hirdetés
hirdetés

Két hónapra leáll az EasyJet

Közleményt adott ki az angol fapados légitársaság, az EasyJet arról, hogy két hónapra biztosan leállítja a teljes flottáját.

hirdetés

A cég azt írja, egyáltalán nem biztos, hogy két hónap után újraindul a működésük. Az elmúlt napokban is csak a külföldön rekedt britek hazaszállításában segédkezett a londoni kormánynak, piaci járatai már nem voltak, írja a Sky News információja alapján az index.hu hírportál.

„Ebben a szakaszban nem látszik, hogy mikor tudjuk újraindítani a járatokat. Folyamatosan reagálunk a helyzetre, figyeljük a szabályozást és a keresletet, és értesíteni fogjuk a piacot, amikor tisztábban látjuk a jövőt” – idézi a cég közleményét a Sky News.

A dolgozókat egyelőre két hónap szabadságra küldik, ebben az időszakban a bérük 80 százalékát a brit kormány fogja állni, az ottani válságkezelő csomag feltételeinek köszönhetően.

A BBC azt írja, hogy a légitársaságok túlélik a válságot, ami azért problémás, mert Nagy-Britanniában néhány kisebb skót szigetet csak a légi közlekedés köt össze az ország többi részével. Épp ezért felmerült, hogy a szektort valamilyen formában állami segítséggel mentsék ki a válsághelyzetből.

Az EasyJet központja a london Gatwick reptéren van, összesen 331 repülőgép van a cég flottájában.

(forrás: Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai