hirdetés
hirdetés

Kész a Sagrada Familia Mária-tornya

Elkészült a barcelonai Sagrada Família második legmagasabb tornya, a Szűz Máriának szentelt 138 méter magas építmény. Csúcsdísze a betlehemi csillag, ennek felhelyezése volt a munkálatok utolsó mozzanata.

 

hirdetés

Gaudí 18 toronnyal tervezte a Sagrada Famíliát. 12 az apostolok, 4 az evangélisták tiszteletére emeltetett, a legmagasabb két tornyot Jézusnak és Szűz Máriának szentelte, tudósít az eseményről az euronews.com portál.

A tornyok különböző magasságúak: 98 és 107 méteresek, Mária tornya 138 méteres, Jézusé még magasabb lesz, 170 méterig tör majd.

Fotó: hu.euronews.com
Fotó: hu.euronews.com
 

Közel másfél évszázaddal azután, hogy Antonio Gaudí megálmodta a Szent Család-templomot, építészek nemzedékei követik a katalán szecesszió mesterének irányvonalát.

Jordi Faulí, a bazilika jelenlegi főépítésze elmondta, hogy Gaudí egyértelmű iránymutatást hagyott a jövő számára. A rengeteg torony nem csak szimbólumrendszert hordoz, gyakorlati célja is van. Gaudí azt szerette volna, hogy a város minden pontjáról látszódjon az épületek közül kiemelkedő templom.

Ha elkészül a Sagrada Familia, akkor a világ legnagyobb bazilikája lesz.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!