hirdetés
hirdetés

Durván beszólt a magyar kormánynak a Ryanair

Beleállt a kormányba és személyesen Nagy Márton gazdasági miniszterbe a Ryanair, amely úgy tűnik, a végsőkig is hajlandó elmenni a szerinte idióta extraprofit-adó ügyében, amelyet egy útszéli rabláshoz hasonlít - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Ryanair az AIRportalhoz eljuttatott közleményében felszólítja Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, hogy magyarázza meg: miért sújtják a járvány és az ukrajnai háború miatt amúgy veszteséges légitársaságokat extraprofit-adóval, miért kell a magyar családoknak és az utazóknak magasabb díjakat fizetniük, és a légiközlekedés megemelt adója vajon hogyan segíti a magyar családokat.

A cég közleménye megismétli a korábbi állításukat, hogy az új teher rontja az ország turisztikai iparágát és versenyképességét.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


A Ryanair üdvözli a kormány által kezdeményezett fogyasztóvédelmi vizsgálatot, ugyanakkor felhívja az eljárást megindító Budapest Főváros Kormányhivatalát: ezt terjesszék ki annak a vizsgálatára, hogy a kormány egy veszteségeket termelő iparágra vet ki extraprofit-adót.

O'Leary szerint Nagy Márton eme lépése arra utal szerinte, hogy elfelejtette a közgazdaságtan alapjait, ezért a légitársaság küld neki egy “Közgazdaságtan fafejűeknek” című könyvecskét, amelyet reményeik szerint tanulmányoz majd a miniszter, hogy el tudja magyarázni a veszteséges iparágra kivetett extraprofit-adó logikáját.

A Ryanair-vezér a hvg.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy nem hiszi, hogy megszüntetnének útvonalakat, de racionalizálniuk szükséges: van, ahol a heti sűrűség fog csökkenni, van, ahol a napon belüli járatok száma. A vezérigazgató hozzátette: júliustól az adó mértékét beépítik a viteldíjakba.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk