hirdetés
hirdetés

Három karavella és 120 kilométeres tengerpart

Spanyolország legmelegebb, hazánkban ugyanakkor még viszonylag kevéssé ismert tartománya, Huelva mutatkozott be a minap Budapesten, a TAP Portugal légitársasággal közösen.

hirdetés

Szolnok Péter, a TAP légitársaság hazai képviseletének vezetője kiemelte, hogy Huelva tartomány könnyen megközelíthető a portugál légitársaság járataival, a Budapest-Lisszabon-Faro útvonalon, Faróból pedig autóbusszal.

Az Andalúzia legnyugatibb részén, a Cádizi-öbölben található Huelva Tartomány Idegenforgalmi Hivatalának képviselői elmondták, hogy ez a vidék Spanyolország legmelegebb tartománya, ahol az átlagos évi középhőmérséklet 18,6° fok. Huelva több mint 168 szálláshellyel várja a turistákat. A nyaralók 80% spanyol, akik leginkább a 120 km hosszú, fehérhomokos óceánpart miatt jönnek ide pihenni. A külföldi turisták elsősorban a kulturális örökségek, a zöldutak, a borok, templomok, kastélyok és a híres kikötő miatt érkeznek ide. Ugyanis Huelva kikötőjéből indult útjára az Újvilág felfedezésére Kolumbusz Kristóf. A felújított kikötőben a világjáró hajós három karavellája – a Pinta, a Nina és a Santa Maria - valósághű mását is meg lehet tekinteni.

Huelva egyik strandja, Almonte (Fotó: turizmohuelva.org
Huelva egyik strandja, Almonte (Fotó: turizmohuelva.org

A térség a golf és a természet szerelmeseit is vonzza. További információk a régióról: http://www.turismohuelva.org/en/.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai