hirdetés
hirdetés

Ausztria a maszkviseléstől is elköszön

Június 1-től Ausztriában gyakorlatilag véget érnek a járványügyi megszorítások: Johannes Rauch szövetségi egészségügyi miniszter május 24-ei bejelentése szerint június 1-től felfüggesztik az FFP2-es maszkviselési kötelezettséget.

hirdetés

Ennek értelmében - az egészségügyi intézményeket leszámítva - nyár elejétől szövetségi szinten sehol sem lesz kötelező előírás a maszk viselése. Ezzel a döntéssel a járványügyi szigor utolsó eleme is kivezetésre kerül. A miniszter a döntését a csökkenő számú új megbetegedéssel indokolta, illetve jelentős nyomás volt érezhető az élelmiszer-kereskedők oldaláról is, hiszen az élelmiszerboltokban és közlekedési eszközökön jelenleg még kötelező a maszk. A döntést három hónap múlva újraértékelik, mert ősztől a járványhelyzet élénkülésével számolnak a szakemberek - írja a GD Consulting.

 

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Mint ismert: április közepétől Ausztriában eltörölték a védettségi igazolás kötelezettségét, majd május közepétől már a határokon való belépésnél sem végeznek járványügyi ellenőrzést. Fontos azonban megjegyezni, hogy Ausztria szövetségi állam, így a tartományoknak joguk van a szövetségi szabályoknál bármikor szigorúbb szabályt alkotni, ha a járványügyi helyzet ezt megkövetelné. A tartományi rangú Bécs város polgármesterének, Michael Ludwignak nyilatkozata szerint az osztrák fővárosban továbbra is kötelező a tömeközlekedési eszközökön, patikákban és az egészségügyi intézményekben az FFP2-maszk viselése.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés