hirdetés
hirdetés

Máltán forgatják a Jurassic World legújabb részét

A Jurassic World film legfrissebb részét (Jurassic World: Dominion) ebben a hónapban kezdik forgatni Máltán szigorú COVID-19 intézkedések bevezetését követően.

hirdetés

A Máltai Filmbizottság hosszú tárgyalásokat folytatott az amerikai filmgyártó óriással, a Universal Pictures-szel annak biztosítása érdekében, hogy a várható sikerfilmet a szigeten forgassák. A 200 millió eurós költségvetésű film forgatását az év elején, mindössze két héttel a kezdés után leállították a világméretű COVID-19 járvány kitörése miatt.

A Jurassic World: Dominion forgatását augusztus utolsó hetében kezdik újra Máltán. Úgy tudni, hogy a filmsztárok: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard és Sam Neill is mind a szigetre mennek. A Filmbizottság konzultált az egészségügyi hatóságokkal, és koronavírus-ellenes intézkedéseket dolgozott ki annak érdekében, hogy kivédjenek a vírus terjedéséből eredő minden kockázatot. A filmhez több mint 1000 fős stábra lesz szükség, és a tervek szerint az összes szereplőt hetente háromszor fogják tesztelni a forgatás során. Ez várhatóan több mint 5000 koronavírus tesztet jelent a forgatás teljes időtartama alatt.

. A filmet a szigetország számos pontján forgatják majd. Valletta, Vittoriosa, Mellieha és Pembrok is szerepel a helyszínlistán. Az eredeti tervek szerint 2021. júniusában került volna képernyőre, és Kanadában, Hawaii-on és a londoni Pinewood Studios-ban is forgatják. Julia Farrugia Portelli idegenforgalmi miniszter szerint a hatóságok kilenc nemzetközi produkciót vártak idén a szigetre. A Jurassic World: Dominion forgatását követően, más többmilliós költségvetésű projekt is Máltán valósul meg, ami nagyban hozzájárul a máltai gazdaság teljesítményéhez, és sokak számára teremt munkalehetőséget a filmiparban. A

legutóbbi Jurassic World filmet 2018-ban mutatták be és 1,3 milliárd dollárt hozott. Bár talán még túl korai a filmipar Máltára gyakorolt gazdasági hatását előrejelezni, az tény, hogy 2019-ben a Filmbizottság több mint 40 millió euróval járult hozzá a máltai gazdasághoz, mintegy 21 megvalósult produkcióval.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai