hirdetés
hirdetés

A magyarok pandémia idején is a horvát tengerhez indultak

2020 első nyolc hónapjában 222 ezer magyar turista 1,3 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban, ami a tavalyi év ugyanezen időszakában realizált eredmény 43 százaléka.

hirdetés

A magyar turisták és az általuk realizált vendégéjszakák száma júliusban és augusztusban volt a legmagasabb, ekkor közel 1 millió magyar vendégéjszakát regisztráltak.

A magyar turisták és az általuk realizált vendégéjszakák számát tekintve a három legnépszerűbb horvát megye: Tengermellék-Hegyvidék (azaz a Kvarner régió); Split-Dalmát, valamint Zadar megye.

Bol-i Aranyszarv strand / fotó: CNTB/Ivo Biocina
Bol-i Aranyszarv strand / fotó: CNTB/Ivo Biocina

A többi tengerparti megyéhez képes a legkisebb visszaesést Dubrovnik-Neretva megye produkálta, ami - többek között - a lengyel LOT légitársaság 13 évnyi szüneteltetést követően idén újraindított Budapest-Dubrovnik járatnak köszönhető.

A magyarok a legtöbb vendégéjszakát a következő üdülőhelyeken töltötték el:

Vir, Crikvenica, Rovinj, Rab, Lopar, Medulin, Krk, Vodice, Poreč.

A hajós turizmus egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyarok körében, így nem meglepő, hogy júliusban 16 százalékos növekedést mértek ebben a szegmensben 2019 júliusához képest.

Az egyéni és szervezett utak arányát tekintve továbbra is az egyéni utak tarolnak (80%), míg a szervezetten Horvátországba látogató vendégek aránya 20 százalék.

Elért eredmények: összes küldőpiacon

A világjárvány ellenére a horvát turizmus kiváló eredményeket ért el a nyári szezonban. Az első nyolc hónapban Horvátországot csaknem 7 millió turista kereste fel, akik összesen csaknem 48 millió éjszakát töltöttek el.

A vendégszám és vendégéjszakák tekintetében a tavalyi rekord turisztikai eredményeinek idén körülbelül 53 százalékát sikerült teljesíteni. 

Horvátország idén is egy sor nevezetes turisztikai listára került fel, míg a tekintélyes amerikai Condé Nast Traveler utazási magazin a makarskai Nugal és a boli Zlatni rat strandokat Európa 25 legszebb strandja közé sorolta.

 

(forrás: Horvátországi Idegenforgalmi Közösség)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai