hirdetés
hirdetés

Új kiállítás a Ferihegyen

Mándi Emese fotóművész repülőtéri témájú képeiből nyílt kiállítás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér „BUD Galéria” sorozatában. A budapesti repülőtér érkezési szintjén bárki megtekintheti a 24, fotó-párokba rendezett anyagot, amelyen a repülés és a repülőtér életének művészi színvonalú bemutatására vállalkozott a fiatal magyar fotográfus - ismertette szerdán a Budapest Airport.

hirdetés

Nem kevesebb, mint ötévi repülőtéri fotózás legjava tekinthető meg mostantól három hónapon át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér BUD Galériájában, ahol Mándi Emese 24 művészi fotóját láthatja a közönség. A különleges kiállítóhelyen korábban a Magyar Sajtófotó pályázat anyagát, több alkalommal az utasok által külföldön megörökített desztinációk képeit, legutóbb pedig a Kínai Népköztársaság különleges turisztikai attrakcióit mutatták be a nagyközönségnek.

Mándi Emese 2013-ban kezdett hozzá a repülőtéri témájú fotósorozat elkészítéséhez, amihez a Budapest Airport nyújtott neki technikai támogatást. Részben ezeknek a képeknek is köszönhető, hogy a fiatal magyar fotográfust felvették a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete fotóművészeti tagozatának tagjai közé. Mándi Emese két diploma megszerzése után indult el a fotográfia világába, kezdetben, mint rendezvény- és esküvői fotós. 2008-ban nyert először képeivel a Panasonic Lumix fotópályázatán (az emberábrázolás kategóriában), majd 2009-ben első díjat kapott a National Geographic pályázatának „Utazás és kultúrák” kategóriájában. Később dolgozott az Omega zenekar számára, mint színpadi fotós, majd 2013 óta a Csík zenekar hivatalos fotósaként jegyzik. Pályafutása első nyilvános kiállítása most nyílt meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

„A Budapest Airport számára öröm és egyben büszkeség is, hogy olyan fiatal tehetségeknek képes megjelenést biztosítani, mint amilyen Mándi Emese fotóművész. A kezdeti érdeklődést követően, őt is „megcsapta a kerozin illata”, vagyis ráérzett a repülőtér örökké változó, izgalmas belső világára és ezeket a benyomásokat most művészi színvonalon, humorral és játékossággal fűszerezve tárja a közönség elé.” – hangsúlyozta a fotókiállítás megnyitóján Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója.

Mándi Emese fotóművész „Repülőtér” c. kiállítása 2019 február végéig látható a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér érkezési szintjén lévő BUD Galériában. Itt meg egy kis kedvcsináló.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai