hirdetés
hirdetés

Málta várja a digitális nomádokat

Ennek érdekében a máltai kormány nemrégiben megalkotta az ún. „Nomád tartózkodási engedélyt". Az engedélyek kiadásával, kezelésével a Residency Malta foglalkozik.

hirdetés
Ez az engedély lehetővé teszi birtokosa számára, hogy megtartsa jelenlegi – más országban, azaz nem Máltán lévő – munkahelyét, miközben életvitelszerűen Máltán tartózkodik. Az engedélyt olyan személyek számára alkották, akik munkahelyük földrajzi elhelyezkedésétől függetlenül, valamilyen telekommunikációs technológia segítségével távolról tudnak dolgozni.
 
pixabay.com
pixabay.com
 
Málta különben már jó ideje fogad digitális nomádokat az EU területéről. Ez a vállalkozó szellemű közösség a legtöbbet hozza ki Málta szigeti hangulatából és rendkívüli módon profitál a nomád életmódból, üzleti kapcsolatépítési lehetőségekből és a különleges kulturális élményekből. A Nomád tartózkodási engedélyt harmadik országokból (nem EU-ból) érkező személyek igényelhetik, akiknek legtöbb esetben (de nem feltétlenül) vízumra lenne szükségük a beutazáshoz.
Az engedélyt egy évre adják és igény esetén meghosszabbítható a Residency Malta döntése alapján, mindaddig, amíg a kérelmező megfelel az engedélyben meghatározott jogosultsági feltételeknek. Azok a kérelmezők, akik egy évnél rövidebb ideig szeretnének Máltán maradni, nemzeti vízumot kapnak a tartózkodásuk idejére.


(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk