségnövekedés mutatkozott. Az üzemi szintű veszteség több mint felét a holding fapadosai hozták össze - írja az Airportal.

A Lufthansa szintén nem panaszkodhat idei évére 

Hét százalékkal növelte utasforgalmát a Lufthansa-csoport Magyarországon az első háromnegyedévben az egy évvel korábbihoz képest, és jövőre is jelentős bővülésre számítanak.

Egy hónap alatt 10,6 millió utas, mi az? 

Hat százalékkal növelte utasai számát 2018 novemberében a Lufthansa-Csoport - közölte a Lufthansa-Csoport.

Még több Lufthansa-lounge Frankfurtban 

Új üzleti várót üzemelt be frankfurti bázisán a Lufthansa. Ezzel az 1-es terminálon meglévők kapacitását 40%-kal bővítette - közölte kedden a légitársaság.

A Lufthansa Csoport Wolfgang Mayrhubert gyászolja 

Wolfgang Mayrhuber, a Deutsche Lufthansa AG korábbi elnök-vezérigazgatója életének 71. évében, súlyos betegség után hunyt el 2018. december 1-én, szombaton.

Mediterrán menetrend a Lufthansától 

Úgy döntött a Lufthansa, hogy kicsit jobban odapörköl a mediterrán térségnek, nyit néhány új járatot - közölte szerdán a légitársaság.
„Nem könnyítjük meg a fapadosok dolgát”

„Nem könnyítjük meg a fapadosok dolgát” 

Négy géppel bővíti bécsi flottáját az osztrák Austrian Airlines - közölte hétfőn a légitársaság.
Levegőben az új festés

Levegőben az új festés 

Csütörtökön hagyta el a kifutót a szomszéd Austrian Airlines új festésű gép Bécs-Schwechaton. Szerintünk kafa, de kicsit Ibériás.

Airbusosodik a Lufthansa CityLine 

Airbus A319-esekkel bővíti flottáját a Lufthansa-leány, Lufthansa CityLine. A döntés mögött a flotta optimalizálása és szakszervezetekkel ápolt kapcsolat javítása áll - közölte a légitársaság.
Újít a Lufthansa

Újít a Lufthansa 

Szeptember 28-án a Deutsche Lufthansa AG felügyelőbizottsága jóváhagyta 27 rövid- és középtávú repülőgép vásárlását. Ennek értelmében 24 Airbus A320neo és három A321neo vásárlási opcióját alakítják át megrendeléssé. Ezzel a döntéssel a Lufthansa Csoport a pozitív piaci folyamatokra, valamint a bevételek növekedésére reagál, egyúttal biztosítja a következő évekre a szükséges flottanagyságot. A megrendelés összértéke listaáron mintegy három milliárd dollár. Így az A320-as és A321-es megrendelések száma eléri a 149-et, amelyekből 13 már üzembe is állt a Lufthansánál.

Fókuszban a rugalmas, több átszállópontos multi-hub 

A Lufthansa Csoport folyamatosan optimalizálja müncheni, frankfurti, zürichi és bécsi csomópontjainak üzemeltetését. A fókuszban a rugalmas, több átszállópontos -„multi-hub” - rendszer kialakítása áll. Az új, integrált folyamatoknak köszönhetően a Lufthansa Csoport egyre inkább a minőségre, a növekedésre és a költséghatékonyságra összpontosítva tudja mozgatni flottáját és szervezni a forgalmat csomópontjai között - közölte csütörtökön a légitársasági csoport.

Álmodom? Légiutaskísérő bajor népviseletben? 

A Lufthansa személyzete hamarosan bajor népviseletben száll gépre a müncheni Oktoberfest alkalmából. A többéves szokás szerint a Lufthansa kabinszemélyzete hagyományos bajor ruházatot a visel a légitársaság egyenruhája helyett egyes Münchenből induló járatokon. A Lufthansa ezenkívül söröshordókat is elhelyez a fedélzeten, hogy hagyományos csapolt sört szolgáljon fel az utasoknak repülés közben. Az idén első ízben a személyzet közreműködésével állították össze az üzleti osztály – csapolt sörhöz kiválóan illő – exkluzív oktoberfesti menüjét.

Hogy a siető utasok is harapjanak valamit 

Magas minőségű gourmet-boxokkal kedveskedik a Lufthansa lounge-hozzáféréssel rendelkező, rohanó utasainak. Hathónapos tesztüzemben, Münchenben - közölte szerdán a légitársaság.

Még több Amerika, még több Európa; és Kaapstad 

Jelentősen növeli európai és észak-amerikai járatai számát, sűrűségét a téli menetrendben az Austrian Airlines, valamint újraindítja fokvárosi járatát - tudtuk meg szerdán a légitársaságtól.

A nehézségek ellenére szerény nyereségnövekedés 

A magasabb üzemanyagárak, forgalomirányítók sztrájkja és az Air Berlin gépei átvételének a költségei által támasztott nehézségek ellenére bevételének és működési eredményének szerény csökkenése mellett is nőtt valamelyest a Lufthansa Group német légitársaság nyeresége az év első felében.

Elkezdődött a téli készülődés 

A Deutsche Lufthansa AG ma bejelentette a 2018/19-es téli menetrendjének újdonságait. A magyar utazók számára talán legfontosabb hír, hogy a légitársaság tovább bővíti járatszámát Budapest és Frankfurt között.

Jean! Lenne kedves tálalni az űrvacsorámat? 

A Lufthansa júliusban és augusztusban az LSG Csoport által Alexander Gerst számára kifejlesztett ünnepi fogást szolgálja fel a Németországból induló hosszú távú járatokon.

Ami az Austrian Airlines-nak nem megy 

A cég portfóliájának átszervezésére hivatkozva függeszti fel az Austrian Airlines (AUA) hongkongi, Colombo-i és havannai járatait a téli menetrend kezdetével. Ugyanakkor Észak-Amerika és Kína felé erősít.

Lehet, hogy a Lufthansának sikerül, ami az IAG-nek nem? 

A Lufthansa csoport "kapcsolatban áll" a Norwegian Air-rel annak akvirálása kapcsán- írta a német Sueddeutsche Zeitung, Carsten Spohr, a Lufthansa Csoport elnök-vezérigazgatója szavaira hivatkozva. 

Elindult a Brussels Airlines tengerentúli economy light tarifája 

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Lufthansa Csoport kiötlötte az economy light tarifát, aminek a lényege egyfelől, hogy kevésbé rugalmas feltételek mellett, csomag nélkül még néhány euróval többet költhet a tengerentúlra utazó a célállomásán.

Vezetőt vált az Austrian Airlines 

Az osztrák Austrian Airlines felügyelőbizottsága szerdai döntésen egységesen kiállt a 47 éves Alexis von Hoensbroech vezérigazgatói jelölése mellett - tudtuk meg szerdán a légitársaságtól.

Több hollywoodi film 

Mintegy 30 százalékkal 180-re növeli a megnézhető filmek számát minden osztályán a Lufthansa hosszú távú járatain — közölte hétfőn a légitársaság.

Észak-amerikai útvonalait bemutató kampány 

Átfogó marketing- és pr kampányt indított a Lufthansa Magyarországon: az aktivitások középpontjában a Lufthansa észak-amerikai célállomásai, illetve a légitársaság által az interkontinentális járatokon utazóknak kínált szolgáltatások állnak.

Bővülő partnerkapcsolat 

A Lufthansa Csoport és a Travix többéves megállapodást írtak alá, amely közvetlenül összekapcsolja a globális online utazási irodát a Lufthansa Csoport saját NDC ajánlat- és rendeléskezelő rendszerével. A közös munka már megkezdődött, az első foglalások 2018 nyarán várhatók.

Economy „Light” tarifát vezet be a Lufthansa Csoport 

2018 nyarától a Lufthansa Csoport utasai immár az új, Economy „Light” díjszabást is választhatják a Lufthansa, a SWISS, a Brussels Airlines és az Austrian Airlines észak-amerikai járatain. Az új alaptarifa az ártudatos utasok számára a legolcsóbb választás, ha csupán kézipoggyásszal utaznak és nem igényelnek semmilyen rugalmasságot a jeggyel kapcsolatban. Az utasoknak egyéni igényük szerint további felárért lesz lehetőségük feladni csomagjukat vagy kiválasztani ülésüket. A fedélzeti ellátás azonban továbbra is térítésmentesen jár az Economy „Light” jegyet vásárló utasoknak is - közölte kedden a légitársasági csoport budapesti képviselete.

Még komfortosabb business class a Lufthansán 

A jövőben a Lufthansa üzleti osztályának utasai még kényelmesebben alhatnak a Dél-Afrikába, Latin- és Dél-Amerikába vagy az USA nyugati partvidékére tartó járatokon. Az új Dream Collection elemei – az új párnahuzat, a nagyméretű, meleg takaró és a kényelmes derékalj – hozzájárulnak a tökéletes pihenéshez. Emellett az utasok az éjszakai járatokon a Van Laack új hálóingeit is igénybe vehetik - közölte hétfőn a légitársaság.

Két éve közlekedik a Lufthansa München – Debrecen járata 

Második éve közlekedik a Lufthansa járata München és Debrecen között, ebből az alkalomból köszöntötte Dr. Papp László, Debrecen polgármestere, Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi country managere és Herdon István, a Debrecen Airport Zrt. vezérigazgatója a jubileumi járat utasait és személyzetét — közölte szerdán a Debrecen Airport és a Lufthansa.

Sztrájk miatt akadozik a közlekedés négy németországi repülőtéren 

Akadozik a közlekedés kedden a németországi Bréma, Frankfurt, Köln és München nemzetközi repülőterén a közalkalmazottakat képviselő szakszervezet (ver.di)  figyelmeztető sztrájkja miatt.

Budapest Airport: sztrájk miatt több budapesti járatot töröltek 

Több budapesti járatát törölte az Air France és a Lufthansa kedden, mindkét légitársaság dolgozói sztrájknapot tartanak. 

A Lufthansa több mint 800 járatot töröl 

A Verdi szakszervezet munkabeszüntetést hirdetett a frankfurti, a müncheni, a kölni és brémai repülőtéren 2018. április 10-re, keddre. A földi csomagkezelő és támogató személyzet és a reptéri tűzoltóság egy része is sztrájkolni fog holnap hajnali 5:00 és délután 18:00 óra között. A Verdi holnapi munkabeszüntetése miatt a Lufthansa kénytelen 800-at törölni 1600 menetrend szerinti járata közül, köztük 58 nagy távolságú járatot. A járattörlések mintegy 90 ezer utast érintenek. A menetrend várhatóan 2018. április 11-én, szerdán áll helyre - közölte hétfőn a Lufthansa.

Chartergépes szezonnyitó a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton 

A Lufthansa Frankfurtból érkező idei első járata nyitotta meg szombaton a chartergépes szezont a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A közel 140 férőhelyes, ezúttal 80 utassal landoló A-319-est repülőt a szokásoknak megfelelően tűzoltók vízfüggönye fogadta. 

Hamarosan érkezik a Lufthansa első charter járata a Hévíz-Balaton Airportra 

Az Airbus A319-es, 130 férőhelyes, Frankfurt-Sármellék-Frankfurt vonalon közlekedő gépet Papp Gábor, Hévíz város polgármestere és Könnyid László, Hévíz város tiszteletbeli németországi nagykövete fogadja.

#SayYesToTheWorld 

A „Mondj igent a világra” szlogennel indított kampány a világ nyitott szemléletű felfedezésére, felderítésére bátorít. Ez a Lufthansa számos nemzetközi piacon, különféle kommunikációs csatornákon elindított, új globális reklámkampányának fő üzenete. A német légitársaság történetének egyik leginnovatívabb kampánya megkérdőjelezi a hagyományos gondolkodásmódot és szokásokat, és bemutatja, hogyan gazdagodhatunk a világ felfedezésével.

Egy nagyon egészségesen fejlődő régió 

— mondta Peter Pullem, a Lufthansa Csoport régiós igazgatója, és értette megállapítását a légitársasági csoport Pullem alá tartozó 16 országának utasszám növekedésére. „Magyarország komoly játékos” — tette hozzá. Magyarországi műküdésének 50. évében tartoltak a „Lufthansa-légitársaságok”.

8,7 millió utas egy hónap alatt már tárgyalási alap 

2018 januárjában 8,7 millió utast reptettek meg a Lufthansa Csoport légitársaságai. 10,1 százalékkal többet, mint tavaly januárban - közölte pénteken a légitársasági csoport.

Körutazással mutatkozik be az új Lufthansa-dizájn 

Egy Boeing 747-es és egy A321 turnézik majd tíz német repülőtéren, Milánóban és Párizsban — közölte kedden a légitársaság.

A Lufthansa új lounge-ot nyit Malpensán 

Az új design koncepció kellemes légkört teremt a munka és a pihenés számára is.

Ön szerint, hogy néz ki egy százéves darumadár? 

A jó dolgok a változások közepette is megmaradnak! A Lufthansa az idén ünnepli céglogója megszületésének 100. évfordulóját. 1918-ban Otto Firle építész-grafikus a Luft Hansa elődje, a Deutsche Luft-Reederei részére tervezte a stilizált darut, amely azóta a márka közismert szimbólumává vált. „Az évek során a darulogó összefonódott a Lufthansa értékeivel. A szakértelem, a világpolgári szemlélet és az egész világra kiterjedő minőség jelképe, bizalmat és szimpátiát kelt” – mutatott rá Alexander Schlaubitz marketingigazgató.

A hetedik Lufthansa A350-900 landol Münchenben 

Német Formatervezési Díjat nyert a gép turista osztályának kialakítása, és februártól New York/Newark-ba, Chicagóba és Denverbe is repülnek a kompozit Airbus-ok.

Ma újabb lépést tesz a Lufthansa az utasok indulásainak megkönnyítésére 

A Lufthansa utasai 23 órával indulás előtt automatikusan megkapják okostelefonjukra beszállókártyájukat – anélkül, hogy bármit kellene tenniük az utasfelvételhez

Úgy tűnik, bejön a Lufthansának a debreceni járat 

A 2018-as nyári menetrendtől immár csütörtökön és vasárnap is közlekedik a München – Debrecen járat, kétharmadával nő a járatszám az útvonalon.

Öt ujjunk is kevés lesz megszámolni a napi, Budapest-Frankfurt járatok számát 

Újabb bővítést jelentette be a Lufthansa a Budapest - Frankfurt útvonalon. Az eddigi menetrend szerint a nyári időszakban öt, a téli menetrendben pedig négy járat közlekedett a két város között. A hatodik napi járattal 20%-kal nő a járatszám az útvonalon — közölte hétfőn a légitársaság.

Új Alitáliát hozna létre a Lufthansa 

A Lufthansa Csoport koncepciótervet nyújtott be az Alitalia átszervezésére — tudtuk meg hétfőn a Lufthansától.

Méltó meglepetéssel ünnepelte 50. magyarországi évfordulóját a Lufthansa 

Gyakori vendégek mostanság a Ferihegyen a szélestörzsű gépek. De még továbbra is feltűnik a szokásos rutinját végző kínai és Öböl-menti nagyvas mellett, ha egy-egy „nagy műanyag” érkezik, ahogy történt ez pénteken. 2017. szeptember 8-án először szállt le a Ferihegyen az Airbus kompozit csodája, az A350-es Lufthansa színekben, a légitársaság 50 éves magyarországi működésének hivatalos ünneplésén.

Egy A350-es látogatásával ünnepli 50. évét Budapesten a Lufthansa 

1967. augusztus 26-án több éves előkészítést követően egy Boeing 727-es érkezett Frankfurtból. A LH-194-es járatával indult a német Lufthansa magyarországi működése. Ma már bajos lenne egyet a három hajtóműves, keskeny törzsű 727-esből idereptetni, de a fejlődés nem áll meg. Miért ne repülne ide egy kicsit bemutatózni a légitársaság legmodernebb szerzeménye, az Airbus A350-es?

Március 25-től repülnek a Lufthansa A380-asai Münchenből 

Los Angeles, Peking és Hongkong lesznek az első desztinációk.

Új Lufthansa járatok Frankfurtból és Münchenből 

2018 nyarától újabb járatok, illetve járatsűrítések kerülnek be a Lufthansa menetrendjébe, valamint bővítik a müncheni szélestörzsű flottát – közölte kedden a légitársaság.

A Lufthansa iPadekkel szereli fel a kabinszemélyzetet 

E héttől a Lufthansa 20 ezer légiutas-kísérőt szerel fel iPad Minivel. A kabinszemélyzet a következő néhány hétben folyamatosan kapja kézhez a kabinba szánt mobil eszközöket (cabin mobile device, CMD) - közölte hétfőn a légitársaság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!