hirdetés
hirdetés

Capri szigetéről hiányoznak a tehetős turisták

A világjárvány előtt, a nyári főszezonban, főként amerikaiak, oroszok, brazilok töltötték meg a szigetet, amely a turisták egyik kedvenc úticélja volt. Ma az odavezető komp kong az ürességtől.

hirdetés

A komptársaság jegyirodája korábban tele volt külföldiekkel, ma jó, ha 1-2 betér, tudósít a helyzetről az euronews hírportál.

pixabay.com
pixabay.com

Az évnek ebben a szakában a Nápolyt Caprival összekötő komp tele van turistákkal. A hajó körülbelül hatszáz embert képes szállítani, idén jó, ha félig telik meg, elsősorban a külföldi turisták hiánya miatt.

És Capriba érve világossá válik, mennyi minden változott. Az amerikaiakkal és oroszokkal együtt a brazilok is a sokat költő réteghez tartoznak, amivel komoly felvevőpiacot jelentettek a luxuscikkek szektorában. A tehetős turisták helyi gazdaságra gyakorolt hatása óriási, ráadásul ők azok, akiket nem lehet egyik napról a másikra helyettesíteni. 

Jelenleg főként Olaszországból és Európából érkeznek vendégeink. A csoportos utasok eltűntek, a többség jelenleg olasz vagy német, de nem tűnnek úgy, mint akiket zavarna ez a különleges helyzet, mondja egy helyi idegenforgalmi vezető.

Turistaként nagyon élvezem, hogy nincsenek sokan például a látványosságoknál, ugyanakkor sajnálom a boltosokat és az éttermeket, így egy német vendég.

És mi várható a jövőben? A kérdés az olasz hoteleket képviselő nemzetközi szervezet vezetőjének szól: "Úgy tűnik, a koronavírus a leggazdagabb országokat érintette leginkább. Azokat, amelyek rendkívül fontosak számunkra. Mégis nagyon optimista vagyok. Bízom benne, hogy hamarosan sikerül elkészíteni az ellenszert a vírus ellen, és normalizálódik a helyzet. Azok, akik 2020-ban nem tudnak eljönni a vírus miatt, biztosan eljönnek 2021-ben" mondja a Federalberghi elnöke. 

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai