hirdetés
hirdetés

Székelyföldi regionális TDM jöhet létre

A Magyar TDM Szövetség júniusban írt alá egy a kárpát-medencei turisztikai és TDM együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és délvidéki magyar turisztikai szervezetek képviselővel. A székelyföldi turisztikai szervezetfejlesztés, a magyarországi turisztikai tapasztalatok átadása illeszkedik az abban megfogalmazott célokhoz.

hirdetés

A térségi turizmusszerveződés folyamatát kívánták előmozdítani azon a csíkszeredai fórumon, amelyet október 15-én, szerdán tartottak a megyeházán Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozata szervezésében, Térségi együttműködések a turizmus szervezésében címmel.

A román és magyarországi előadókat felvonultató rendezvényt az V. Székelyföld Napok részeként szervezték meg, és a jelenlévők egy székelyföldi regionális turisztikai desztináció menedzsment (TDM) jellegű szerveződés megteremtésének lehetőségeit járták körbe. Előadást tartott Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke, Vig Tamás, a Magyar TDM Szövetség stratégiai munkacsoportjának vezetője, Somossy Eszter, a Magyar TDM Szövetség alelnöke, Roxana Niculescu, a Nemzeti Turisztikai Hatóság Brassói Kirendeltségének képviselője, Albert Zoltán, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület turisztikai referense, Gál Tünde, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás elnöke és Horváth Alpár egyetemi adjunktus, a BBTE Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozata részéről.

A kárpát-medencei turisztikai együttműködés elősegítése érdekében legközelebb 2014. október 21-én, a felvidéki Paton tartanak turisztikai konferenciát a TDM Szövetség vezetőinek részvételével.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk