hirdetés
hirdetés

Közel 640 ezer utas Ferihegyen szeptemberben

Közel 640 ezer utast kezeltek szeptemberben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a légiáru mennyisége pedig meghaladta 15 800 tonnát a múlt hónapban - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A budapesti repülőtéren 639 051 érkező és induló utast regisztráltak az idei év kilencedik hónapjában, közel tíz százalékkal kevesebbet, mint az idei év legerősebb hónapjában,  augusztusban. A járvány előtti 2019-es rekordév azonos hónapjához viszonyítva 58 százalékos volt az utasszám csökkenése szeptemberben.

Az év eddigi részében 2 483 234 utast kezelt a Budapest Airport, amely 2020 azonos időszakához képest 32,5 százalékos, a járvány előtti 2019 első kilenc hónapjához képest közel 80 százalékos visszaesés. Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője egy online konferencián korábban az AIRportal.hu kérdésére válaszolva azt mondta, az idei éves utasforgalmat 4 és 5 millió közé várják.A Budapest Airport légiáru-forgalma továbbra is erős, 15 810 tonna áru haladt át a reptéren szeptemberben, ami 4729 tonnával, 42,7 százalékkal több, mint tavaly ugyanilyenkor.

A repülőtéren 6764 le- és felszállást regisztráltak múlt hónapban, ez 40 százalékkal marad el a 2019. augusztusi adathoz viszonyítva. A harmadik negyedévig összesen 34 214 gépmozgást regisztráltak a repülőtéren.

A világjárvány miatt a Budapest Airport mindössze 3 millió 859 ezer utast regisztrált 2020-ban, amely több mint 76 százalékkal kevesebb a 2019-es rekordévhez képest. A repülőtér üzemeltetője május végén azt közölte, hogy 110 millió euró veszteséggel zárta a 2020-as évet.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk