Egyre többen repülnek Svájcba

Egyre többen repülnek Svájcba 

Élen a Budapest-Bázel útvonal a Kiwi.com svájci foglalási listáján.
Három légitársaság reklámját betiltották a britek

Három légitársaság reklámját betiltották a britek 

Félrevezette a közvéleményt reklámjaival a három légitársaság, ugyanis olyan kifejezéseket használt, amelyek egyszerűen nem felelnek meg a valóságnak, írja a BBC híre nyomán a kreativ.hu szakmai portál.
Már valóság a cukorral és zsírral hajtott repülőgép

Már valóság a cukorral és zsírral hajtott repülőgép 

Kedden repült Londonból New Yorkba az első kereskedelmi utasszállító, amely tisztán magas zsírtartalmú, alacsony károsanyag-kibocsátású üzemanyaggal kelt át az Atlanti-óceánon.
Megszűnhet a turbulencia a repülőkön

Megszűnhet a turbulencia a repülőkön 

Bár már számos tanulmány megállapította, hogy a turbulencia a klímaváltozás hatására növekszik, egy osztrák vállalkozás mégis azt állítja, hogy kifejlesztett egy olyan rendszert, amely képes minimalizálni ezt a problémát.
Tényleg másként hat az alkohol repülés közben?

Tényleg másként hat az alkohol repülés közben? 

Jogosan merülhet fel a kérdés: a ivás befolyásolhatja, miként érzi magát repülés közben? És elképzelhető, hogy a repülőn hamarabb lesz részeg az ember?
Egységesítené az EU a légitársaságok kézipoggyász-szabályait

Egységesítené az EU a légitársaságok kézipoggyász-szabályait 

A légitársaságok eltérő szabályozása a megengedett poggyászra rejtett díjakat eredményez, és megnehezíti az árak összehasonlítását.
Jó ötlet? Minimálárat vezetnének be a franciák a repjegyekre

Jó ötlet? Minimálárat vezetnének be a franciák a repjegyekre 

A francia közlekedési miniszter szerint ezzel lehetne csökkenteni a légi közlekedés hozzájárulását a klímaváltozáshoz, valamint a társadalom szegényebb rétegeinek is elérhetőbbé tehetnék a repülést.
Mégsem olcsóbb fapadossal utazni?

Mégsem olcsóbb fapadossal utazni? 

Laptársunk, az mfor.hu összehasonlította a fapadosok árait a nemzeti légitársaságok árszabásával. Meglepő a végeredmény.
Amit a fenntartható repülőgép-üzemanyagról tudni kell

Amit a fenntartható repülőgép-üzemanyagról tudni kell 

Repülőjegyek vásárlásakor egyre többször találkozhatunk a SAF kifejezéssel, de kielégítő magyarázat nem mindig fűződik hozzá.
Kis illemtan repüléshez

Kis illemtan repüléshez 

Egy kutatás szerint az elmúlt évben „aggasztóan” megnőtt a fedélzeti incidensek száma, legyen szó sunyiban mosdóban dohányzásról vagy túlzott alkoholfogyasztásról.

Van egy táska, amivel nem engednek fel a repülőre 

Több légitársaság szabályozta nemrégiben az úgynevezett okostáskákat, melyeket az adott társaság szabályaitól függően kitilthatnak az utastérből és a csomagtérből is.

Mit ne vigyél magaddal, ha utazol? 

Aki egyszer is repült tudja, hogy 100 ml-es méretű gél és folyadék nem vihető fel a fedélzetre, így vagy otthon hagyod, vagy kisebbe töltöd, vagy csomagként adod fel, vagy elveszik a biztonsági vizsgálat során és az enyészeté lesz.

Retteghetnek a fegyelmezetlen utasok 

Agresszíven szedik ráncba a rendbontókat az amerikai repülőjáratokon – több légi marsall lesz.

A trükk, ami a legjobban dühíti a légitársaságokat 

Hiába tiltják és büntetik, terjed a „skiplagging”.

Felforgatja a légi közlekedést a fenntartható üzemanyag 

A fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) elterjedése számos pozitív hatást gyakorolhat a légi iparra és a környezetre, az átmenet ugyanakkor nem lesz fájdalommentes.

Rekordot döntött az airBaltic az első félévben 

Az airBaltic megerősítette pozícióit 4 fő bázisán, Rigában, Tallinn-ban, Vilniusban és Tampere-ben és célja továbbra is az, hogy vezető összeköttetést biztosítson a Baltikum és a világ többi része között.

5 csillagos járatokkal Délkelet-Ázsiába 

Az ázsiai úti célok újranyitásával az EVA AIR 5 csillagos járatai nagyon jó összeköttetést kínálnak Thaiföld népszerű nyaralóhelyeivel és Délkelet-Ázsia izgalmas városaival.

Hova bújjunk a meleg elől: a hegyekbe vagy a víz alá? 

Az Emirates Budapestről naponta induló járataival számtalan olyan távoli országba lehet eljutni, amely kifejezetten az itthoni kánikulai időszakban ajánlott a nyaralni vágyók számára.

Több száz portugáliai járatot töröl az EasyJet 

A törölt járatok az ebben az időszakban menetrend szerint elinduló gépek 69 százalékát teszik ki, és olyan célállomásokat érintenek, mint Lisszabon, Porto és Faro.

Bekeményít az amszterdami Schiphol repülőtér 

Hollandia engedélyezte a repülési mozgások csökkentését a Schipholnál.

Gyerekbarát utazás az Emirates járatain 

Íme, a légitársaság szolgáltatásai, amelyek segítik a szülőket az utazás során.

Indul a WIZZ Discount Club Light  

Ingyenes hűségprogramot indít a Wizz Air, melyen keresztül exkluzív fedélzeti kedvezményeket kínál utasai számára.

Még kényelmesebb utazás a KLM-nél 

Az új ülések deréktámasza állítható és masszázsfunkció is rendelkezésre áll.

Zajvédelmi intézkedéseket vezet be a KLM 

A holland királyi légitársaság az éjszakai órákban csendesebb repülőgéptípusokkal teljesíti járatait, módosítási javaslatokat dolgoz ki a légikikötőkhöz közeli repülési eljárásokkal kapcsolatban és több milliárd eurót költ a mainál halkabb, új generációs repülőgépek vásárlására. A tervek szerint 2024-re legalább 15 százalékkal csökkenhet az éjszakai zajkibocsátás.

Az olcsó repülőjegyek kora január 1-gyel lejárt 

Hollandiában biztos, amelynek példáját várhatóan újabb országok követik Európában. A repülőjegyenkénti utasadó mértéke január 1-től több, mint háromszorosára emelkedett Hollandiában.

Na ne túlozzunk, kérem! 

Megtévesztő reklámért marasztalták el az Austriant. Az osztrák légitársaság azt hirdette, hogy „nem nagy kunszt karbonsemlegesen a velencei biennáléra repüli.”

Egyre inkább last minute veszünk repjegyet 

Minden 4. magyar az utazás előtti 6 napban veszi meg a repülőjegyét, és nagyjából 50 százalékuk dönt maxium 3 héttel korábban a foglalásról. A gyenge forint Európa második legnépszerűbb repterévé teszi Budapestet augusztusra.

Távozik az EasyJet műveleti igazgatója a repülési káosz miatt 

Az elmúlt hónapokban több ezer járatot törölt a cég, egyre dühösebbek lettek a hoppon maradt utasok.

Zöld járatot tesztelt a Wizz Air 

Bukarest és Lyon között repült részben fenntartható üzemanyag felhasználásával az Európai Unió „Connecting Europe Days 2022" fenntartható mobilitási konferenciájához igazodva. 

Rekordmértékben emelkednek a repülőjegyárak 

Új fogalommal ismerkedhetünk meg a turizmusban, amit bosszúálló utazásnak nevezett el egy amerikai cég. „Csakazért” is utazunk – hiszen már lehet!  Ennek következtében rekordszintű a repülőjegyek áremelkedése, amit több más hatásnak tudható be.

Repülés esetén az extraprofitadó minimum 3900 forint 

A kormány szombati ülésén elfogadta az extraprofitadóként emlegetett új adókat és elvonásokat. Az erről szóló rendelet már meg is jelent. A repülések után 3900-9750 forintot kell fizetni,. A cégautóadó év végéig megduplázódik, derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.

Így repültünk 2021-ben 

Bátrabban utaztunk, mint mások: a tavalyi foglalások a magyarok körében meghaladták a járvány előtti érték háromnegyedét szemben a globális 69%-os adattal – mutatják a Kiwi.com statisztikái. Leginkább tengerpartra repültünk tavaly, a legtöbben kedden foglaltak, és pénteki napot választottak az indulásra, a legforgalmasabb hónap pedig a szeptember volt. Hazánk népszerűsége nagyot nőtt, a Kiwi.com keresőjébe közel 98 milliószor írták be Budapestet. Az átlagos repülőjegyárak csökkenő tendenciát mutatnak, és ez a trend a Kiwi.com szakértője szerint idén is folytatódik.

Friss utasadatok az airBaltic-tól 

Márciusi utasforgalmi számokat és új desztinációkat adott közre a lett légitársaság.

Repülés és faültetés: nincs egálban 

A dúsgazdag emberek radikális életmódváltására is szükség van a klímaváltozás megfékezéséhez - figyelmeztetnek brit szakemberek egy friss jelentésben, amely szerint a legvagyonosabb 1 százalék kétszer annyi szén-dioxidot termel, mint a legszegényebb 50 százalék együttvéve.

Szállj fel egy repülőre, valahol biztos földet érsz 

Olyan repülőjáratok indulnak Ausztráliában, amelyeknél az utasok nem tudják előre az úti célt. A meglepő ausztrál szolgáltatásról a BBC nyomán ad hírt a telex.hu portál.

Megdőlt a nézet, hogy covid-biztos a repülés? 

Új-zélandi tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy egy utas másik hatot is megfertőzött egy aucklandi járaton. A légitársaságok korábban azt mondták, minimális a fedélzeten való megfertőződés esélye - írja az AIRportal.hu.

Új Premium Economy az Emirates járatain 

A napokban vette át a légitársaság legújabb A380-as típusú óriásgépét, amely az első azon repülőgépek közül, amelyeken elérhető lesz a légitársaság új, Premium Economy utasosztálya

Negatív koronavírus-teszttel a levegőben 

A Delta Air Lines és a KLM járata Atlanta és Amszterdam között az első olyan transzatlanti járat, amelynek szolgáltatásai csak negatív koronavírus gyorsteszttel vehetőek igénybe. Az indulás előtti gyorsteszt és az Amszterdamban elvégzett PCR-teszt árát tartalmazza a repülőjegy.

Bréking: vége a pávatáncnak a fedélzeten 

Mostantól betiltják Amerikában az érzelmileg támogató állatok utaztatását. Nyilván azért, mert nincs, akit támogassanak, hiszen gyakorlatilag üresek a járatok.

Pulyka vs. covid: a közelgő hálaadás miatt zsúfoltak az amerikai repterek 

A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén, közölte az amerikai repülésbiztonsági hatóság vasárnap.

Utazási boom jön a covid után 

A légügyi piac már azt árazza, hogy a védőoltást követően rengetegen utaznak majd jövőre. Nem is nagyon találni már olcsó repjegyeket jövő tavaszra és nyárra.

Teszteli utasait a Lufthansa 

A légitársaság elkezdte az utasok indulás előtti gyorstesztekkel való szűrését a München és Hamburg között közlekedő járatain.

Pillanatok alatt elkeltek a sétarepülésre szóló repjegyek 

Így Európában elsőként 500 honfitársunk nem utazott sehová.

Mindenkit tesztelni kéne a reptereken 

Ezt  kérik a repülési ágazat nagyágyúi.

Ajándékmérfölddel csalogatja a most foglalókat az Emirates 

Dupla mérfölddel jutalmaz a légitársaság, ha törzsutasa most foglal az október 21-től újrainduló budapesti járatokra.

43 légitársaság sorsát pecsételte meg a covid 

Itt az eddigi kilenc hónap csődlistája.

Nézz a Napba! 

Élményrepülés ég és föld között.

Rendben megérkezett az első Wizz Air Abu Dhabi 

A Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzetközi légitársaga bejelentette, hogy megérkezett flottájukhoz az első korszerű Airbus A321neo repülőgép.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!