Különleges filmnapok a Francia Intézetben

Különleges filmnapok a Francia Intézetben 

Február 28-án kezdődik és március 10-éig tart a Francia Intézet szervezésében a 14. Frankofón Filmnapok.
Egy hónap múlva kezdődik a 14. Frankofón Filmnapok

Egy hónap múlva kezdődik a 14. Frankofón Filmnapok 

A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Francia Intézetben és a Turbinában 24 kortárs frankofón alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal.
Palace Hotel - időutazás az évezred kezdetére

Palace Hotel - időutazás az évezred kezdetére 

Csak azok tudhatják, mi történik egy hotel kulisszái mögött, akik működtetik a rendszert, melyben a vendég áll a középpontban és minden óhajának teljesülnie kell - ebbe a világba vezet bennünket Roman Polanski vígjátéka, aki az 1999/2000 szilveszter éjszakáját meséli el.
A világ legjobb turisztikai filmjei közt ott lehet egy magyar is

A világ legjobb turisztikai filmjei közt ott lehet egy magyar is 

Sorra nyeri az elismeréseket a Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) - a Graphasel Design Stúdió kreatív koncepciója alapján készült - nemzetközi konferencia és üzleti rendezvények helyszíneként Budapestet kínáló produkciója. A 11 állomásból álló nemzetközi filmfesztivál spanyol fordulóján most ezüstéremben részesítette a szakmai zsűri.
Máltán forgatják a Jurassic World legújabb részét

Máltán forgatják a Jurassic World legújabb részét 

A Jurassic World film legfrissebb részét (Jurassic World: Dominion) ebben a hónapban kezdik forgatni Máltán szigorú COVID-19 intézkedések bevezetését követően.

Okostelefonnal bejárhatók a főváros ikonikus filmes helyszínei 

Okostelefonos alkalmazással járhatók be virtuálisan Budapest filmes helyszínei.
Filmet rendeztek a tokaji aszúról

Filmet rendeztek a tokaji aszúról 

A tokaji aszú készítésének szépségeit és nehézségeit mutatja be a borvidék három emblematikus borászán keresztül Almási Tamás Folyékony arany című dokumentumfilmje, melynek premierjét szombaton a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon tartják.
2021-ig lesz lezárva A partból ismert thai öböl

2021-ig lesz lezárva A partból ismert thai öböl 

2021-ig biztosan nem látogatható A part című filmmel világhírűvé vált thaiföldi öböl, a Maya Bay, amelyet a turistaáradat annyira tönkretett, hogy a thai kormány úgy döntött, lezárja – írja a BBC.

Minden eddiginél több külföldi film forgott Magyarországon 2018-ban 

Az új Terminator-film, és a Vörös veréb volt a két legtöbbet költő produkció tavaly.

Hollywoodi filmeket ehetsz és ihatsz 

Fény, pompa, csillogás, filmsztárokat övező miliő, ízekbe fogalmazott hollywoodi klasszikusok és meghatározó moziélmények várják a vendégeket októbertől a budapesti Aria Hotelben.

Népszerű kínai sorozatban alakítja önmagát Budapest 

Budapest és Magyarország turisztikai célpontként is a legvonzóbb oldaláról mutathatja meg magát abban a kínai romantikus sorozatban, amelynek forgatása a napokban kezdődött a magyar fővárosban. A 2017-ben félmilliárd nézőt megszólító sorozat révén hazánk hihetetlen reklámot kap a legnagyobb távol-keleti országban. A filmesek munkáját a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Korda Stúdió partnerként segíti.

360 fokos videó - így még biztos nem látta Budapestet! 

Különleges vidófilm készült Budapest látnivalóiról: mindegyiket 360 fokos szögben járhatjuk körbe egy speciális technika jóvoltából. 

Széles vászon, nagy haszon 

Mennyibe kerül és mennyit hoz egy úti cél számára, ha az utcáin filmeket, sorozatokat forgatnak? Budapest egyre népszerűbb a filmes producerek körében, ugyanakkor a filmvásznon leggyakrabban a magyar főváros még Berlint, Párizst vagy Moszkvát „helyettesíti”.

3D-s film készült a simontornyai várról 

Háromdimenziós film mutatja be a simontornyai vár 800 éves történetét. A 11 perces filmet a szekszárdi Pazirik Kft. egy európai uniós turisztikai pályázat segítségével készítette.

Kijött a Grand Budapest Hotel plakátja 

Bemutatták a Wes Anderson által rendezett, jövőre a mozikba érkező Grand Budapest Hotel plakátját. A trailer csütörtökön jön.

Aftermovie készült a Szigethez 

Aftermovie-t készítettek a Sziget Fesztivál szervezői, melyben 8 percbe próbálták belesűríteni az esemény több mint tízezer percét.

Romkocsmás bringatúra Budapesten 

A Budapesten dolgozó Mike készített egy hatperces videófilmecskét a magyar fővárosról. A no-budget klipet százhatvenezren nézték meg alig egy hét alatt. 

Lenyűgöző videó készült a Salon Restaurantnak 

Nézze meg a filmet, amelyet a napokban tett közzé az étterem Facebook oldalán.

Filmritkaságok nézhetők online 

Online nézhető magyar némafilmek kerültek fel a EFG 1914 elnevezésű európai uniós projekt oldalára. A legrégebbi 1913-ban készült, mindhárom film némafilm, írja a Kreatív Online.

Európát népszerűsítő filmes ötleteket vár az ETC 

Fiatal filmesek ötleteit várja az ETC egy olyan kisfilm leforgatására, amely az "Európa - Egy végtelen utazás" fantázianevet viseli, és amelynek célja Európa mint turisztikai desztináció népszerűsítése. A nyertesek beutazhatják egész Európát, hogy megvalósítsák a 3 perces filmet, amelyet világszerte vetítenek majd. 

75 milliárdot kasszíroztunk külföldi filmekből 

Andrew G. Vajna kinevezése óta, az elmúlt két évben, az idén januárig több mint 75 milliárd forintot költöttek Magyarországon a külföldi filmek gyártói.

The man who would be Bond 

Négyrészes sorozatot forgat Ian Flemingről, James Bond megalkotójáról The man who would be Bond (Az ember, aki Bond lenne) címmel a Sky Entertainment megrendelése alapján a Pioneer Pictures Budapesten.

Mi idegesít legjobban karácsonykor? 

Bud Spenceréket, Télaput és a Reszkessetek betörők filmet említette a legtöbb kommunikációs szakember a Kreatív Online kérdésére, hogy milyen karácsonykor szokásos műsort és zenét kerülnének ki nagy ívben. Azért vannak megengedő válaszok is.

Nemzetközi Bond-nap 

Retrospektív filmvetítésekkel, koncertekkel és kiállításokkal készülnek világszerte október 5-én a leghíresebb titkosügynök, James Bond 50. születésnapjára - az első 007-es filmet 1962-ben mutatták be Sean Connery főszereplésével.

A filmek felé nyit az A38 állóhajó 

Ez eddigieknél több filmes program várja idén tavasszal a látogatókat a világ legjobb bárjának választott budapesti A38 állóhajón, ahol folytatódnak a tematikus zenei sorozatok is.

Magyar döntős szpot a durbani Klímakonferencián 

Vadócz Péter 'Clear Water' című egyperces szpotja egyedüli magyar alkotásként szerepel a jelenleg is zajló Dél-afrikai Klímakonferencia környezetvédelmi témájú filmjei között.

„Új értékek - régi terek” - kisfilm a Mecsek térségéről 

Már elérhető a Turizmus Zrt. weboldalán és az EDEN nemzetközi honlapján az a háromperces kisfilm, amelyet az Európai Bizottság filmes csapata készített az EDEN (Kiváló Európai Desztinációk) hazai nyerteséről, a Mecsek térségéről - tudta meg a Turizmus Online.

A Zürich Tourismus jó üzlete 

Svájc legnagyobb, és talán legismertebb városának marketing irodája a nemzetközi filmipar jobb kiszolgálása érdekében összefogott a helyi hatóságokkal, és létrehozta a Zürich Film Office-t.

Tűzáldozatot mutatnak be a filmért Tallinnban 

Egyedülálló filmes performanszot, "tűzáldozatot" mutatnak be a Tallinni-öbölben 60 Seconds of Solitude in Year Zero (60 másodperc elhagyatottság a nulladik évben) címmel. A nemzetközi alkotók egyperceseiből montírozott filmet csütörtökön este vetítik, majd fölgyújtják a vetítővásznat és a lángok közé dobják az egyetlen kópiát.

Select My Movies 

A 64. Cannes-i Filmfesztivál alkalmából 2011. május 20-ig az elmúlt tíz évben készült húsz francia és nemzetközi film közül választhat az Air France Facebook oldalának 325 ezer rajongója. A legtöbb szavazatot kapott négy filmet az Air France hosszú járatain mutatják be szeptemberben.

Sikerek a rigai filmfesztiválon 

A rigai nemzetközi turisztikai filmfesztivál, a Tourfilm Riga – 2011 kiemelt nyertese lett a Külügyminisztérium hazánk soros EU elnöksége kapcsán készített összeállítása, a Hungary – World of Potentials című ország-promóciós film.

Látogatóközpont épül az etyeki filmstúdióban 

A turisták felé nyit új beruházásával az etyeki Korda Filmstúdió. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!