hirdetés
hirdetés

Napelemes, érintőképernyős infópont a nemzeti parkban

Napelemmel működő információs pontot helyeztek üzembe Kardoskúton.

hirdetés

Kardoskút a Fehértónak köszönhetően kitűnő madármegfigyelő hely, így itt minden évben nagyon sok látogató megfordul. Különösen az őszi és tavaszi madárvonuláskor érkeznek tömegesen a természetbarátok. Azok számára, akik nem szervezett szakvezetéses túrán vesznek részt, eddig semmilyen, a tájékozódást segítő eszköz nem állt rendelkezésre. Ezt a hiányt pótolták most az információs terminál üzembe helyezésével.

Az infópontot a Kardoskútról Hódmezővásárhelyre vezető út és a Sóstói állattartó telepre vezető bekötőút kereszteződésénél, a szabadon látogatható magaslesnél található. Az érintőképernyős szerkezetet tájba illő kis faházikóban helyezték el.

Érdekes információ több témában

Az érdeklődők összesen 12 menüpontból választhatnak. Ezek között szerepel olyan, amely a madárvilágról, a Vásárhelyi-pusztáról, a Kardoskúti Fehértóról, az ottani élővilágról ad tájékoztatást. Külön menüpont alatt találják a kardoskúti táj kultúrtörténeti múltjáról (például a Csomorkányi templomromról, a Nagy Tatársáncról és az egykori tanyavilágról) szóló információkat.

Az infóponton elérhető a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapja, és egy képeslapküldő funkció is. Aki üdvözlőlapot szeretne küldeni, az háttérnek választhat egy természetfotót, melyre rá tudja helyezni a saját magáról készített fényképet, s azt e-mailben elküldheti ismerőseinek.

Számtalan, a helyi tájat, élővilágot bemutató videót is megnézhetnek az infopont látogatói, sőt meghallgathatják különféle madarak hangját is. Emellett más, a turistákat segítő információkat, például térképeket, szálláslehetőségekről szóló tájékoztatókat is elhelyeztek a menüben.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai