hirdetés
hirdetés

Bulgária nem köti Covid-igazolványhoz a síelést

Stella Baltova, bolgár idegenforgalmi miniszter a hétvégén kijelentette, hogy jelen állás szerint a bolgár síterepeken nem lesz kötelező a zöld igazolás (uniós Covid-igazolvány) bemutatása jegyvásárláskor vagy a síliftek használatánál.

hirdetés

Hétvégén a bolgár síterepek vezetői és az idegenforgalmi miniszter közösen beszélték meg a síszezon előtti teendőket. Abban egyetértettek, hogy a jelenlegi állapot szerint úgy kezdik meg Bulgáriában a síszezont, hogy nem lesz kötelező a Covid-igazolás bemutatása a síterepek használatához - írja a Síelők.hu.

 

Az európai országok ezekben a hetekben döntik el, hogy milyen feltételekkel engedélyezik a síelést országaik terepein. Figyeljük a híreket, és amint a legtöbb ország nyilvánossá teszi a síelés idei feltételeit, várhatóan november végéig, összegyűjtve mi is közzétesszük őket. A bolgárok abban is megállapodtak, hogy az egészségügyi minisztérium vezetésével összeállítják azokat a szabályokat, amelyeket a látogatóknak és az alkalmazottaknak be kell tartaniuk. Ennek publikálására hamarosan sor kerülhet.

Bulgáriában tavaly üzemelhettek a síterepek, azonban a hegyi vendéglők a szezon nagy részében zárva tartottak. A síelők nagy részét a belföldiek tették ki, rajtuk kívül a közeli országokból, főleg Romániából érkeztek többen. Bulgáriában jelenleg a belépéshez uniós digitális Covid-igazolvány vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt szükséges. Az oltások közül az összes Magyarországon alkalmazott típust, beleértve az oroszt és a kínait is, elfogadják.

(forrás: Síelők.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk