Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Izrael utazási figyelmeztetést adott ki több európai országra

Izrael utazási figyelmeztetést adott ki több európai országra 

A besorolás szerint "potenciális veszély" fenyegeti az izraeli utazókat ezekben az országokban, de nem azt javasolják, hogy izraeliek ne utazzanak ezekbe az országokba, csak arra kérnek mindenkit, hogy "legyenek a szokásosnál is éberebbek".
Az izraeli háború az egész térségtől elriasztja a turistákat

Az izraeli háború az egész térségtől elriasztja a turistákat 

Még ománi utakat is lemondanak, pedig az messze van a konfliktustól.
Október 7-e után 8 ezer Izraelben dolgozó idegenvezető vált munkanélkülivé

Október 7-e után 8 ezer Izraelben dolgozó idegenvezető vált munkanélkülivé 

Köztük van Bodrogi Zsuzsa, aki 25 éve rendelkezik hivatalos engedéllyel idegenvezetői munkára Izrael területén. 
Nagyon fognak hiányozni az izraeli turisták

Nagyon fognak hiányozni az izraeli turisták 

Leállt a szervezett turisztikai célú kiutaztatás Izraelbe, és azonnal leállt a beutaztatás is, vagyis a háború kitörésével a magyar turizmus is az egyik legfontosabb küldőpiacát veszítette el egy időre.
Milyen lehetőségeik vannak az Izraelben rekedt turistáknak?

Milyen lehetőségeik vannak az Izraelben rekedt turistáknak? 

Továbbra is dúlnak a harcok az izraeli erők és a Hamász terroristái között, miután az iszlamista terroristák szombaton halálos kimenetelű, meglepetésszerű támadást intéztek Izrael ellen. A CNN összegyűjtötte, ki mit tehet, aki ott rekedt a háborúban álló országban, vagy oda szeretne hazatérni? A CNN nyomán az atv.hu közreadta az összeállítást.
Izrael most a gyász, az ellencsapás országa, nem a turizmusé

Izrael most a gyász, az ellencsapás országa, nem a turizmusé 

Több száz halott, több ezer sebesült és legalább száz túsz – ez a pillanatnyi mérlege annak a példátlan méretű terrortámadásnak, amelyet a Hamasz indított izraeli területek ellen, szombat hajnalban. A legfrissebb információk szerint hamarosan érkezik izraeli oldal felől a Gázai övezet felé a szárazföldi megtorló ellentámadás.
Egyiptomban egy rendőr lelőtt két izraeli turistát és idegenvezetőjüket

Egyiptomban egy rendőr lelőtt két izraeli turistát és idegenvezetőjüket 

A rendőr azt mondta, hogy elvesztette az önuralmát és véletlenszerűen tüzelt a turistacsoportra, miután azok provokálták.
Izraeli helyzetjelentés - FRISSÍTVE

Izraeli helyzetjelentés - FRISSÍTVE 

Mint lapunk is beszámolt róla a hétvége folyamán, a Gázai övezetet irányító Hamász iszlamista szervezet hét végén Izrael ellen indított támadása miatt a Külügyminisztérium nem javasolja a térségbe való beutazást és megkezdték az országban tartózkodó magyar állampolgárok kimenekítését.
Halassza el Izraelbe tervezett utazását!

Halassza el Izraelbe tervezett utazását! 

Magyarország arra kér minden Izraelben tartózkodó magyar állampolgárt, hogy regisztráljanak konzuli védelemre annak érdekében, hogy a magyar nagykövetség munkatársai fel tudják venni velük a kapcsolatot, és szükség esetén segítséget tudjanak nyújtani - írta Szijjártó Péter Facebook-oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy szombat hajnalban a Hamász iszlamista szervezet átfogó légi, szárazföldi és tengeri támadást indított Izrael ellen a Gázai övezetből. A harcok, támadások és ellentámadások azóta fokozódtak.

Azonnal lépett a Wizz Air az izraeli terroresemények miatt 

Szombat reggelre virradóra példátlan méretű rakétatámadás érte Izrael középső és déli részét. Az Izraelben kialakult helyzetre közleményükben reagáltak.

Újra vonzó Németország az izraeliek számára? 

Megnőtt az érdeklődés az izraeliek körében a német állampolgárság iránt - olyanok is átköltöznének, akiknek felmenői a zsidóüldözés elől menekültek el Németországból.

Új iroda köszönt be az izraeli beutaztató piacon 

Suszter maradjon a kaptafánál!, vallja az a hazai szakember, aki egész életében utaztatással foglalkozott - ezért most, amikor új feladatba kezd, miért váltana ismeretlen területre? A "shamrock" pedig magyarul lóherét jelent, azt a háromlevelű növényt, amely hagyományosan Írország jelképe. Hogy függ mindez össze? Mindjárt kiderül.

Halottidéző szertartások nyomában 

Hátborzongató nekromantabarlangot tártak fel Izraelben - a barlangban található tárgyak többsége a 2-4. század között készült.

Általános sztrájk Izraelben 

Az izraeli szakszervezeti szövetség, a Hisztadrut elnöke és a munkáltatók közösen általános sztrájkot hirdettek hétfőn arra az esetre, ha a kormány nem állítja le azonnal a jogrendet átalakító törvénykezést. Egyes ágazatokban a munkabeszüntetés meg is kezdődött.

Hamarosan új turisztikai látványosság nyílik a Szentföldön 

Izraelben a régészek feltártak egy barlangot, amelybe egy keresztény hagyomány szerint Szalome, Jézus bábájának családja temetkezett - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

Einstein-múzeum nyílik Izraelben 

Múzeumot emelnek a Jeruzsálemi Héber Egyetem területén Albert Eisntein hagyatékának elhelyezésére - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet

Izraeli turista mostanában nem utazik Törökországba 

Mert Izrael szigorúan óva int a törökországi utazásoktól.

Újraindul a beutazó turizmus Izraelben 

Márciustól koronavírus elleni védőoltás nélküli turisták is beutazhatnak Izraelbe, ehhez csak előzetes és érkezés utáni negatív PCR tesztet kell tudniuk felmutatni.

Áprilistól vége a maszkolásnak Izraelben 

Ha tovább folytatódik az új fertőzések és a súlyos Covid-betegek számának csökkenése, akkor áprilisban, a pészah ünnepe előtt megszüntethetik a zárt térben elrendelt maszkviselési kötelezettséget Izraelben.

Jó hírek a világból a járvánnyal kapcsolatban 

Izraelben csökkentették a kötelező házi karantén időtartamát, Nagy-Britanniában pedig már biztosra veszik, hogy az ország túljutott az omikron vírusvariáns okozta fertőzési hullám tetőzésén.

Indulhatnak felfedezni a világot az izraeli turisták 

Mert megszüntették az utazási tiltólistát. 

Vasárnaptól lekerül Magyarország Izrael utazási tiltólistájáról 

Tízezer fölötti új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak Izraelben a hétfőn elvégzett teszteléssel az egészségügyi minisztérium honlapja szerint. A tömeges fertőzések ellenére jelentősen enyhítik a külföldiek beutazási és az izraeliek külföldre utazási tilalmát, mert az omikron változat már a helyiek körében terjed, és csökkent a határzár jelentősége.

Magyarország is felkerült Izrael utazási tiltólistájára 

A koronavírus-járvány miatt szerdától (december 22.) az izraeliek újabb tíz országba - köztük Magyarországra - nem utazhatnak az izraeli egészségügyi minisztérium honlapja szerint.

Izrael két hétre lezárja a határait az omikron miatt 

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök szombat esti bejelentése szerint.

Izrael keddtől könnyít a turistacsoportok beutazásán 

Izraelben könnyítést vezetnek be a turistacsoportok számára, negatív koronavírus-teszttel nem szükséges a harmadik oltás a beutazáshoz - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Izraelbe Szputnyikkal? 

Úgy bizony. Mert Izrael már november közepétől fogadja a Szputnyik V-vel beoltott turistákat is. Igaz, több lépésben tesztelni azért kell a belépéshez.

Izraeli zöldkártya: csak három oltással 

A világon elsőként itt kezdték beadni az embereknek az emlékeztető oltást, és most már a védettségi igazolásként működő zöldkártya is csak három dózissal érvényes. A 24.hu portál összegző írása a jelenlegi izraeli helyzetről.

Könnyebb lesz hazánkba a beutazás az izraelieknek 

Új miniszteri rendelet jelent meg, amely a védettségi igazolások egyoldalú elismeréséről szól. Ebben több miniállam mellett ott szerepel Izrael is - írja a Privátbankár.

Izrael újranyit a külföldi csoportok számára 

Izrael lehetővé teszi, hogy szeptember 19-től meghatározott országból érkező kisebb külföldi turistacsoportok belépjenek az országba, a turizmus újraindításáról szóló pilot program keretében – írja a Portfolio a Reuters cikke alapján.

Fagyi botrány Izraelben 

Ilyen, amikor egy fagylaltkészítő cég, félreértelmezve saját szerepét, a politikát előtérbe helyezve választja meg partnereit. Ugyanis az amerikai Ben & Jerry nem árulja tovább fagylaltjait az általa "megszállt palesztin területnek" nevezett helyeken Izraelben.

24 órás karantén az Izraelbe érkezőknek 

Az izraeli Egészségügyi Minisztérium pénteken bejelentette, hogy minden utazónak, beleértve a COVID-19 ellen beoltottakat és a vírusból felépülteket is, a jövő héttől az országba érkezésüktől 24 órán keresztül kötelesek lesznek karanténban maradni.

Indul a harmadik oltás Izraelben 

A "vakcina-mintaállamban" elkezdik beadni a harmadik Pfizer-oltást a krónikus betegek számára, közölte vasárnap a zsidó állam egészségügyi minisztere.

Izraelben ismét elővették a maszkokat a polcok mélyéről 

Mert zárt terekben ismét kötelezővé tették a maszkviselést. Az ok: a delta variáns gyors terjedése.

Ne utazzanak idén külföldre az izraeliek! 

Erre kéri a miniszterelnök a lakosságot. Az Covid elleni átoltottságban világelső Izraelben ismét erősödik a koronavírus-járvány. A külföldről hazatérő be nem oltott izraeliekre két hét karantén vár.

A rakétatámadások ellenére tovább üzemel az El Al 

Az izraeli nemzeti légitársaság a biztonsági szolgálatok és a repülőtéri hatóságok iránymutatásai szerint folytatja üzemelését az Izrael területét ért rakétatámadások ellenére, de rugalmas átfoglalási feltételeket biztosít a következő napokra - AIRportal.hu.

Izrael: búcsú a maszkoktól 

Újabb enyhítés jön, ami azért lehetséges, mert a nagyfokú átoltottság nyomán fokozatosan visszaszorulóban van a koronavírus-járvány az országban.

Maszk nélkül, Izraelben 

Szabadtéren már nem kötelező maszkot viselni Izraelben, mert jelentősen visszaesett a koronavírus-fertőzések száma a gyors és sikeres oltási kampánynak köszönhetően.

Indul a szervezett turizmus Izraelben a védetteknek 

Izrael május 23-tól fogadja az új koronavírus ellen beoltott, csoportban érkező külföldi turistákat - jelentette kedden a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Úgy tűnik, Izrael megcsinálta! 

Izraelben kialakulhatott valamiféle közösségi immunitás a koronavírussal szemben a Weizmann Intézet szakértője szerint - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál.

Izrael: nyitva a látnivalók, zöld út a rendezvényeknek 

Újabb, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat oldanak fel Izraelben péntektől: nyitnak a turistalátványosságok, strandok és zárt helyen 300 fő rendezvényeket is szabad tartani.

Izrael gőzerővel oltott, így most nyithat 

A lakosság csaknem fele már mindkét adagot megkapta a koronavírus elleni védőoltásból. Aki fel tudja mutatni az oltási igazolást, már étterembe is mehet, az országban feloldják az utolsó korlátozásokat is.

Karantén helyett karperec 

Egy most bevezetett újítás szerint elektronikus karperecet kapnak az Izraelbe érkező utasok.

Változott a purimi ünnep Izraelben 

Természetesen ennek is a világjárvány miatti lezárások az oka.

Izrael lazítani kezd 

Megnyíltak vasárnap a boltok, a bevásárlóközpontok és a piacok, valamint a kulturális- és sportintézmények, és újraindultak számos újabb településen az iskolák Izraelben.

A Földközi-tenger az új Vörös-tenger 

Az eredmények megmagyarázzák, hogy miért szembesülhetnek a megváltozott víz alatti világgal azok, akik például izraeli partjainál búvárkodnak. A legmarkánsabb változás, hogy az őshonos fajok eltűnnek, miközben egyre több trópusi faj bukkan fel.

Izrael péntektől bezárkózik 

Izraelben péntektől tovább szigorítják a már kilenc napja életbe léptetett járványügyi korlátozásokat a koronavírus-pandémia harmadik hullámának feltartóztatása érdekében.

Izraelben szerdától karanténhotel vár a beutazókra 

Izraelben szerdától minden külföldről érkezőt legalább tíz napra karanténhotelben helyeznek el - jelentette a közszolgálati rádió hétfőn.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!