hirdetés
hirdetés

Budapesten gyűlnek össze a magyar világjárók

Harmadszor rendezik meg a neves előadókat felvonultató Járatlan Utakon Fesztivált Budapesten. Az esemény szervezője Csonka Gábor, alias Vandorboy, aki elmondása szerint a legtöbbet utazott hátizsákos magyar. Ő maga is számos körutazást szervez a világ több tájára.

hirdetés

Vandorboy – Facebook-oldalának leírása szerint – 130 országban járt már, ezzel a legtöbbet utazott hátizsákos magyarnak nevezi magát. Ő szervezi a március 6-án harmadik ízben megrendezésre kerülő Járatlan Utakon Fesztivált, amelyen több mint harminc előadó tart élménybeszámolót vagy ad utazási tippeket a jelenlévőknek.

Az előadók között olyan nevek tűnnek fel – természetesen Vandorboy mellett –, mint Zárug Zita és Harkányi Árpád, akik négy éven keresztül járták a világot fekvőbiciklijükkel, Lantos Gábor újságíró, a 100 nap északon című könyv szerzője, Méder Áron földkerülő vitorlás, Nagy-Szabó Orsolya, a Hortobágyi Rántott Vombat utazási blog írója vagy Kiss Róbert Richárd újságíró, az InfoRádió sokat utazott műsorvezetője, A világ legszebb szállodái című sorozat öt kötetének szerzője.

Zárug Zita és Harkányi Árpád Hawaii szigetén 2014-ben
Zárug Zita és Harkányi Árpád Hawaii szigetén 2014-ben

A rendezvényen többek között olyan előadáscímekkel találkozunk, mint „Travel hacking: Tényleg elrepülhetek Amerikába 10.000 Ft alatt? Repjegy keresés, foglalás, tippek, trükkök”, „Egység a sokszínűségben, avagy 1000 nap Indonéziában”, „A sarkkörön túl nem megy le a nap – motoros kalandok északon”, „Hátizsákkal Európában 100 euróból”, „Kerékpáros nászút a világ körül – 4 év, 46 ország és 40 ezer kilométer”, vagy „Fényképezővel az orangutánok földjén – Borneo”.

A fesztiválon – melynek programja ide kattintva érhető el – 3000 forintos (diákoknak és nyugdíjasoknak 2500 forint) belépődíj ellenében lehet részt venni.

Vandorboy egyébként jó ideje maga is szervez körutazásokat. 2016-ra már meghirdette körutazásait Izraelbe, Iránba, az Egyesült Államokba, Grúziába, Közép-Ázsiába, Afrikába, Dél-Amerikába, valamint Ománba, Dubajba, Abu-Dzabiba és Katarba.

Vandorboy (Forrás: Facebook / Vandorboy - The most traveled Hungarian)
Vandorboy (Forrás: Facebook / Vandorboy - The most traveled Hungarian)

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk