hirdetés
hirdetés

A pocsék időjárás még a Halloweent is átírja

Kanada Quebec tartományában.

hirdetés

Montreal is csatlakozott a Halloween-t megelőző napon több, szintén Quebec tartománybeli önkormányzathoz, arra kérve a város lakóit, hogy ne csütörtök este, azaz október 31-én nyissanak ajtót a becsöngető, bekopogtató Halloween-i látogatóknak, hanem inkább majd a rá következő napok valamelyikén. Ugyanis annyira ijesztő az időjáráselőrejelzés, heves esőzéseket és óriási szeleket ígérnek az amúgy is rémisztgetős estére a meteorológusok. Montreal polgármestere, Valérie Plante szerda délután tette közzé ezen kérését a Twitteren, azzal indokolva a felhívást, hogy a legutóbbi 100 évben nem volt ilyen pocsék időjárás, mint amilyen a mostani Halloween alatt ígérkezik.

Kanada Környezetvédelmi Hivatala is komoly figyelmeztetést adott ki a városra és körzetére: 40-70 milliméter közötti csapadék érkezik, 80 km/h-s szél kíséretében. Arra is figyelmeztetik a lakosságot, hogy fel kell készülni gyors árvizekre, valamint óriási víztócsákra a közutakon. A Montreáltól pedig mintegy 500 km-re. északnyugatra fekvő Rouyn-Noranda-ban egy nap leforgása alatt 15-25 cm hó eshet. Más, Montrealon kívüli önkormányzatok szintén elhalasztották a Halloween-t, köztük Magog, Trois-Rivières, Drummondville, Longueuil, Saint-Lambert, Sainte-Julie, Sorel-Tracy és Mont-Saint-Hilaire települése.
A montreáli Laval kórház szóvivője pedig azt kérte a járóbetegektől, ha egy mód van rá, halasszák el soros kezeléseiket, a következő héten menjenek be a kórház ambuláns osztályára, ezen a hétvégén inkább maradjanak otthon.

(forrás: kép,szöveg/cbc.ca)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai