Dívák és ikonok veszik birtokba a Magyar Zene Házát

Dívák és ikonok veszik birtokba a Magyar Zene Házát 

Rihanna, Billie Eilish, Beyoncé, Lady Gaga, Madonna, Maria Callas, Edith Piaf, Ingrid Bergman és még sok más meghatározó előadóművészt mutat be személyes történetén és eredeti fellépőruháin keresztül a Magyar Zene Háza Londonból érkező Dívák & Ikonok kiállítása.
Az ellentétek harmóniája

Az ellentétek harmóniája 

Kecskemétre érkezett Katti Zoób különleges kiállítása, mely ötvözi a divatot és a benne rejlő művészeteket. Az ellentétek harmóniája nevet viselő tárlat több mint csak ruhakölteményekből álló installáció. Rávilágít arra, hogy mennyire erőteljesen kapcsolódik a divat és az alkotás a múlthoz, a jelenhez és a jövőhöz.
Reigl Judit festménye a Virág Judit Galéria kortárs aukciójának sztárja

Reigl Judit festménye a Virág Judit Galéria kortárs aukciójának sztárja 

Reigl Judit, Keserü Ilona, Fajó János, Rozsda Endre és más alkotók kiemelkedő műveit vonultatja fel a Virág Judit Galéria a 13. Háború utáni és kortárs művek aukciója december 19-én. Az ünnepi aukciós anyag egyik legjobban várt tétele Reigl Judit Tömbírás című sorozatának 1959-ben készült darabja.
Mesél az asztal - gasztrofotók a Budai Várban

Mesél az asztal - gasztrofotók a Budai Várban 

A Mesél az asztal - Ünnepi ételek Borbás Marcsival című, Borbás Marcsi ünnepi fogásait és a Kárpát-medence magyarságának hagyományos karácsonyi ételeit bemutató szabadtéri fotókiállítás nyílt a Budavári Palotanegyedben, a Csikós-udvarban.
A biodiverzitás védelmére buzdító természetfotók - a természetben

A biodiverzitás védelmére buzdító természetfotók - a természetben 

A Sokszínű Balaton-felvidék fotópályázat legnívósabb fotóiból álló szabadtéri tárlat célja, hogy valamennyi generációhoz közelebb hozza a térség természeti kincseit, bemutatva, hogy a biológiai sokszínűségnek megőrzése közös érdekünk.
A karácsonyi bölcsők 800 éve

A karácsonyi bölcsők 800 éve 

Máltán nem új keletűek a karácsonyi bölcső kiállítások és jászol kompozíciók. A több évszázados múltra visszatekintő hagyomány ma is élő szokás  - most nagyszabású kiállítás keretében tekinthetők meg Valetta belvárosában.
Így változott az elmúlt 150 évben a budapesti kutyatartás

Így változott az elmúlt 150 évben a budapesti kutyatartás 

A BTM Kiscelli Múzeum online is megtekinthető VAU! A fővárosi kutyatartás kultúrtörténetét bemutató kiállítása tárta fel, hogyan változott a kutya és az ember kapcsolata az elmúlt évtizedek során, onnantól, hogy a 19. századi magyarországi polgárság átvette a nemesség szokásait, és a vidéki kastélyokból, kúriákból bevitte a kutyát a városba lakótársának.
Százötven forintos BKV-jegy és bulivillamos a hétvégén

Százötven forintos BKV-jegy és bulivillamos a hétvégén 

Budapest 150. születésnapja alkalmából, pénteken 150 forintos belépővel látogatható a BKV Földalatti Vasúti Múzeum állandó és időszakos kiállítása, valamint újra jár majd a bulivillamos is - közölte a BKV Zrt. az MTI-vel kedden.
Sarki fény, napkitörés, rádiógalaxis – különleges kiállítás nyílik Budapesten

Sarki fény, napkitörés, rádiógalaxis – különleges kiállítás nyílik Budapesten 

November 4-én, szombaton délután nyílt meg a Csillag-Képek 2023 Országos Asztrofotó Kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban.
(K)rémes irodalom

(K)rémes irodalom 

Egykor Budapestet mint a kávéházak városát emlegették - a kávéházak a szellemi eszmecserék fellegvárai voltak, irodalmárok és művészek találkozóhelyei - ezeknek állít emléket az MVKM időszaki kiállítása.

Reigl Judit életmű kiállítása a Műcsarnokban 

A Reigl Judit 100 – Reigl Judit és a Második párizsi iskola című grandiózus tárlaton eddig lappangó művekkel, jelentős külföldi gyűjteményből kölcsönzött alkotásokkal, valamint Magyarországon még nem bemutatott festményekkel találkozhat a látogató.

Kiállítással ünnepelték a Turizmus Világnapját Veszprémben 

A Turizmus Világnapját a Pannon Egyetem idén 20 éves Gazdaságtudományi Karának Turizmus Intézeti Tanszéke rendhagyó módon ünnepelte Veszprémben.

Hétvégén megnyit az öt éves S/ALON BUDAPEST 

Az enteriőrdizájn rajongók jól tudják, a szeptember évek óta felejthetetlen élményhétvégét tartogat minden a hazai és nemzetközi lakberendezési trendet kedvelő és újdonságra nyitott szem számára.

Planet Budapest 2023 

Nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató rendezvény, amely szakmai, üzleti, közönség- és edukációs programokból áll.

Újabb impresszionista óriás érkezik a Szépművészeti Múzeumba 

Szeptember 22-étől ismét egy francia impresszionista sztár képei töltik meg a múzeum falait: Pierre-Auguste Renoir alkotásai érkeznek egyenesen Párizsból, a Musée d'Orsay-ból és a Musée de l'Orangerie-ból.

Menzán innen – Menzán túl 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiállítása interaktív elemekkel, installációkkal hozza közelebb a menzához kapcsolódó érzéseket, hangulatokat.

Magyar fotóművészek a nagy elődök nyomában 

New York belvárosában kortárs magyar fotóművészek munkáiból nyílt tárlat szerdán egy ismert divatmárka kiállítóhelyén.

Pécsre költözött a Csontváry 170 

Több hónapos budapesti vendégeskedés után ismét Pécsett láthatók Csontváry a városban őrzött ikonikus festményei, de a tárlat ezúttal kiegészül olyan darabokkal, amelyek eddig nem képezték részét az állandó kiállításnak.

Egy luxusszálló története a kezdetektől napjainkig 

1896-ban nyílt meg Európa legnagyobb szállodájaként a Royal Nagyszálló. A Glück testvérek és társai által megálmodott hotelben öt emeleten 350 szoba volt.

40 életnagyságú dínó egy csarnokban 

40 életnagyságú dinoszaurusz, interaktív VR élmény és régészkedés – többek közt ezek a programok várják a DínóVerzumban a kalandvágyó gyerkőcöket és szüleiket.

A szív alakú sírkövek, amelyek bejárták a világot  

A Keserü 90. – köztéri fotókiállítás az idén 90. életévét betöltő Keserü Ilona és kivételes alkotótevékenysége előtt tiszteleg.

Ezt látni kell: misztikus kiállítás a Párisi Udvarban 

Megnyílt az első digitális művészeti kiállítóhely csütörtökön budapesti Párisi Udvarban. Az újmédiumokat felvonultató galéria első tárlata a szakralitás és a digitális művészet kapcsolatát helyezi a fókuszba.

Esztergom kincsei újra megtekinthetők 

Megújult épülettel és látványraktárral nyit újra a Magyar Nemzeti Múzeum Balassa Bálint Múzeum.

A Balaton festőjének nyílt kiállítása Veszprémben 

Egry József születésének 140. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A 140 alkotást felvonultató tárlat október végéig látogatható.

Sam Havadtoy új művei a Nemzeti Múzeumban 

A sokak által amerikaiként számontartott, magát magyarnak valló művész az elmúlt egy évben rendhagyó sorozatot hozott létre.

Ez a hazai cég nagyot ment az idei IMEX-en 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezésében a Budapest Convention Bureau (BUD CB) 24 hazai társkiállító számára biztosított részvételi lehetőséget az idei IMEX Frankfurt szakvásáron. A rendezvényen több mint 3 000 rendezvényszervező találkozott közel 2 500 nemzetközi szolgáltatóval.

Újra élőben - Banksy kiállítás 14 év után 

A Modern Művészeti Galériában látható Cut and Run című tárlat anyagát a világhírű graffitiművész elmúlt 25 évben született alkotásaiból válogatták. Számos híres munkája, köztük az először 2004-ben a brightoni Prince Albert kocsma falán feltűnt Kissing Coopers is látható majd a kiállításon, ugyanis a művész az eredeti sablonok felhasználásával új példányokat készített belőlük.

Nyár végéig megnézhetjük ezt a történelmi ritkaságot 

A Tihanyi Bencés Apátsági Múzeumban szombattól a nyár végéig látogatható, élményszerű időszaki kiállításon Magyarország első eredetiben fennmaradt okmányát, az 1055-ben keletkezett és az 1500-as évek óta a Pannonhalmi Főapátságban őrzött Tihanyi alapítólevelet mutatják be a nagyközönségnek.

Állandó Robert Capa kiállítás nyílt 

Robert Capa, a tudósító címmel a világhírű fotográfus munkásságának szentelt első állandó kiállításként megnyílt kedden a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ életműtárlata.s

Robert Capa életmű-kiállítása Budapesten  

„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel”, ez volt Robert Capa hitvallása, eszerint élt, alkotott maradandót és e hitvallása alapján lett tragikusan korán vége az életének. Robert Capa, a tudósító címmel június 13-án megnyílt a világ első, állandó Robert Capa életmű-kiállítása az idén 10 éves Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ vadonatúj kiállítóterében. 

Dühös lányok Japánból a bécsi Albertinában 

Több mint tíz év után a bécsi Albertina Modernben látható újra kiállítása Európában az egyik legismertebb kortárs művésznek, Nara Jositomonak. Az „All My Little Words” című tárlat Nara munkásságának negyven évét öleli fel: rajzok, festmények, szobrok és egy szobányi installáció.

Különleges kiállítás Budapestről  

Mit jelent budapestinek lenni?  A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma 2023. május 5-én nyitja meg A Budapest-hatás – Fővárosi kötődések és identitások című kiállítását, mely a városegyesítés 150 éves évfordulójának egyik kiemelt eseményeként közel egy évig lesz látogatható a Vármúzeumban, a Budavári Palota E épületében.

Augusztusig látható az új herendi kiállítás a Nemzeti Múzeumban 

Királyi hétköznapok címmel nyílt herendiporcelán-kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban kedden, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a kiállítótér közös rendezésében.

Állandó land art kiállítás nyílt a Balaton-felvidéken 

A látogató múzeumokban vizsgálta az alkotást, miközben a művészek a természetben vizsgálták a tájat, majd azt mondták, hogy ebből nem lesz vándorkiállítás, mert a mi munkáink éppen ide, ebbe a tájba valók.

Cseh Tamás-kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban 

Helyzetjelentések címmel emlékezik a nyolcvan éve született Cseh Tamásra a Petőfi Irodalmi Múzeum  keddtől látható kiállítása.

Gulácsy-életmű kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában 

A húsvéti hétvégére időzítették a Gulácsy-életművet bemutató kiállítás megnyitóját a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

II. Ramszesz fáraó szarkofágja az Air France-szal utazott 

Különleges megbízatást teljesített az Air France egyik repülőgépe: az ókori Egyiptom egyik legjelentősebb uralkodója, II. Ramszesz fáraó szarkofágját szállította Párizsba egy kiállításra.

Botero világa Valenciában 

Botero műveiből nyílt kiállítás a spanyolországi Valenciában. 45 alkotást mutatnak be közel 70 év munkásságából, adja hírül az euronews.com tudósítása.

Dalí és Renoir-kiállítások jönnek Budapestre 

A szürrealizmus és az impresszionizmus nagyágyúinak műveiből nyílnak hónapokig látogatható tárlatok fővárosunkban. 

Augusztustól újra Pécsett a Csontváry-gyűjtemény 

Egy néhány hónapos budapesti kitérő után legalább 2033 végéig továbbra is Pécsen állítják ki Csontváry Kosztka Tivadar festőművész azon 33 munkáját, amelyeket fél évszázada helyezett letétbe az alkotások felett rendelkező Magyar Nemzeti Galéria (MNG) - állapodott meg minderről a baranyai és a fővárosi közgyűjtemény vezetője hétfőn Pécsen.

Frissen restaurált műkincsekből nyílik tárlat Eszterházán 

2023. március 15-én nyílt a fertődi Esterházy- kastély időszaki kiállítása. Az Újjászületett műkincsek című tárlat a frissen restaurált műtárgyakból mutat be néhány ikonikus darabot a kastély legszebb dísztereiben - tájékoztatta lapunkat a kastély.

Hasznos program idegenvezetők számára 

Budapest építészeti értékeit bemutató kiállítás nyílik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban Eklektikától a brutalizmusig: 2017-2022 között feltárt építészeti értékek Budapesten címmel, csütörtökön.

Megnyitott a Gulfood több, mint 20 magyar kiállítóval 

Az idén február 24-ig tartó dubaji vásár az Afrikától Indiáig tartó MENA (Middle East and North Africa) térség legjelentősebb ilyen jellegű eseménye. 2022-ben százhúsz ország négyezer kiállítója vett részt rajta és több mint százezer látogatót vonzott - tájékoztatta lapunkat az AMC.

Bécsben kiállították Klimt egyik szenzációs alkotását 

Hat évtizede nem láthatta a nagyközönség Gustav Klimt festményét, a Vízikígyók II. című alkotást. 

Vaszary-tárlat: meghosszabbítva 

Aki még nem látta a Magyar Nemzeti Galériában a Vaszary-kiállítást, ne bánkódjon, mert áprilisig 2-ig meghosszabbították a kiállítás nyitvatartását, így addig pótolható ez a nívós kultúrális program.

Már csak pár hétig sétálhatunk a Marson 

A magyar géniuszokat és találmányaikat bemutató interaktív tárlaton február közepe óta – a több mint 500 településről érkezett száz-ezernél is több egyéni látogató mellett – több mint 1000 iskolai csoport járt eddig az ország minden szegletéből.  Az utolsó hetekben a gyerekek ingyen nézhetik meg a kiállítást - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Megnyílt az El Greco-kiállítás a Szépművészetiben 

Magyarországon először nyílt kiállítás El Greco (Domenikosz Theotokopulosz) életművéből csütörtökön a Szépművészeti Múzeumban, ahol a 16-17. századi krétai-spanyol festő több mint félszáz alkotásával találkozhat a nagyközönség péntektől.

Matisse-kiállítás: meghosszabbítva 

Az eredetileg tervezetthez képest két héttel később, november 1-jén zár a Matisse-kiállítás a Szépművészeti Múzeumban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!