hirdetés
hirdetés

Megválik az egyszer használatos műanyagoktól az Emirates

Hosszú távú fenntarthatósági projektjének újabb állomásához érkezett az Emirates légitársaság. A június 1-től érvényben lévő döntés szerint az év végéig minden járatról eltüntetik a műanyagból készült szívószálakat, keverőpálcikákat és szatyrokat.

hirdetés

Persze nem teljesen, hiszen maguk a tárgyak továbbra is elérhetőek lesznek, csak ezentúl újrahasznosítható papírból készítik majd őket. A légitársaság járatainak műanyag-mentesítése egyébként nem most kezdődött, 2017-óta például PET palackokból készült ecoThread™ takarókat használnak a turistaosztályokon. Ez takarónként 28 db flakon újrahasznosítását jelenti, vagyis éves szinten 88 millió darabbal kevesebb kerül a szeméttelepekre.

Arról, hogy az ehhez hasonló újítások mennyire praktikusak, hogy mivel lehetne még csökkenteni a járatokon termelt szemetet, kikérték a légiutas-kísérők és a fedélzeti személyzet véleményét is. Az ő kezdeményezésükre a nagyméretű műanyagpalackokat külön gyűjtik a gépeken, majd Dubajban hasznosítják újra őket. Ez az aprónak tűnő változtatás minden hónapban 3 tonnával csökkenti az Emirates hulladéktermelését.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai