Napi Emirates-járat Kambodzsa fővárosába

Napi Emirates-járat Kambodzsa fővárosába 

Az új útvonal gördülékeny délkelet-ázsiai csatlakozási lehetőséget kínál a légitársaság több európai és tengerentúli utasa számára.
A khmer gasztronómia nemzetközi elismerése

A khmer gasztronómia nemzetközi elismerése 

A kultúrában és gasztronómiájában gazdag Battambang lett Kambodzsa első városa, amely gasztronómiájának elismeréseként csatlakozhatott az UNESCO Kreatív Városok Hálózatához (UCCN). A helyi hatóságokés kereskedők vállalták, hogy népszerűsítik és fejlesztik termékeiket, hogy több turistát vonzzanak.
Kambodzsa szárnyaló beutazással számol

Kambodzsa szárnyaló beutazással számol 

A kínai tulajdonú Ruili Airlines első  - a kambodzsai  Sihanoukville-be indított -  menetrendszerű járata   január 27-én szállt le, összesen 104 utassal a fedélzetén. Az utasok a Yunnan tartománybeli Kunming Changshui nemzetközi repülőtérről érkeztek.
A kambodzsai reptér ismét fogad járatokat

A kambodzsai reptér ismét fogad járatokat 

Miután Kambodzsa megnyitotta határait 2021. november közepétől, ezért egyre több légitársaság indítja újra járatait az ország három nemzetközi repülőterére. Január végére már tíz helyi és nemzetközi légitársaság üzemeltetett menetrendszerű járatokat.
Sikeres volt a 40. ASEAN Idegenforgalmi Fórum

Sikeres volt a 40. ASEAN Idegenforgalmi Fórum 

A pandémia utáni első, élőben megtartott  ázsiai idegenforgalmi rendezvény a Kambodzsában 3. alkalommal  rendezett 40. ASEAN idegenforgalmi fórum és TRAVEX (The ASEAN Tourism Forum - ATF) idegenforgalmi vásár nagy sikerrel  zárult, tájékoztatott Sárdi Rudolf a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi képviselője.
Ázsiai gasztrománok figyelmébe!

Ázsiai gasztrománok figyelmébe! 

A legjobb ázsiai szakácskönyv -  „The Best Asian Cookbook” - címet nyerte el a párizsi  Gourmand World Cookbook versenyen a kambodzsai  „Taste of Angkor”.
Közvetlen járat Kambodzsából Indiába

Közvetlen járat Kambodzsából Indiába 

Megállapodás született arról, hogy a világjárványt követően beindítják a két ország között a légi összeköttetést.
Kambodzsa készül a covid utáni időszakra

Kambodzsa készül a covid utáni időszakra 

2020 január és október között 1,27 millió turista látogatott a Kambodzsai Királyságba, ami 76%-os csökkenést jelent az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva.
Királyi új útvonal Kambodzsában

Királyi új útvonal Kambodzsában 

Egy új gyorsforgalmi út építése a covid ellenére is tervszerűen folyik Kambodzsában. A fővárost, Phnom Penh-t a királyság második legnagyobb városával Sihanoukvillel  összekötő 232 km-es utat jelenleg 6-8 óra alatt lehet megtenni. Ez hamarosan nem lesz így.
Új szereplő Kambodzsa légterén

Új szereplő Kambodzsa légterén 

Egyre több kambodzsai belföldi és regionális repülést teljesítő légitársaság jegyei érhetők el a foglalási rendszerekben.

Kambodzsa új zöld idegenforgalmi célpontot készít elő  

Angkor Wat mellett hamarosan Mondukiri nevét is  megjegyzik a Kambodzsába érkező turisták, és felkeresik vízeséseit, vadrezervátumait, álomszép, érintetlen területeit.

Kambodzsa hosszú távú járatokat is fogadhat 

A Sihanouk International Airporton, a Kambodzsai Királyság harmadik nemzetközi repülőterén hamarosan befejeződik a 3,300 méteres új kifutópálya építése, amely alkalmas lesz a hosszú távú, tengerentúlról érkező gépek fogadására.

Kambodzsában az ökröket is elérte a COVID-19 

A Kambodzsai Királyság idegenforgalmát, hasonlóan a többi környező országhoz drámaian érinti a COVID-19 virus megjelenése és terjedése. A fővárostól 60 kilométerre északra található Kampong Chhnang városa komoly turisztikai vonzerővel rendelkezett. Eddig.

Kambodzsa is lépésre szánta el magát 

Utazási szigorításokat és rendkívüli állapot bevezetését tervezik a közeljövőben a COVID-19 miatt.

Közvetlen járat indul Kambodzsa és Indonézia között 

2018-ban 55.753 indonéz turista látogatott a Kambodzsai Királyságba ami 11, 8%-os növekedést mutat az előző évvel összevetve.

Rekordévet zárt Kambodzsa 

Rekord évet tudhatnak maguk mögött a Kambodzsai Királyság nemzetközi forgalmat is bonyolító repülőterei, melyeket egy francia cég üzemeltet.

Új PAL járat Kambodzsába 

A Philippine Airlines (PAL) legújabb járata a kambodzsai Phnom Penh és Manila között létesít közvetlen kapcsolatot március 31-től. A gépek a hét öt napján közlekednek (szerda és vasárnap kivételével).

Terjeszkedőben a Cambodia Airways 

A Cambodia Airways jövőre számos új járatot tervez indítani, a légitársaság vezetői a Boeinggal tárgyalnak. Céljuk, hogy a Cambodia Airways rövid időn belül a régió legjobb légitársaságává váljon. Ehhez új partnereket is keresnek - tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának Kelet-Európa-i Képviselője.

Másodszorra rendeztett Kambodzsa turisztikai vásárt 

A második Travel Mart igazi siker történet  2000 szakmai látogatóval, 110 vevővel és több, mint 20 sajtó tudósítóval.

A kaszinózás határai 

A Kambodzsai Fejlesztési Hatóság (CDC) bejelentette, hogy egy 68 millió dolláros szállodaépítési projekt beindítását tervezi Poipet városában.

Kambodzsa nem csak Angkor 

Egyre több magyar turista választja kiegészítő úti célnak egy thaiföldi vagy vietnami utazáshoz Kambodzsát. Noha még mindig Angkor a sláger, fontos hangsúlyozni, hogy Kambodzsa nem csak Angkor - hívta fel szerkesztőségünk figyelmét Sárdi Rudolf a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Hivatalának magyarországi és kelet-európai képviselője.

Kambodzsába utaztat? Jó, ha erről tud 

2017-ben kezdte meg működését Kambodzsa legújabb légitársasága a Lanmei Airlines ( LQ ). Bővülni fognak.

Új repülőtér Kambodzsában 

1,5 milliárd dolláros projekt keretében készítik elő a főváros, Phnom Penh új repülőterének építését a 30 kilométerre fekvő Kandal provinciában. Az új légikikötő átveszi Phnom Penh jelenlegi nemzetközi repülőtere helyét. – adta hírül a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium Magyarországi képviselete.

Sikeres volt az első idegenforgalmi vásár Kambodzsában 

A rendezvényen többek között kambodzsai-myanmari turisztikai együttműködést is aláírtak. 

Első Kambodzsai Travel Mart 

Az eseményen többek között az ASEAN országok mutatkoznak be nemzeti pavilonjaikkal, mint Laosz, Mianmar, Szingapúr, Vietnam, Indonézia, Malajzia, Fülöp-szigetek, Thaiföld, Brunei és Kambodzsa.

Bemutatkozott Kambodzsa 

Az Utazás kiállításon először tartott bemutatót Kambodzsa turisztikai képviselete, akik ismertették a főbb turisztikai célokat és az ország látnivalóit. 

Rekord évet zárt az Angkor Wat 

62,5 millió dollárral rekordot döntött 2016-ban a belépőjegyekeből származó bevétele a kambodzsai Angkor Wat történelmi templomnak. 

Új reptér épül Angkorban 

A kambodzsai királyság kormánya megállapodott egy kínai konzorciummal egy új Siem Reap-i repülőtér építéséről, ugyanakkor a tengerparti Sikhanoukville légi kikötőjét is bővítik.

Dübörög a délkelet-ázsiai turizmus 

Nem csak Thaiföld, de Kambodzsa, Laosz és Vietnam turizmusa is évről évre bővül, Mianmarban pedig a nemzetközi turistaérkezések száma egy év alatt másfélszeresére nőtt. Az indokínai országok összefogtak a növekedés fenntartása érdekében.

Angkor Wat: hosszabb nyitva tartás, szigorúbb viselkedési szabályok 

Új, a korábbinál szigorúbb viselkedési szabályok léptek életben a khmer birodalom egykori székhelyén, az UNESCO világörökségi helyszínei közé tartozó kambodzsai Angkor Wat épületegyüttesénél, ugyanakkor mostantól akár a napfelkeltét is a romok között tölthetjük. A két legfontosabb változás, hogy ezentúl tilos selfie-t készíteni a szerzetesekkel azok megkérdezése nélkül, másrészt nem lehet belépni a területre olyan ruhában, amely fedetlenül hagyja a vállat vagy a térdet.

Kambodzsai idegenforgalmi képviselet nyílt Budapesten 

2015. augusztus 12-én dr. Thong Khon, a Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztere dr. Sárdi Rudolf turisztikai szakembernek és ismert délkelet-ázsiai szakértőnek átnyújtotta a minisztérium megbízólevelét. Sárdi Rudolf ezzel a királyság első magyarországi kirendeltség-vezetője.

A terjeszkedő Eurowings: Európa és Délkelet-Ázsia a cél 

Az új Eurowings folytatja rövid- és középtávú járatainak bővítését. A Bécsi Nemzetközi repülőtérről induló járataival a légitársaság a jövőben ponttól pontig kínál összeköttetést népszerű európai úti célokra. A téli időszakban, 2015. november 9. és 2016. március 26. között bécsi indulással foglalhatók utak Barcelonába és Mallorcára. Emellett 2015. november 9-től a Eurowings heti hat alkalommal repül Bécsből London Stansted repülőtérre, valamint heti háromszor Rómába.

Kitoloncolták az Angkor Watnál meztelenül fotózkodó testvárpárt  

A kambodzsai Angkor Wat egyik templomában kapták el a 22 éves Lindsey-t és húgát, a 20 éves Leslie Adams-et, amint meztelenül fényképezkednek.

Kambodzsa kezdőknek 

Évek óta vágyom Angkorba – de oda eljutni még ma sem egyszerű vállalkozás. Tapasztalt kelet-Ázsia utazók és az útikönyvek szerint is minimum kalandos az út – földön, vízen vagy levegőben. Az élmény azonban minden hányattatásért kárpótol…

A világ legdrágább és legolcsóbb szállodái 

Világszerte 116 város szállodáinak szobaárait vizsgálta meg legújabb kutatásában a Hotels.com. A vizsgált városok nagy részében egyértelmű drágulás tapasztalható. Egyelőre a Top 10 legdrágább és legolcsóbb város listája került nyilvánosságra. Budapest egyiken sem szerepel. 

Új szezonális járatot indít a Dragonair 

Heti három alkalommal közlekedő szezonális Siem Reap járatot indít a Dragonair 2013. október 29-től, mellyel még könnyebben érhetik el az utasok Angkor ősi templomait. 

Angkor pusztulása 

Óriási, az eddig feltételezettnél lényegesen nagyobb területen feküdt Angkor, a khmerek ősi városa - állapították meg tudósok, akik újfajta lézertechnológiával mérték fel a mai Kambodzsában található, világhírű romok környékét.

Tilos az utcai ökörsütés nyárson 

Megtiltotta az utcai az ökörsütést Kambodzsában az ország miniszterelnöke a látvány kegyetlensége miatt.

Phnom Penh az Air France-tól 

Az Air France 37 év kihagyás után heti 3 járatpárt kínál Párizs és Kambodzsa között. Az első Párizs-Phnom Penh járat 2011. március 31-én szállt le Phnom Penh nemzetközi repülőterén.

Versenyben az Angkorba induló turistákért 

Komoly versenytársat kapott a Bangkok Airways, miután a Vietnam Airlines és a kambodzsai kormány által alapított Cambodia Angkor Air immár napi 5 járatot közlekedtet Phnom Penh és Angkor között.

Erdélyi magyar turisztikai vállalkozás Kambodzsában 

Erdélyi magyar fiatalember működtet ökoturisztikai projektet a távoli Kambodzsában. Helyszínen tartózkodó munkatársunktól

Márciustól újra közvetlen légi járat Európából Kambodzsába 

Nagyszabású színpadi műsorral, tűzijátékkal, valamint a kambodzsai miniszterelnök, Hun Sen köszöntőjével kezdetét vette Délkelet-Ázsia éves turisztikai seregszemléje, az Asean Tourism Forum Phnom Penh-ben. Helyszínen tartózkodó munkatársunk jelenti

Ázsia legnagyobb turisztikai seregszemléje 

Alig egy hónap múlva kezdetét veszi a kambodzsai fővárosban a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) Turisztikai Fóruma, az ATF. A rendezvény iránt világszerte óriási az érdeklődés, a konferenciát kísérő szakvásárra minden kiállítói hely elkelt. Munkatársunktól

Januárban Kambodzsába várják a turisztikai szakmát 

Ázsia hagyományos turisztikai seregszemléjét, az ATF-et jövőre január 19-21. között rendezik meg Kambodzsa fővárosában, Phnom Penhben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!