Megújulnak a kabinok és az ételkínálat az Air France-nál

Az utazási élmény további javítása érdekében felújítja mind a 12 Boeing 777-300-as fedélzetét az Air France, a business osztályra a legújabb, suite kialakítású ülések kerülnek. Az ételkínálat az eddigieknél fenntarthatóbb lesz - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Air France a francia elegancia jegyében újítja meg a hosszútávú járatok teljesítésére használt Boeing 777-300-asok prémium kabinját, mert célja, hogy a folyamatos fejlesztésekkel a lehető legjobb utazási élményt nyújtsa ügyfeleinek.

Az üzleti osztály most alapjaiban újul meg. Az ülések három fő tulajdonsága, hogy közel két méter hosszú, teljesen vízszintes ággyá alakíthatók, mindegyik folyosókapcsolatos és a mozgatható ajtókkal rendelkező suite (lakosztály) kialakításnak köszönhetően zavartalan privát szférát biztosítanak. A középen elhelyezett ülések esetében a  privát szféra zavartalanságáról egy plusz panel is gondoskodik.



Minden ülőhelyhez 17,3 hüvelyk képátlójú, 4K felbontású, tükröződésmentes érintőképernyő is tartozik, a szórakoztató tartalmakat zajszűrő technológiás fejhallgatókon keresztül lehet élvezni, de a Bluetooth-kapcsolatnak köszönhetően az utasok a saját fejhallgatóikat is használhatják.

A Business osztály utasait az Air France hátulról megvilágított ikonikus logója, a szárnyas csikóhal fogadja. A légitársaság nagy figyelmet szentelt az osztály anyagainak megválasztására: pamut, csiszolt alumínium és francia cserzett bőr biztosít puha tapintású, kényelmes felületeket, amelyeken az Air France hagyományos, piros színű díszítése is helyet kapott.

Magával ragadó reklám a francia elegenciát és könnyedséget tükröző kis piros díszítésről. Lehet, hogy a hosszú piros az új kis fekete? Az Air France-nál biztosan...

{youtube|id=VBfe4CGenow}

Az új business class szolgáltatás 2022 szeptemberétől fokozatosan válik elérhetővé az Air France Boeing 777-300-as gépein, amelyeken egyenként 48 ülőhelyet alakítanak ki az üzleti osztályon.

Ezzel egyidőben a prémium turista és turista osztály is megújul. Előbbiben az Airbus A350-eseken bemutatott, 96 centiméteres lábteret kínáló, 124 fokra dönthető, a korábbinál szélesebb, USB A és C csatlakozóval és zajszűrős fejhallgatóval ellátott ülések kerülnek. A turista osztály ülései 43 centiméter szélesek, 119 fokra dönthetők és 79 centiméter lábteret biztosítanak, emellett USB A csatlakozó is elérhető. Mindkét osztályon 13,3 hüvely képátlójú, 4K felbontású, Bluetooth-technológiával ellátott érintőképernyőket építenek be.



A kabin minden részét az Air France klasszikus színeinek felhasználásával alakították ki: a tengerész kék és a fehér dominál, amelyeket piros szín egészít ki.

Az első felújított kabinú Boeing 777-300-as, a "Fontainebleau" idén ősszel New Yorkba teljesíti első járatát.

A fedélzettel együtt a fedélzeti kiszolgálás is megújul. Az Air France elkötelezett abban, hogy a hosszútávú járatok utasai fenntarthatóbb, helyi alapanyagok felhasználásával készülő menüt rendelhessenek. Az üzleti osztályon Michelin-csillagos séfek által összeállított menü a hagyományos fogások mellett vegetáriánus és hal ételeket is tartalmaz. A felszolgált menü minden osztályon A, vagy B tápépérték-besorolást kapott, vagyis magas tápértékű és rendkívül fontos a kiegyensúlyozott étrend szempontjából.



Az Air France az év végétől minden Párizsból induló járaton biztosítja a vegetáriánus menüt, francia forrásból szerzi be a húst, tejtermékeket és tojást, a hal pedig fenntartható forrásból származhat, és minden fogás Franciaországban készül. A gyermekek számára a légitársaság kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készült ételeket kínál.

Az ételpazarlás csökkentése érdekében az Air France egyre szélesebb kör számára teszi lehetővé, hogy előre kiválaszthassa a menüt, a megmaradt ételeket jótékony szervezeteknek adja át, a fenntarthatóság jegyében az egyszer használatos műanyagok 90 százalékát 2023-ra lecseréli, a keletkező hulladékot pedig szelektíven gyűjti.


Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.
Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál

Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál 

Hamarosan a Wizz Air járatainak tíz százaléka repülhet zöld üzemanyaggal.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.