hirdetés
hirdetés

Florida legújabb vasútvonala a leghalálosabb

Az Egyesült Államok legveszélyesebb vasútvonala lett a Virgin Group által üzemeltett Brightline, amely Miamit köti össze West Palm Beach-csel.

hirdetés

A Skift szerint várható volt, hogy a vasútvonalon viszonylag sűrűen következnek be balesetek, mivel Florida állam legsűrűbben lakott területén halad át. A neonsárga vonatok 127 kilométer/órás legnagyobb sebességgel halad, és az első gázolásos baleset még a tesztüzem alatt bekövetkezett. A 2017 júliusi baleset óta 40-en haltak meg gázolás miatt, ez 27 ezer megtett kilométerenként egy halálesetet jelent, amely a legrosszabb mutató az Egyesült Államokban.

Fontos megjegyezni, hogy a halálesetek egyike sem köthető a Brightline személyzetéhez, vagy az eszközökhöz, az áldozatok többsége öngyilkos volt, kisebb részük motoros, vagy gyalogos volt, akiket vasúti kereszteződésben gázolt el a vonat, többük szervezetében később alkoholt, vagy drogot mutattak ki.

Bár ezek az esetek a vasúttársaság hatáskörén kívül esnek, a Blightline igyekszik megelőzni a további eseteket. Öngyilkossági kísérleteket megelőző csoportokkal dolgoznak együtt, és infravörös mozgásérzékelőkkel, drónokkal és a kereszteződéseket ellenőrző emberekkel igyekeznek tenni a halálesetek megelőzéséért, emellett kapukat és bokorsort telepítenek a problémás helyekhez.

A 107 kilométer hosszú vonalon irányonként 17 vonat közlekedik naponta, amelyet a tervek szerint 2022-ig újabb 270 kilométerrel toldanak meg és így eléri Orlandót.

(forrás: Skift)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai