Felelős étkeztetés az Air France járatain

Felelős étkeztetés az Air France járatain 

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték egészíti ki.
Narvik, Kalamáta és Verona - mi a közös bennük?

Narvik, Kalamáta és Verona - mi a közös bennük? 

Ezzel a három új európai célállomással bővül az Air France nyári menetrendje.
Az Air France 3D-s divatbemutatóval ünnepelt Budapesten

Az Air France 3D-s divatbemutatóval ünnepelt Budapesten 

Az ünneplés részeként a légitársaság különleges divatbemutatót tartott a Szépművészeti Múzeumban. A modern és fenntartható showműsorban légiutaskísérőik az elmúlt 90 évben viselt egyenruhákat mutatták be.
Minden, amit tudni lehet a KLM és az Air France téli menetrendjéről

Minden, amit tudni lehet a KLM és az Air France téli menetrendjéről 

Az óraátállítással érvénybe lépett az Air France és a KLM téli menetrendje. Ebben az időszakban az amerikai mellett a kínai és japán járatok kapacitása is jelentősen emelkedik. Budapestre az Air France átlagosan 17, a KLM pedig 28 járatot üzemeltet ebben az időszakban.
Au revoir Aéroport de Paris-Orly

Au revoir Aéroport de Paris-Orly 

Kivonul az Air France az Orly repülőtérről. A francia légitársaság 2026 nyaráig egyetlen útvonal kivételével minden járatát Charles de Gaulle-ra telepíti át, adta hírül az airPortal szakmai site.  
Air France: meghökkentő egyenruhákkal ünnepel

Air France: meghökkentő egyenruhákkal ünnepel 

Október 7-én ünnepli fennállásának 90. évfordulóját a francia légitársaság, ennek apropóján a vállalat felkérésére a Párizsi Opera kosztumtervezője, Xavier Ronze öt ikonikus ruhából álló kollekciót mutat be, amely megtestesíti az Air France legendás történelmét.
Megállapodás: az Air France a jövő évi párizsi olimpia légitársasági partnere

Megállapodás: az Air France a jövő évi párizsi olimpia légitársasági partnere 

A francia légitársaság a hivatalos légitársasági partnere a 2024. július 24 és augusztus 11 között Párizsban megrendezendő nyári olimpiai, majd augusztus 28-tól szeptember 8-ig tartó paralimpiai játékoknak.
Még több észak-amerikai desztináció felé indul az Air France

Még több észak-amerikai desztináció felé indul az Air France 

A most közzétett 2023/24-es téli menetrend szerint.
Folytatódik az Air France kabinfelújítási programja

Folytatódik az Air France kabinfelújítási programja 

A Boeing 777-200ER típusok kabinfelújítása után újabb szélestörzsű repülőgép várja júliustól az eddiginél is nagyobb kényelemmel az utasokat. Az Airbus A350-900-asok fedélzetén suite kialakítású üzleti osztály, valamint kiváló minőségű szövetek, burkolatok és alapanyagok szolgálják a minél kényelmesebb repülést.
Újranyíló kínai útvonalak az Air France-nál

Újranyíló kínai útvonalak az Air France-nál  

További részleteket közölt az Air France az idei nyári menetrendjéről: 89 ország 191 célállomása lesz elérhető a március végi menetrendváltástól. Több, a járvány miatt korábban felfüggesztett kínai útvonal válik ismét elérhetővé, a kapacitások elérik a 2019-es szintet - tájékoztatta lapunkat a társaság. 

Startol az első új kabinberendezésű Air France gép 

A repülőgép elsőként Párizs-Charles de Gaulle-ról New York-JFK-re, majd Rio de Janeiroba és Dakarba repül - írja az AIRportal.hu.

Megjött a nyári menetrend az Air France-tól 

Nyilvánosságra hozta első új, 2023-as nyári célállomásait az Air France, az április-októberi időszakban elsősorban Kelet-Afrikába indulnak új járatok - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.   

Új, Michelin-csillagos fogások az Air France-nál 

Megújul az Air France prémium osztályainak ételkínálata, a téli időszakban Arnaud Lallement és Michel Roth séfek alkotásait kínálják a business és La Premiére első osztályon. A fogások között vegetáriánus, fehér és vörös hús és hal is megtalálható - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Bíróságon az Air France és az Airbus 

Az Air France és a repülőgépgyártó Airbus hétfőn áll bíróság elé Párizsban gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával egy Brazíliából induló járat 2009-es, a fedélzeten tartózkodó mind a 228 ember halálát okozó tragédia miatt.

Tömeges járattörlés az Air France-nál pénteken 

Sztrájkot hirdettek szeptember 16-a péntekre a francia légiforgalmi irányítók, ezért a légügyi hatóság az aznapi, Franciaországba közlekedő járataik felének törlésére szólította fel a légitársaságokat, de a munkabeszüntetés az ország felett átrepülőket is érinti. Az Air France törölte a hosszútávú járatainak 10, a rövid- és középtávúak pedig 55 százalékát, egy budapesti járat is érintett - írja az AIRportal.hu.

Verekedett két pilóta a repülőút alatt 

Az Air France két pilótáját felfüggesztették, miután egy Genf–Párizs-járaton összeverekedtek a pilótafülkében, írta a CBS az Air France tájékoztatása nyomán. A légitársaság hozzátette: a járat továbbrepült, majd biztonságosan leszállt.

Meghirdette téli menetrendjét az Air France 

A párizsi központú légitársaság október végétől az előző évinél több járatot közlekedtet majd Lappföldre és újra elérhető lesz a Pointe-à-Pitre és Montreal közti összeköttetés is. A magyar főváros felé nem változik jelentősen a kínálat - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Tovább korszerűsíti flottáját az Air France 

Megérkezett a tizedik Airbus A220-300-as az Air France-hoz - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Megújulnak a kabinok és az ételkínálat az Air France-nál 

Az utazási élmény további javítása érdekében felújítja mind a 12 Boeing 777-300-as fedélzetét az Air France, a business osztályra a legújabb, suite kialakítású ülések kerülnek. Az ételkínálat az eddigieknél fenntarthatóbb lesz - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Budapesten is bemutatkozott az Air France Airbus A220-asa 

Május 11-én az Air France flottájának egyik legújabb típusa, az Airbus A220-as teljesítette a Párizs és Budapest közti járatot, a keskenytörzsű repülőgép 20 százalékkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátással üzemel - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Megfelezték két járatuk karbonlábnyomát a franciák 

A francia légitársaság ezzel azt demonstrálja, hogy a közelmúltban bemutatott „Air France ACT" környezetvédelmi csomag elemeit is felhasználva mekkora csökkenés érhető el a szén-dioxid-kibocsátásban.

Új környezetvédelmi programot indít az Air France 

A Párizsi Klímaegyezményben foglalt célok elérése érdekében a légiközlekedésnek gyorsítania kell környezetvédelmi lépéseit, ezért az Air France újabb tervet dolgozott ki a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Súlyos műszaki hiba az Air France egyik járatán 

Vizsgálatot indított szerdán a francia polgári repülésbiztonsági nyomozó és elemző Iroda (BEA) annak a súlyosnak minősített incidensnek a kivizsgálására, amely az Air France légitársaság egyik járatának két nappal ezelőtti leszállásakor történt a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren . A pilóták ugyanis a Boeing 777 típusú repülőgép "repülésirányításának instabilitásával" szembesültek.

Közel 200 célállomás nyáron az Air France-nál 

A nyári menetrend életbe lépésével az Air France is növelte kínálatát, globálisan 196 célállomás válik elérhetővé a csúcsidőszakig, a felkínált kapacitás átlagosan a 2019-es szint 90 százaléka lesz - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Az Air France is búcsút int a világjárványnak 

Ugyanis újraindítja az Orly és New York, CDG és Dallas, valamint Denver közti járatait.

Újabb járatokon az Air France dokumentumellenőrző szolgáltatása 

Az Air France napi több száz járatára terjesztette ki a Ready to Fly dokumentumellenőrző szolgáltatást, amelyet a budapesti utasok is igénybe vehetnek. Ennek segítségével az utasok ellenőrizhetik, hogy minden, a célországba való belépéshez szükséges dokumentummal rendelkeznek-e. A francia belföldi járatokon automata oltásellenőrzést vezet be a vállalat - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Québec-be indít járatot az Air France 

A kanadai célállomásra hetente háromszor repül Airbus A330-asokkal május 17-től. Emellett másik három kanadai városba több járat válik elérhetővé a nyári menetrendi időszakban.  

Megértő utasaival a francia légitársaság 

Ugyanis június végéig továbbra is ingyenesen módosíthatók az Air France-nál megváltott repjegyek.

Nyitva az USA, még több Air France járat indul 

Az Air France a legutóbbi bejelentése után az egyre több foglalás miatt még több járatot indít az Egyesült Államokba, New Yorkba már napi ötször lehet eljutni - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Kávéban sült gyöngytyúk az Air France fedélzetén 

Bemutatták új, La Premiére és business osztályú fedélzeti ételkínálatukat, amelyet két Michelin-csillagos étterrem konyháját vezető séf, Régis Marcon és Mathieu Viannay állított össze.

Interaktív térképszolgáltatás a KLM-től 

A koronavírus-járvány idején az utazási szabályok rendkívül bonyolultak lettek, folyamatosan változnak, ezt a KLM is érzékeli. Ezért olyan interaktív térképet vezet be, amely áttekinthető, egyértelmű formában mutatja meg a célországra vonatkozó szabályokat. Emellett az Air France és a KLM is akciót hirdetett, az Egyesült Államokba, Kanadába, Mexikóba is kedvezőbb áron lehet jegyet váltani - tájékoztatta lapunkat a társaság.

23 új útvonal télen az Air France-nál  

Az Air France a folyamatosan növekvő utasforgalomnak köszönhetően folytatja a kínálat bővítését, a téli menetrendi időszakban 182 célállomásra repül majd és 23 új útvonalat nyit. Több járat közlekedik majd az Egyesült Államokba, az ingyenes átfoglalásra március végéig van lehetőség.

Air France járat 30 százalékban "zöld" kerozinnal 

Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Air France elismerés 

Európa legjobb légitársasága lett a Skytrax felmérése szerint.

Megérkezett Párizsba az Air France első Airbus A220-asa 

Szerda hajnalban megérkezett Kanadából az Air France első Airbus A220-300-as keskenytörzsű repülőgépe. A 20 százalékkal kevesebb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett üzemeltethető gépet a légitársaság a  rövid- és középtávú járatok teljesítéséhez használja majd október végétől - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Továbbra is ingyen módosíthatók az Air France és a KLM repülőjegyei 

Mindkét légitársaság meghosszabbította a jegyek átfoglalásával kapcsolatos, a járvány idején bevezetett intézkedésének hatályát, így az utasok továbbra is ingyenesen módosíthatják megvásárolt repülőjegyeiket.  

Új prémium váró Párizsban 

Az Air France nyitotta a Charles de Gaulle Nemzetközi Repülőtér 2F terminálján.

Erős kínálattal készül a télre a francia légitársaság 

Az Air France bővíti kínálatát téli menetrendjében Európában és a Karib-térségben.

Járvány előtti szinten a KLM karibi és dél-amerikai kínálata 

A KLM Holland Királyi Légitársaság tovább bővíti járatai számát, a Karib-térségben és Dél-Amerikában a 2021/22-es téli menetrendi időszakban 17 célállomás lesz elérhető, köztük olyan városok, mint Port of Spain és Bridgetown - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Új utazásellenőrző szolgáltatás az Air France-nál 

Ready to Fly néven új szolgáltatást vezetnek be, így az utazás megkezdése előtt ellenőrizhetővé válnak a szükséges dokumentumok, és egyszerűsödik az utasfelvételi eljárás.

Már a téli menetrendjén serénykedik az Air France 

Be is jelentették, hogy tovább bővítik hosszútávú járataik számát.

Az Air France már teszteli az IATA Travel Pass-t 

A légitársaság a New York-i és barcelonai járatokon teszteli az IATA Travel Pass alkalmazását.

Hosszútávú járatbővítés az Air France-nál és a KLM-nél 

Az utazási korlátozások enyhítésével növelik a hosszútávú járatok és az elérhető célállomások számát. Az Air France főként a tengerentúli francia területekre koncentrál, a KLM pedig szinte összes, a járvány előtt elérhető észak-amerikai célállomását újra elérhetővé teszi.  

Itt az Air France nyári menetrendje 

Az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét.

Az Air France tavalyi éve számokban 

Több ezer repatriációs járat indult, 3 millió visszatérítési igényt dolgozott fel a társaság, és 400 ezer tonnával csökkentette a szén-dioxid-kibocsátását.

Air France 2020, számokban 

Több ezer hazaszállító járat, 3 millió visszatérítési igényt dolgozott fel, és 400 ezer tonnával csökkentette a szén-dioxid-kibocsátását a vállalat.

Brüsszel: Feltőkésítheti az Air France-t a francia állam 

Az Európai Bizottság gazdasági, szociális és környezetvédelmi intézkedésekért cserébe jóváhagyta kedden, hogy a francia állam 4 milliárd eurós támogatást nyújtson a koronavírus-járvány miatt jelentős veszteségeket elkönyvelt Air France légitársaságnak, és 30 százalékos részesedéssel a legfőbb részvényesévé váljon.

Az Air France újraindítja hálózatát 

És új, környezetbarát repülőgépek is érkeznek idén a légitársaság flottájába. A CAPA légiközlekedési tudásközpont márciusi Live konferenciasorozatának vendége volt Anne Rigail vezérigazgató, aki ismertette a társaság helyzetét, és rövidtávú terveit.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!