hirdetés
hirdetés

Nagyatád: a parkok, szobrok és fürdők városa

A Balatontól délre, a sebes vizű Dráva irányába haladva, alig egyórányi autóútra érjük el a térség névadóját, a Rinya-patakot, melynek folyásirányát követve Nagyatádra, a parkok, szobrok és fürdők városába érünk.

hirdetés

A városközpont gyönyörű parkjában épült fel a múlt század elején az a Termál Gyógyfürdő, melynek híre eljutott távoli vidékekre is. A létesítmény az egész ország területéről fogadja a gyógyulni vágyókat, és egyre több a visszajáró külföldi vendég is. A gyógyfürdőn kívül egy tavasztól őszig működő, kétezer vendég befogadására alkalmas strand is várja a pihenni vágyókat. A negyedszázados létesítmény azzal szerzett magának népszerűséget, hogy parkosított területe és medencéi példásan gondozottak, tiszták, szolgáltatásai igényesek. A strandfürdő közvetlen szomszédságában fekvő kempingben zöld sövénnyel övezett, minden közművel ellátott igényes parkolóhelyek közül választhatnak a vendégek.

A Széchenyi tér parkját körülvevő épületek többsége történelmi emlék. A Városi Múzeum helytörténeti gyűjteménye mellett érdekes színfolt a „katonavárosi” hagyományokat ápoló haditechnikai park, melynek szomszédságában áll az új turisztikai központ. Az intézményben három – a város történetéhez szorosan kötődő - állandó kiállítás tekinthető meg. Nagyatádon a szakrális építészet iránt érdeklődőket számos templom és egy kolostor várja csendes méltósággal, míg a mozgalmas rendezvényeket igénylő vendégnek a kulturális és sport központ kínál változatos programokat.

Kerékpárral a város bejárható
Kerékpárral a város bejárható
Kényelmes kempnig Nagyatádon
Kényelmes kempnig Nagyatádon

Nagyatád nyugodt, békés, mégis élettel teli kisváros. Az itt töltött napokat színházi előadások, koncertek, humorestek, mozi vagy épp zenés-táncos programok teszik változatosabbá. A kulturális események látogatói mellett egyre gyakoribb vendégek a rendszeresen itt edzőtáborozó sportolók is. Nyaranta nemzetközi hírű Ironman versenynek ad otthont a város, melynek versenyzői a megkapó szépségű gyékényesi tavon kezdik úszással az embert-próbáló megmérettetést. Nagyatád a hazai triatlonos élet fővárosának számít, ahová minden júliusban ezrek látogatnak el. Hasonlóan izgalmas és egyre nagyobb közönséget vonz az évek óta folyamatosan megrendezett tuningtalálkozó és szlalomverseny.

Bármerre sétálunk Nagyatádon, mindenütt szobrok fogadnak bennünket. A Rinya-patak melletti 20 hektáros területen fekvő szoborparkban számos művészi alkotás kapott helyet az évek során, a szoborpark területén épített impozáns látogatóközpont pedig kiállítások, kulturális programok, ünnepi társas események színhelye.

Nagyatádi Kulturális Központ
Nagyatádi Kulturális Központ

A városközpontban több igényes szálloda is működik különböző szolgáltatásokkal kényeztetve vendégeiket. A Hotel Solar 60, a Park Hotel 18, míg a Viktória Panzió 9 szobát kínál a pihenésre. A kisebb, családias, meghittebb környezetet kedvelők a magánszálláshelyek közül válogathatnak, minderről a turisztikai központban adnak bővebb információt. A kerékpárral vagy egy kiadós sétával is könnyedén bejárható Nagyatádon barátságos kávézók, hangulatos vendéglők csábítják az utazót.

A város két lovastanya is működik. A Merengő Lovasudvarban gyermekek és felnőttek oktatása folyik. Szakképzett lovas szakedző és gyógypedagógus, óvodapedagógus foglalkozik a kicsikkel. A családias környezetben elhelyezkedő Csillag Lovastanya a tanyasi kikapcsolódás lehetőségét adja látogatóinak.

Bővebben tájékozódhat a honlapunkon: nagyatadtdm.hu

Egyedi látványosság a Nagyatádi Szoborpark
Egyedi látványosság a Nagyatádi Szoborpark


(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk