hirdetés

Klasszis TopDesign 2023: bemutatjuk a zsűri tagját

Bakody Katalin, Kelet-európai igazgató, JAB Anstoetz KG. A piacvezető német luxus textilcég kelet-európai kirendeltségének vezetője, közgazdász, 1995 óta dolgozik a lakástextil iparban. A JAB  Magyarországra való közvetlen belépése óta, több mint 14 éve tölti be a vezetői pozíciót. Cégük legfőbb értékei: a kiemelkedő dizájn, magas minőség és funkcionalitás ötvözete.

hirdetés

Bakody Katalin
Bakody Katalin

A JAB textileivel számos magyarországi és külföldi hotelekben, hotelláncokban van jelen. És mindannyian tudjuk, épp a textilek teremtik meg leginkább egy enteriőr hangulatát, stílusát. Az itthoni tapasztalatok alapján hogy látja, mennyire követik a hazai hotelek a nemzetközi trendeket?

Az utóbbi években egyre nyitottabbá vált a világ, így a hoteltulajdonosok és belsőépítészek mind több helyre eljutnak, többek között a világvezető szállodaláncaihoz is. Az új élmények olyan inspirációkat nyújtanak számukra, amelyek révén a nemzetközi hotelekkel megegyező színvonalú munkák születhetnek. Az elmúlt időszakban egyre több nemzetközi szállodalánc lépett be országunkba, így a magyar tervezők is lehetőséget kaptak ötleteik megvalósítására mellett a nemzetközi trendekkel való, minél gyorsabb megismerkedésre. 

Az a legjobb megoldás, amikor egy átalakításnál a ház egészét ugyanaz a cég frissíti fel textilekkel, a padlószőnyegtől a függönyig és a díszpárnákig. Egyet ért ezzel a megállapítással?

Igen, bár az új trendeknek megfelelően az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy egyre kevesebben választanak padlószőnyeget, sokkal népszerűbbek az egyedi formában gyártott darabszőnyegek. Erre példa a mostanában elkészült munkáink közül a balatonfüredi Hotel Vinifera Wine&Spa valamint a Radisson Hotel Budapest, BudaPart. Egy harmonikus enteriőr megteremtéséhez tény, hogy feltétlen szükség van a függönyök, ágytakarók, ágyfejvégek, párnák, illetve szőnyegek összhangjára.

Mire készülnek, min dolgoznak mostanában?

Az elmúlt időszakban számos kiemelkedő munkával büszkélkedhetünk, ezek között van a korábban említett a balatonfüredi Hotel Vinifera Wine&Spa és Radisson Hotel Budapest, BudaPart,  a szintén balatonfüredi AnnaGrand hotel, a szegedi Hotel Szent Fórum, valamint a Verno House Budapest. Folyamatban lévő kiemelt projektünk a Hotel Dorothea Mariott és a Modero Health Concept Hotel Sárvár is. Jelenleg igazán aktuálisnak számító munkánk a Nemzeti Atlétikai Központ. A belföldi feladatok mellett nagyon sokat dolgozunk ausztriai négy és ötcsillagos hotelek számára is.

Mennyire tartja fontosnak az olyan versenyeket, mint a Klasszis TopDesign? Miben áll egy ilyen megmérettetés jelentősége?

A hotelek mindig versengenek egymással különféle kategóriákban, azonban nagyon kevés az olyan verseny, ahol a design alapján értékelnek. Az elmúlt időszakban viszont felértékelődött a hotelszobák designja is, mivel a különleges belső terek egyre fontosabb részét képezik a vendégélménynek.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk