hirdetés
hirdetés

Turisztikai információs pont nyílt Debrecenben

Megnyitották az első VisitDebrecen turisztikai információs pontot a cívisvárosban - jelentette be Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere hétfőn a helyszínen sajtótájékoztatón.

hirdetés

Széles Diána emlékeztetett, hogy a városi önkormányzat idei költségvetésében külön forrást biztosított a Főnix Rendezvényszervező Kft. keretében létrehozott önálló VisitDebrecen divízió támogatására, a minőségi turizmus fejlesztése érdekében. Jelenleg 70-30 százalék a városba látogató belföldi, illetve külföldi turisták aránya, tavaly 386 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken a látogatók, ami 10 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot, az idei első fél évben pedig 9 százalékkal nőtt a vendégek által eltöltött éjszakák száma a múlt év hasonló időszakához képest - ismertette az alpolgármester.

Széles Diána kifejtette: az elmúlt évek fejlesztéseinek és infrastrukturális beruházásainak köszönhetően dinamikusan fejlődik a turizmus Debrecenben, egész évben kulturális programok széles kínálata várja az érdeklődőket. A "Debrecen brand", mint turisztikai márka fejlődését a város megújult arculata szerint kialakított márkázott termékek is segítik - tette hozzá. Utóbbiak közül bemutatta azokat a pólókat, amelyek egy nemzetközi dizájnpályázat során nyerték el végleges formáikat: 65 külföldi dizájner 348 pályamunkájából két amerikai és egy albán grafikus munkája díszíti a 2017. évi Debrecen-pólókat.

Gődény Gábor, a VisitDebrecen divízió vezetője a sajtótájékoztatón kiemelte: azért dolgoznak, hogy Debrecen felkerüljön előbb a hazai, majd a Kárpát-medencei, illetve a távolabbi területek turistáinak "bakancslistájára", a kihagyhatatlan turisztikai célpontok közé.

Elmondta: a Református Nagytemplom mögötti Emlékkertben található Karakter 1517 könyvesbolt és kávézóban megnyílt VisitDebrecen információs ponton felkészült, idegen nyelveken is jól beszélő fiatalok szolgálják ki a turistákat, emellett modern technikai eszközök, például tabletek is segítik a tájékozódást. Az információs pont elektronikus kijelzőjén folyamatosan megjelennek a legfontosabb rendezvények, turisztikai szempontból is érdekes hírek, információk, és megvásárolhatók a különböző városi rendezvényekre, eseményekre szóló belépőjegyek is.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk