hirdetés
hirdetés

Szigorítja a maszkviselés szabályait a Lufthansa-csoport

Amerikai légitársaságok után szeptembertől a Lufthansa-csoport is szigorítja a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, aki ezt el szeretné kerülni, az eddigi feltétel mellé egy újabbat kell teljesítenie. Franciaország eközben szűkíti az elfogadott védőeszközök körét - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Lufthansa honlapján publikált közlemény szerint azok mentesülhetnek a maszkviselés alól, akik a légitársaság honlapján elérhető formátumnak megfelelő orvosi igazolással támasztják alá, hogy egészségügyi okok miatt nem viselhetnek maszkot, és rendelkeznek a járat indulásától számított 48 órán belül készült, negatív koronavírus-teszttel. Az új szabályokról a csoport légitársaságai e-mailben, SMS-ben és a közösségi médiában is értesítik az utasokat. 

Az Egyesült Államokban több légitársaság már júliusban szigorított a szabályokon, mivel több államban is rendkívüli mértékben megugrott az új fertőzöttek száma. A Southwest Airlines és az American Airlines közleményben tudatta, hogy 2 éves kor fölött kivétel nélkül mindenkinek kötelező a száj és orr eltakarása. A két cég a szeleppel rendelkező maszkok használatát megtiltotta, mondván, azok szabadjára engedik a viselője által kilélegzett vírusokat.

A Business Traveller pedig arról számolt be, hogy Franciaország az egyszer használatos maszkok viselését írta elő, és ezzel a szövetből, vagy egyéb anyagból készült fedő eszközök viselését gyakorlatilag megtiltotta. Emiatt az Easyjet egyik járatán arra kérték a szövet maszkkal rendelkező utasokat, hogy váltsanak egyszer használatosra.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai