hirdetés
hirdetés

Gombóc Artúr miniszobra Tihanynál

A szeretnivaló kis szobor Tihanyban, a Pisky sétányon van, és elkövetője az ismert gerillaszobrász, aki egyébként is nagy örömmel állít emléket mesefiguráknak: Kolodko Mihály.

hirdetés

facebook.com
facebook.com

Természetesen egy Balaton csokiszelettel fotózta le az ukrán születésű, de évek óta családjával hazánkban élő szobrászművész legújabb alkotását. Gombóc Artúr miniatűr mása a bencés apátsági templom felé tartó Pisky sétányon található, háttérben a Balaton panorámájával, és bizonyára sok-sok arrajáró turista kedvenc szelfitémája lesz - ahogy az Budapesten is tapasztalható.

Gombóc Artúr a Pom Pom meséi című rajzfilmsorozatból ismert hős, egy csokoládéért bolonduló, pocakos madár. Figuráját Sajdik Ferenc találta ki, és rajzolta meg. Az ismert karikaturista nyaralója különben a kis szobortól nem messze, a szintén mesés panorámával megáldott Hegyestű oldalában áll.

(forrás: HVG)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk