hirdetés
hirdetés

Királyi új útvonal Kambodzsában

Egy új gyorsforgalmi út építése a covid ellenére is tervszerűen folyik Kambodzsában. A fővárost, Phnom Penh-t a királyság második legnagyobb városával Sihanoukvillel  összekötő 232 km-es utat jelenleg 6-8 óra alatt lehet megtenni. Ez hamarosan nem lesz így.

hirdetés

Mivel Sihanoukville az ország legnagyobb mélytengeri kikötője, az áruszállítás és turizmus szempontjából létfontosságú a gyors közlekedési infrastruktúra létrehozása. A kikötő az ország egyik legfontosabb gazdasági motorja. 2019-ben egyre több tengerhajóval érkező turista látogatott Kambodzsába, de a rossz útviszonyok miatt az 1-2 napos megállás alatt nem tudtak az országban szétnézni.

2022-re kész az új sztráda

A tavaly márciusban megkezdett építkezés 26 százaléka készült el a kínai China Road and Bridge Corporation kivitelezésében. Befejezése 2022 első negyedévére várható, mondta el Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Képviseletének magyarországi képviselője.

A fizetendő útdíj ellenére is lényegesen kedvezőbb lesz az út használata a jelentős üzemanyag-  és időmegtakarítás miatt. Sihanoukville már vonaton és repülővel is elérhető Phnom Penhből és a kikötőből rendszeres légi járatok üzemelnek Siem Reapbe (Angor Wat).

Új terv az elefántok megmentése érdekében

Eddig ismeretlen elefánt csordákra bukkantak a kambodzsai Keo Seima Vad Rezervátumban. Egy közel 100 állatot számláló ázsiai elefánt populációt fedeztek fel, amelyből 14-et sikerült lencsevégre kapni. Jelenleg 400-  és 600 körülire becsülik a Királyságban élő elefántok számát, melyekből 71 elefántot háziasítottak. A szigorú intézkedések következtében sikerült teljesen visszaszorítani az állatok illegális vadászatát .

A 2020-  2029 közötti időszakra a kormány egy 6 pontból álló akciótervet dolgozott ki az elefántpopuláció védelmében, amit egy közel 40,5 millió dolláros büdzséből kíván fedezni a Környezetvédelmi Minisztérium és a program szponzorai.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai