hirdetés
hirdetés

Izrael péntektől bezárkózik

Izraelben péntektől tovább szigorítják a már kilenc napja életbe léptetett járványügyi korlátozásokat a koronavírus-pandémia harmadik hullámának feltartóztatása érdekében.

hirdetés

Teljesen bezárják az iskolákat, és távoktatást vezetnek be, és várhatóan ezúttal az ultraortodox települések is követni fogják a kormányzati utasításokat a magasba szökő járványügyi adatok miatt.

123rf
123rf

Az ország számos pontján azonosították a vírusnak az Egyesült Királyságból származó, különösen gyorsan terjedő mutált változatát. 
A kormány célja az összes nem létfontosságú munkahely bezárása, illetve kapacitásuk felére csökkentése. Az emberek csak akkor hagyhatják el lakásaikat, ha létfontosságú munkahelyeikre vagy a nyitva hagyott élelmiszerboltokba és gyógyszertárakba mennek, illetve magányosan sportolhatnak a karantén időtartama alatt. 
 Az eddigi tíz helyett csak öten tartózkodhatnak együtt zárt térben, tíz főben korlátozták a szabad terepen gyülekezők számát. Továbbra is csak ezer méterre lehet elhagyni a lakásokat, és tilos egymás otthonába látogatni.
 "Ha nem cselekszünk azonnal, akkor sok száz izraelit veszítünk el. A brit mutáció kicsúszott az ellenőrzés alól. A kórházak már arra figyelmeztetnek, hogy veszélyes szakaszba lépünk", mondta Benjámin Netanjahu a kormány újabb szigorításokról döntő ülését. 
 Izrael oltóanyaghiány miatt a jövő héten lelassítja vagy akár teljesen leállítja az oltását a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett vakcina első adagjával. Az új szállítmány várhatóan több hét múlva érkezik, de eközben a szükséges 21 nap letelte után megkapják a számukra félretett második adagot mindazok, akiket már beoltottak egyszer a vakcinával. 
   

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai