hirdetés
hirdetés

Nő az esetszám, Ausztria bekeményít

Magyarország nincs a 32 tagból álló tiltólistán, így a tőlünk hazaérkező osztrákoknak nem kell két hét karanténba vonulniuk.

hirdetés

Az elmúlt 24 órában 133-an fertőződtek meg koronavírussal Ausztriában az Egészségügyi Minisztérium szerdai jelentése szerint. A legtöbben Bécsben (46 fő), Felső-Ausztriában (30 fő), Alsó-Ausztriában (25 fő) és Stájerország tartományban (20 fő) fertőződtek meg, ugyanakkor Burgenlandban (5 fő), Tirolban (4 fő), Salzburg tartományban (2 fő) és Karintiában (1 fő) is történtek fertőződések.

pixabay.com
pixabay.com

Az alsó-ausztriai Bécsújhelyen a pünkösdi-karizmatikus mozgalom protestáns irányzat egyik közösségében alakult ki gócpont; itt csaknem megduplázódott a fertőzöttek száma. Ugyancsak Alsó-Ausztriában egy vágóhíd csaknem harminc dolgozója is megkapta a koronavírust; több mint 200-an kerültek házi karanténba, és jelenleg várják a tesztvizsgálatot.

Az osztrák külügyminisztérium azt közölte, hogy szerda éjféltől megszűnik az olaszországi Lombardiára kiadott utazási figyelmeztetés. Ausztria 32 országra, így Albániára, Bangladesre, Bosznia-Hercegovinára, Brazíliára, Bulgáriára, Chilére, a Dél-afrikai Köztársaságra, Ecuadorra, az Egyesült Államokra, Egyiptomra, Észak-Macedóniára, Fehéroroszországra, a Fülöp-szigetekre, Indiára, Indonéziára, Iránra, Koszovóra, Mexikóra, Moldáviára, Montenegróra, Nigériára, Oroszországra, Pakisztánra, Perura, Portugáliára, Romániára, Svédországra, Szenegálra, Szerbiára, Törökországra, Ukrajnára, az Egyesült Királyságra, valamint a kínai Hupej tartományra adott ki utazási figyelmeztetést; ami azt jelenti, hogy az onnan hazatérőknek vállalniuk kell a kéthetes karantént. 

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai