Turizmusutalvánnyal mentenének Ausztriában

Az osztrák Vida szakszervezet elnöke, Roman Hebenstreit az osztrák turizmusgazdaság élénkítése érdekében 1000 eurós utalványok szétosztását javasolja minden ausztriai lakosnak.

A kuponokat turizmushoz köthető szolgáltatásokra, illetve helyi regionális termékek vásárlására lehetne beváltani. A minta a Bécsben már sikeresen alkalmazott gasztrocsekk, amely az elmúlt pár hónapban mintegy 30 millió eurós pótlólagos direkt költést eredményezett az osztrák főváros éttermeiben. Az utalványok beváltása egy konkrét időszakhoz is köthető, így akár már az idei téli síszezon alatt is éreztetné jótékony hatását – nyilatkozta a Vida elnöke. A forgalomélénkítő javaslatot üdvözölte az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) elnöke, Michaela Reitterer is, aki szerint most minden támogatás jól jön a szállodai szektor számára.

Az utalványok mellett párhuzamosan törekedni kell arra is, hogy a járványhelyzet mielőbb lehetővé tegye az utazási figyelmeztetések visszavonását - tette hozzá. Az Osztrák Gazdasági Kamara (WKO) turisztikai szakosztályának vezetője, Robert Seeber szintén jó ötletnek tartja a turizmusbont, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ez csak egy „egyszeri ajándék” lenne. A kamara szempontjából hosszabb távú gazdaságélénkítés is szükséges, amelynek legjobb módszere a vállalkozások fixköltség-visszatérítésének meghosszabbítása - írja a GD Consulting.

Ausztriában több unortodox gazdaságélénkítési modellt is kipróbáltak már, illetve sok kreatív megoldás született a nehéz helyzetbe került ágazat helyzetének javítására. A célzott támogatások és hitelek mellett újszerű megközelítés volt az a javaslat is, miszerint az utazásra, nyaralásra szánt családi költségek az adóból leírhatóak legyenek.


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.