hirdetés
hirdetés

Hosszútávú járatbővítés az Air France-nál és a KLM-nél

Az utazási korlátozások enyhítésével növelik a hosszútávú járatok és az elérhető célállomások számát. Az Air France főként a tengerentúli francia területekre koncentrál, a KLM pedig szinte összes, a járvány előtt elérhető észak-amerikai célállomását újra elérhetővé teszi.

 

hirdetés

A nyári csúcsidőszakban az Air France hálózatában a tervek szerint közel 200 célállomás lesz elérhető világszerte, ezek közül 110 Franciaországban, Európában és Észak-Afrikában van.

A rövid- és középtávú kínálatban az Air France 81 szezonális járatot, köztük 23 újat indít, a francia belföldi forgalomban több mint 40 útvonalon közlekedik majd. Európában főként a görög, portugál, spanyol és olasz nyaraló központok lesznek elérhetők.

 

Elsősorban az eddig is keresett francia tengerentúli területek felé bővítik a hosszútávú járatok számát. A légitársaság napi háromszor repül majd Párizs – Charles de Gaulle-ról Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Fort-de-France (Martinique) és Saint-Denis de la Réunion repülőterére. Júliusban és augusztusban a légitársaság a járvány előtti kínálat 65 százalékát biztosítja majd. A járatok kiszolgálása érdekében 12 szélestörzsű repülőgépet állítanak vissza a forgalomba, az aktív flotta 181 gépből áll majd.

A KLM egy útvonalat leszámítva teljesen újraindítja észak-amerikai hálózatát, a járvány előtti szinten lesz az elérhető városok száma, ugyanakkor a járatsűrűség még elmarad a 2019-es szinttől. A holland királyi légitársaság összesen 16 észak-amerikai célállomást kínál a nyári csúcsidőszakban, csak Salt Lake City nem került vissza a kínálatba a járvány előtti időszakhoz képest, a várost a Delta Air Lines köti össze közvetlen járattal Amszterdammal. A Las Vegas-i és minneapolisi járat újraindítása a további enyhítések bejelentésétől függ.

Az október végén induló téli menetrendben a holland légitársaság két új célállomást is elérhetővé tesz : Cancún és Orlandó is elérhetővé válik.

 

 

(forrás: KLM – Holland Királyi Légitársaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai