Több mint 150 célállomás a KLM nyári menetrendjében

Több mint 150 célállomás a KLM nyári menetrendjében 

A holland királyi légitársaság 7 százalékkal több ülőhelyet biztosít az elmúlt év azonos időszakához képest.
Mesterséges intelligencia csökkenti az ételhulladék mennyiségét a KLM-nél

Mesterséges intelligencia csökkenti az ételhulladék mennyiségét a KLM-nél 

Így pontosabb előrejelzést kaphatnak a várható fogyasztásról, az első eredmények 63 százalékos csökkenést mutatnak az ételhulladék mennyiségében.
Minden, amit tudni lehet a KLM és az Air France téli menetrendjéről

Minden, amit tudni lehet a KLM és az Air France téli menetrendjéről 

Az óraátállítással érvénybe lépett az Air France és a KLM téli menetrendje. Ebben az időszakban az amerikai mellett a kínai és japán járatok kapacitása is jelentősen emelkedik. Budapestre az Air France átlagosan 17, a KLM pedig 28 járatot üzemeltet ebben az időszakban.
Még kényelmesebb utazás a KLM-nél

Még kényelmesebb utazás a KLM-nél 

Az új ülések deréktámasza állítható és masszázsfunkció is rendelkezésre áll.
Zajvédelmi intézkedéseket vezet be a KLM

Zajvédelmi intézkedéseket vezet be a KLM 

A holland királyi légitársaság az éjszakai órákban csendesebb repülőgéptípusokkal teljesíti járatait, módosítási javaslatokat dolgoz ki a légikikötőkhöz közeli repülési eljárásokkal kapcsolatban és több milliárd eurót költ a mainál halkabb, új generációs repülőgépek vásárlására. A tervek szerint 2024-re legalább 15 százalékkal csökkenhet az éjszakai zajkibocsátás.
Egyetemistákkal közösen épít hidrogén meghajtású repülőt a KLM

Egyetemistákkal közösen épít hidrogén meghajtású repülőt a KLM 

Együttműködési megállapodást kötött a Delfti Műszaki Egyetem hallgatói csoportjával a KLM, az AeroDelft elnevezésű csapat és a holland királyi légitársaság kétüléses, hidrogén meghajtású repülőgépet tervez az egyetem Phoenix projektje keretén belül. A szűzrepülésre várhatóan 2025-ben kerül sor - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.
Rangos díj a KLM-nek az utasélményért

Rangos díj a KLM-nek az utasélményért 

A holland királyi légitársaság és regionális leányvállalata, a KLM Cityhopper ismét lenyerte az utaselégedettséget vizsgáló APEX szervezet World Class minősítését, amellyel a biztonságért, utasélményért és fenntarthatóságért tett lépéseket ismerték el. Az Air France először szerzett öt csillagot a felmérésen - tájékoztatta lapunkat a KLM.
Jaj a rendbontó utasoknak ennél a két légitársaságnál!

Jaj a rendbontó utasoknak ennél a két légitársaságnál! 

A holland királyi légitársaság és a Transavia ettől a hónaptól közös listát vezet azokról, akik a két cég bármelyik járatán súlyos szabályszegést követnek el. Őket – függetlenül attól, hogy melyik társaság repülőgépének fedélzetén kapták szabályszegésen – mindkét vállalat öt évre szóló kitiltással sújtja - tájékoztatta lapunkat a KLM.
Új vasúti transzfer Amszterdam és Brüsszel között

Új vasúti transzfer Amszterdam és Brüsszel között 

A Holland Királyi Légitársaság és a Thalys együttműködésének köszönhetően új vasúti transzfer járatok érhetők el Amszterdam és Brüsszel között, így a KLM-nek naponta eggyel kevesebb légi járatot kell a két város között üzemeltetnie.  
Új prémium osztály a KLM-nél

Új prémium osztály a KLM-nél 

A Holland Királyi Légitársaság új utazási osztályt alakít ki szélestörzsű repülőgépei fedélzetén. A business és az Economy között lévő Premium Comfort Class júliustól foglalható az észak-amerikai járatokon.  

A KLM szünetelteti a jegyértékesítést 

A holland KLM légitársaság csütörtökön közölte, hogy nagyrészt felfüggeszti a jegyértékesítést az amszterdami Schiphol repülőtérről induló összes járatra hétfőig, mivel a repülőtér túlzsúfoltsággal küzd a biztonsági személyzet hiánya miatt - írja a Reuters.

Járattörlésekkel előzné meg az összeomlást az amszterdami reptér 

Hétvégi járatok előzetes törlésére szólította fel a légitársaságokat a Schiphol repülőtér, hogy így előzzék meg a földi személyzet hiánya miatt várható tumultus kialakulását és a két héttel ezelőtti súlyos forgalmi zavar megismétlődését - írja az AIRportal.hu.

Minden eddiginél több napi KLM-járat Budapestre 

A Holland Királyi Légitársaság tovább bővíti budapesti kínálatát és a nyári csúcsidőszakban 93 éves magyar jelenléte során először napi öt járat közlekedik egyes napokon Ferihegy és Schiphol között.

Tárlatnyitás a Szépművészeti Múzeumban 

A holland királyi légitársaság 2005 óta működik együtt kulturális programok szervezésében a Szépművészeti Múzeummal, ezúttal a Régi Képtár új állandó kiállításához járult hozzá, amelyen Rembrandt által ihletett alkotók művei is megtekinthetők.  

Közel a járvány előtti kapacitáshoz a KLM nyári kínálata 

A holland királyi légitársaság a március 28-tól október 29-ig terjedő nyári menetrendi időszakban 96 európai és 71 interkontinentális, vagyis összesen 167 célállomásra közlekedik, és a turisták mellett az üzleti célú utasoknak is kiváló csatlakozást biztosít - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Járattörlésekre készül a KLM 

A személyzet körében tapasztalt egyre több megbetegedés miatt a menetrend ritkítására készül a KLM a február 7. és március 13. közötti időszakra szólóan, ezzel az utolsó pillanatos járattörlések elkerülése a légitársaság célja - írja az AIRportal.hu.

Ezek a KLM-járatok mind fenntartható kerozinnal repülnek 

A holland királyi légitársaság újabb fontos lépést tesz a légiközlekedés karbonsemlegessége felé: mostantól minden Amszterdamból induló járatot teljesítő repülőgépébe legalább fél százalékos arányban fenntartható kerozint (SAF) tölt. Az utasok azonban ennél nagyobb mennyiséget is megválthatnak - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Codeshare megállapodás a KLM és az ITA között 

A holland királyi légitársaság jelentősen bővíti olaszországi célállomásainak számát, miután codeshare megállapodást kötött az olaszok új nemzeti légitársaságával, az ITA Airways-zel.

World Class Award elismerést kapott a KLM 

A holland királyi légitársaság újabb díjat kapott az utasélményt vizsgáló APEX szervezettől, ezúttal a World Class Award elismeréssel jutalmazták a fedélzeti szolgáltatásokat és az utasok kiszolgálását - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Több mint 160 célállomásra közlekedik télen a KLM 

A holland királyi légitársaság fokozatosan állítja helyre útvonalhálózatát, a téli időszakban 162 célállomásra repül. A hosszútávú járatokon felkínált kapacitás már csak 25 százalékkal marad el a járvány előtti szinthez képest. Európán belül télen több város lesz elérhető, mint a pandémia előtt.  

Interaktív térképszolgáltatás a KLM-től 

A koronavírus-járvány idején az utazási szabályok rendkívül bonyolultak lettek, folyamatosan változnak, ezt a KLM is érzékeli. Ezért olyan interaktív térképet vezet be, amely áttekinthető, egyértelmű formában mutatja meg a célországra vonatkozó szabályokat. Emellett az Air France és a KLM is akciót hirdetett, az Egyesült Államokba, Kanadába, Mexikóba is kedvezőbb áron lehet jegyet váltani - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Bővíti amerikai járatait a KLM 

Az Egyesült Államok novembertől újra lehetővé teszi a beutazást az oltott turisták számára, ezért a KLM a téli menetrendi időszakban növeli az amerikai járatok számát. A holland kormány ezzel egyidejűleg arról döntött, hogy visszavonja az Egyesült Államokból érkező, oltott turistákra vonatkozó karanténkötelezettséget, amely miatt a KLM-nek több járatot is törölnie kellett - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Újra lehet Kanadába utazni 

Az észak-amerikai ország ismét lehetővé tette a turisták beutazását, a KLM öt városba közlekedik, partnerével, a Westjettel pedig az átszállás is biztosított - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Továbbra is ingyen módosíthatók az Air France és a KLM repülőjegyei 

Mindkét légitársaság meghosszabbította a jegyek átfoglalásával kapcsolatos, a járvány idején bevezetett intézkedésének hatályát, így az utasok továbbra is ingyenesen módosíthatják megvásárolt repülőjegyeiket.  

Online ellenőrizhetők az utazási dokumentumok a KLM-nél 

A KLM Holland Királyi Légitársaság is bevezeti az előzetes online dokumentum-ellenőrző funkciót, bizonyos járatok indulása előtt lehetőség lesz meggyőződni arról, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utazási szabályoknak megfelelnek-e az okmányok - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Járvány előtti szinten a KLM karibi és dél-amerikai kínálata 

A KLM Holland Királyi Légitársaság tovább bővíti járatai számát, a Karib-térségben és Dél-Amerikában a 2021/22-es téli menetrendi időszakban 17 célállomás lesz elérhető, köztük olyan városok, mint Port of Spain és Bridgetown - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

KLM: vissza Afrikába 

Újra elérhető az összes afrikai célállomás a holland légitársaság hálózatában. Mostantól mind a 11, a járvány előtt elérhető városba közlekednek járatok.

Hosszútávú járatbővítés az Air France-nál és a KLM-nél 

Az utazási korlátozások enyhítésével növelik a hosszútávú járatok és az elérhető célállomások számát. Az Air France főként a tengerentúli francia területekre koncentrál, a KLM pedig szinte összes, a járvány előtt elérhető észak-amerikai célállomását újra elérhetővé teszi.  

Változnak a holland beutazó szabályok 

A holland kormány módosította az országba belépés feltételeit, így azok érintik a magyar, KLM-mel utazó utasokat is.

Hat új interkontinentális járat a KLM-től télen 

Az európai hálózat fejlesztése után a KLM a hosszútávú járatok számát is növeli a téli menetrendi időszak kezdetétől, október 31-től. Ez a lépés része annak a stratégiának, amelynek lényege, hogy a leggyorsabban fejlődő régióba tartó járatokat újítja fel. A KLM Mombasába, Orlandóba, Cancúnba, Port of Spainbe, Bridgetownba és Phuketre is indít új járatokat.

Meghirdette nyári menetrendjét a KLM 

Európa fokozatosan újranyit, ezért a KLM készen áll arra, hogy a felelősséget és a biztonságot szem előtt tartva bővítse kínálatát, és újra a járatok fedélzetén üdvözölje az utasokat. A nyári csúcsidőszakban a KLM európai hálózata fokozatosan épül vissza, amint lehetőség van rá, a légitársaság a népszerű célállomások felé bővíteni fogja a kapacitásokat. Emellett új járatok is indulnak, Belgrád, Verona, Palma de Mallorca és Dubrovnik is felkerül a KLM térképére. Budapestre továbbra is napi két járat közlekedik.

Egészségvédelmi díjat kapott a KLM 

A holland királyi légitársaság elnyerte az Airline Passenger Experience Association (APEX) Gyémánt díját az egészségvédelmi kategóriában. Ezen a területen ez a lehető legmagasabb fokú elismerés a légitársaságok számára. Európában a Virgin Atlantic után a KLM a második, amely megkapta ez a díjat - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Felújítja Boeing 737-800-asai kabinját a KLM 

A holland királyi légitársaság megkezdte 14 darab Boeing 737-800-as kabinjának teljes felújítását, az Economy mellett a Business osztály is megújul. A főleg európai, így budapesti járatokon is használt géptípus fedélzete kényelmesebb lesz az utasok számára, és a súlycsökkenés miatt a fogyasztás, valamint a károsanyag-kibocsátás is csökken. A munkálatok 2022 márciusáig tartanak, az első felújított belsőjű gép már forgalomba állt - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Fedélzeti wifi-szolgáltatás a KLM járatain 

Európai járatain is bevezeti a fedélzeti internet szolgáltatást a holland légitársaság.

Új utasszállító a KLM flottájában 

Az amszterdami Schiphol repülőtéren landolt az első KLM Cityhopper Embraer 195-E2.

A KLM elindította a világ első szintetikus kerozinnal hajtott járatát 

Január 22-én indult az a járat, amit részben fenntartható eljárással előállított szintetikus kerozinnal hajtott.

A KLM járataira gyorsteszt kell, járatokat szüneteltetnek 

A holland légitársaság legfrissebb információi a tesztelések és a desztinációk besorolása kapcsán.

Tömeges járatfelfüggesztés a KLM-nél 

Akár az összes interkontinentális és egyes Európán belüli járatait is felfüggesztheti a KLM, miután a holland kormány új intézkedéseket jelentett be szerda este, a koronavírus új mutációi által okozott harmadik járvány-hullám megelőzése érdekében - írja az AIRportal.hu.

Negatív koronavírus-teszttel a levegőben 

A Delta Air Lines és a KLM járata Atlanta és Amszterdam között az első olyan transzatlanti járat, amelynek szolgáltatásai csak negatív koronavírus gyorsteszttel vehetőek igénybe. Az indulás előtti gyorsteszt és az Amszterdamban elvégzett PCR-teszt árát tartalmazza a repülőjegy.

KLM/Delta Air Lines: Covid-biztos járatok 

Ami nem azt jelenti, hogy aki velük utazik, az tuti, elkapja a covidot, hanem épp ellenkezőleg.

A KLM bejelentkezett vakcinaszállításra 

A KLM Martinair Cargo készen áll a Covid vakcinák szállítására, jelentette be a cég vezérigazgató-helyettese..

Óriási leépítésre kényszerül az Air France-KLM 

Csaknem 2 milliárd eurós költségcsökkentést és legalább 12500 fős leépítést tervez 2022 végéig az Air France-KLM, hogy a csoport átvészelje a járvány nyomán kialakult válságot - írja az AIRportal.hu.

Nem kap több állami pénzt a KLM  

Felfüggesztette a KLM-nek juttatott 3,4 milliárd eurós állami támogatás folyósítását a holland kormány, mert két szakszervezet nem írta alá a hosszabb távú fizetéscsökkentésről szóló kollektív megállapodást - írja az AIRportal.hu.

Virtuális valósággal képzett pilóták 

November 5-én a KLM Cityhopper a világon elsőként vezet be saját fejlesztésű virtuális valóság képzést az Embraer 175 és 190-es repülőgépek pilótái számára.

Hálózatának helyreállításán dolgozik a KLM 

A KLM az elkövetkező hónapokban a júliusi 72 desztinációról augusztusban, szeptemberben és októberben fokozatosan 91-re növeli európai hálózatát. Az interkontinentális úti célok száma a júliusi 51-ről augusztusban 59-re, szeptemberben és októberben pedig várhatóan 61-re növekszik majd. A bővítésnek köszönhetően a KLM utasai a lehető legszélesebb úticélkínálatból választhatnak, azonban a járatszámok és a helykapacitások továbbra is jóval a koronavírus-járvány előtti szint alatt maradnak.

Állami mentőcsomagot kapott a KLM is 

Állami mentőcsomagot kapott a KLM is, a holland királyi légitársaság 3,2 milliárd euró értékű hitelről és hitelkeretről állapodott meg a kormányzattal.

Fenntartható repülőgépvontatót tesztel a KLM 

A KLM május végén csatlakozott ahhoz a Schiphol repülőtéren végzett teszthez, melynek során egy új, fenntartható repülőgépvontatási módszert vizsgálnak.

Mentőövet dob az állam az Air France-nak 

A légitársaság 7 milliárd eurós hitelt kap a francia kormánytól és bankoktól.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!